Vremenska prognoza za doček Nove godine

Očekuje se natprosečno toplo vreme, sa temperaturama koje se kreću između 0 i 15°C.

Ne očekuje se sneg u nižim predelima, uključujući i Beograd.

Toplo vreme donosi idealne uslove za proslave Nove godine na otvorenom u Beogradu.

2024

Detaljnu dugoročnu prognozu pogledajte na linku - Dugoročna vremenska prognoza za Novu godinu.

U Beogradu nas za Novu godinu 2024 očekuju blaže temperature, umesto uobičajene zimske hladnoće! Temperature će se kretati iznad prosečnih vrednosti za decembar. Prema najnovijim prognozama, temperatura će se tokom poslednje sedmice decembra kretati između 5 i 10°C, a ne očekuje se pravo zimsko zahlađenje sa snegom.

Za samu Novu godinu, 31. decembra, očekuje nas natprosečno topao dan. Jutarnje temperature biće između 0 i 5°C, dok će se tokom dana penjati čak do 15°C. Ovo su temperature koje su znatno više od uobičajenih za ovo doba godine, koje se obično kreću između 2 i 6°C.

Iako neće biti snega u nižim predelima, uključujući i Beograd, na planinama će se snežni pokrivač postepeno smanjivati. Ovo toplo vreme donosi idealne uslove za sve koji planiraju proslavu Nove godine na otvorenom u glavnom gradu. Sa temperaturama koje premašuju prosečne za čak deset stepeni, Beograd će biti savršeno mesto za novogodišnje žurke i događaje na otvorenom. Spremite se za nezaboravnu Proslavu Nove godine u Beogradu, uz prijatne temperature koje će učiniti vaše iskustvo još boljim!

2023

Pogledajte detaljnu dugoročnu prognozu, kako biste biste spremni dočekali Novu godinu - Dugoročna vremenska prognoza.

Kako najavljuju meteorolozi, u poslednjoj nedelji ove godine nas očekuje suvo, stabilno i natprosečno toplo vreme i to na celom Balkanu.

Meteorolozi kažu da će biti znatno manje padavina u odnosu na prvu polovinu meseca kada je na području Beograda pala već mesečna količina padavina. Trenutno ni u planinskim predelima nema snega i zbog ovog osnovnog karaktera suvog i natprosečnog toplog vremena očekuje se da se takva situacija zadrži do kraja godine.

U utorak, 27. decembra, očekujemo prolazno zahlađenje sa kišom, na planinama sa kratkotrajnim snegom u čitavoj zemlji. Tada će duvati umeren i jak severni i severozapadni vetar. Ipak, ovo naoblačenje će biti kratkotrajno i već u sredu naredne sedmice očekujemo razvedravanje. Ni u nižim, ni u planinskim predelima ne očekuje se da do Nove godine bude snega i snežnog pokrivača.

U nižim predelima maksimalne temperature će ići od 8 do čak 16 stepeni, a toplo će biti i na planinama. Na Kopaoniku maksimalna temperatura u narednom periodu biće od 5 do 10 stepeni, dok se na Zlatiboru takođe očekuju maksimalne vrednosti oko 10 stepeni.

Tek nakon Nove godine stiže zahlađenje, a do tada ćemo imati topao karakter vremena - najavljuju meteorolozi.
Vremenska prognoza Nova godina 2025


2020

Da biste znali kako da se obučete za doček Nove godine i kako da isplanirate novogodišnje praznike pogledajte više informacija na linku Dugoročnu vremensku prognozu.

Kako najavljuju meteorolozi, na radost najmlađih, sneg bi u celoj Srbiji trebalo da pada 30. i 31. decembra, kao i prvog dana 2020, ali se neće dugo zadržati. Za Srpsku Novu godinu se očekuje novi beli pokrivač.

Iz RHMZ napominju da smo sa visokom prolećnom temperaturom, koja nas je iznenadila u prethodnih nekoliko dana, završili. U danima pred doček očekuje nas zahlađenje i temperatura primerenija zimi. Svaki dan biće sve hladnije, dok će oko Nove godine doći će do većeg zahlađenja i pada temperature.

Prema njihovim rečima, snežni pokrivač će se brzo istopiti, a nove padavine možemo da očekujemo već za Badnji dan i Srpsku Novu godinu. Iako debelih minusa i mrazeva nema na vidiku, u prvim danima Nove godine stići će nam hladni talas, tokom kojeg će se živa u termometru kretati oko nule.
Vremenska prognoza Nova godina 2025


2019

Prema sadašnjim procenama meteorologa postoji šansa da ćemo u Novu godinu ući sa snežnim padavinama. Po dugoročnoj prognozi za decembar koju je objavio Republički hidrometeorološki zavod Srbije, krajem meseca će postojati uslovi za padavine i sneg. Temperature će biti oko nule, uz moguć sneg.

Prema dugoročnoj prognozi RHMZ, sneg je u Beogradu, ali i ostalim gradovima u Srbiji, prognoziran da pada četiri poslednja dana ove 2018. godine - od 28. decembra do 1. jaunara 2019.

Ipak, do sada se svega u 20-30% slučajeva desilo da nas zadesi sneg u Srbiji za doček Nove godine. Verovatno je da će vreme biti u skladu sa višegodišnjim prosekom po pitanju temperature, bez snega, suvo i verovatno mestimično maglovito.
Na radost svih onih koji će Novu godinu dočekati na otvorenom, kako se za sada predviđa, u ponedeljak i utorak će biti suvo, jutro sveže, tokom dana malo i umereno oblačno.
Vremenska prognoza Nova godina 2025

Naravno, morate imati u vidu da je vremenska prognoza predviđanje vremenskih uslova i prognozu preko 36h treba posmatrati sa rezervom.
Ažurirano: Dec 19, 2023 | Izdavač: Nova godina | O nama
Podeli