Vremenska prognoza za doček Nove godine Nova godina 2023

Sve ponude za doček nove godine u Beogradu

Nova godina Beograd 2023
Da biste znali kako da se obučete za doček Nove godine i kako da isplanirate novogodišnje praznike pogledajte više informacija na linku Dugoročnu vremensku prognozu.

Kako najavljuju meteorolozi, na radost najmlađih, sneg bi u celoj Srbiji trebalo da pada 30. i 31. decembra, kao i prvog dana 2020, ali se neće dugo zadržati. Za Srpsku Novu godinu se očekuje novi beli pokrivač.

Iz RHMZ napominju da smo sa visokom prolećnom temperaturom, koja nas je iznenadila u prethodnih nekoliko dana, završili. U danima pred doček očekuje nas zahlađenje i temperatura primerenija zimi. Svaki dan biće sve hladnije, dok će oko Nove godine doći će do većeg zahlađenja i pada temperature.

Prema njihovim rečima, snežni pokrivač će se brzo istopiti, a nove padavine možemo da očekujemo već za Badnji dan i Srpsku Novu godinu. Iako debelih minusa i mrazeva nema na vidiku, u prvim danima Nove godine stići će nam hladni talas, tokom kojeg će se živa u termometru kretati oko nule.
Vremenska prognoza za doček Nove godine - Nova godina 2023

Prema sadašnjim procenama meteorologa postoji šansa da ćemo u Novu godinu ući sa snežnim padavinama. Po dugoročnoj prognozi za decembar koju je objavio Republički hidrometeorološki zavod Srbije, krajem meseca će postojati uslovi za padavine i sneg. Temperature će biti oko nule, uz moguć sneg.

Prema dugoročnoj prognozi RHMZ, sneg je u Beogradu, ali i ostalim gradovima u Srbiji, prognoziran da pada četiri poslednja dana ove 2018. godine - od 28. decembra do 1. jaunara 2019.

Ipak, do sada se svega u 20-30% slučajeva desilo da nas zadesi sneg u Srbiji za doček Nove godine. Verovatno je da će vreme biti u skladu sa višegodišnjim prosekom po pitanju temperature, bez snega, suvo i verovatno mestimično maglovito.
Na radost svih onih koji će Novu godinu dočekati na otvorenom, kako se za sada predviđa, u ponedeljak i utorak će biti suvo, jutro sveže, tokom dana malo i umereno oblačno.
Vremenska prognoza za doček Nove godine - Nova godina 2023

Naravno, morate imati u vidu da je vremenska prognoza predviđanje vremenskih uslova i prognozu preko 36h treba posmatrati sa rezervom.
Vremenska prognoza
Vremenska prognoza za doček Nove godine