Jeftin i dobar doček Nove godine u Beogradu

Kako jeftino, a dobro dočekati Novu godinu u Beogradu?

Došao je kraj godine, svi oko vas pričaju o dočeku Nove godine - gde otići, šta obući, pominju se cene aranžmana u restoranima, na splavovima, diskotekama, a vama u glavi odzvanjaju basnoslovne cifre jer znate da trenutno niste baš pri parama i da sebi ništa od toga ne možete da priuštite. Novogodišnju euforiju polako zamenjuje praznična depresija i sve više vam se dopada ideja da posle večere odete na spavanje i nestanete. Ako se prepoznajete u prethodnom opisu, verujte da grešite. I bez novca ili sa malo para možete da priuštite najluđi doček Nove godine ikada. Opcija ima bezbroj.
Doček Nove godine u Beogradu - jeftino i dobro

Nazdravite šampanjcem na trgu
Odlazak na trg za doček u Beogradu ne košta ništa. Pozovite voljenu osobu, druga, drugaricu, komšiju ili komšinicu ili predložite celoj ekipi ovu opciju. Neka to ne bude puka šetnja do trga. Malo se potrudite, a trud će se isplatiti. Obucite se toplo, a lepo, nabavite neke simpatične novogdišnje kapice kakvih u kineskim radnjama ima u raznim varijantama, kupite flašu lepog vina, još bolje šampanjca, spakujte u ranac čaše na stopicu, ne zaboravite dobro raspoloženje i pravac na trg. Tamo vas čeka sve ostalo - nasmejani ljudi, dobra zabava i sjajna muzika. U ponoć, kada vatromet otvori nebo iznad vas, otvorite šampanjac i nazdravite u velikom stilu. Ništa ne možete da izgubite, u svakom trenutku se možete vratiti kući, ali za tim neće više biti ni želje ni potrebe. Veče je tek počelo, a pred vama je cela godina.
Doček Nove godine u Beogradu - jeftino i dobro

Provod u lokalnom kafiću
Ako nemate novca za skupe rezervacije, uvek sa ekipom ili sami možete otići do lokalnog kafića ili kluba koji radi redovno i gde uz neobavezno druženje i par pića provod može da bude bolji nego da ste na najelitnijem mestu u gradu. Tu vam je sve poznato, atmosfera opuštena, piće nije skupo (a i crta je dozvoljena) te nećete biti opterećeni novcem i nedostatkom istog.

Romantična večera u kucnoj atmosferi
U vezi ste i vaša druga polovina očekuje da se sjajno provede za doček Nove godine u Beogradu. Vi ste se našli u “neobranom grožđu" i uopšte vam nije svejedno. Znate da odlazak u restoran podrazumeva večeru i ko zna šta sve još, ako kasnije odete negde znači i taksi u oba pravca, pa toaleta...Zašto ne biste učinili nešto što nikad ili dugo niste - pripremili romantičnu večeru kod kuće. Jedini trošak su kupovina namirnica i po koja sveća. Sve ostalo zavisi od vaše kreativnosti i toga koliko ste romantični. Veče može da upotpuni i izbor nekog sjajnog filma ili, specijalno za tu priliku, dobro osmišljena plej lista.
Doček Nove godine u Beogradu - jeftino i dobro

Pidžama parti sa prijateljima
U noći kada se svi trude da što bolje izgledaju trošeći ogroman novac na šminku i garderobu, vi uradite nešto potpuno drugačije. Napravite pidžama parti saprijateljima. U najopuštenijoj odevnoj kombinaciji naručite neku klopu iz restorana brze hrane, iskokajte kokice i žurka može da počne. Kažite prijateljima da svako ponese ono što će piti i vaš problem sa nedostatkom novca je rešen, a dobar provod je na vidiku. Čak i ako poželite da u jednom trenutku izađete napolje i promuvate se po gradu, uvek ima otvorenih lokala u koje možete svratiti i sjajno se provesti. Novogodišnja toaleta u tom slučaju najmanje će vam nedostajati.

Provod u restoranu sa malo para
Ako mislite da vam je za odlazak u restoran, klub ili splav potrebno čitavo bogatsvo, varate se. Ponuda je šarolika i uvek ima sjajnih mesta u kojima se nude i piće i hrana za malo novaca. Na slavlje možete otići u nekoj sjajnoj kombinaciji koju ćete sklopiti od onoga što imate na raspologanju. Novac možete uštedeti i na prevozu pa do ciljanog mesta otići gradskim prevozom umesto taksijem, isto tako se i vratiti. Ovo bi mogla da bude zanimljiva opcija, naročito ako je do tada niste probali. Veliki broj povoljnih ponuda za doček Nove godine u restoranu možete pogledati na www.novagodina.rs

Odlazak na kuglanje
Dvorana za kuglanje uvek je mesto sjajnog provoda. Zašto to ne bila i u novogodišnjoj noći? Okupite prijatelje koji vole ovaj vid druženja, veče može početi kod nekog od vas u neku mezu i piće, posle čega svi zajedno odete do lokalne kuglane. U novogodišnjoj noći ovakvi prostori po veoma pristojnim cenama nude i hranu i piće, a što je najvažnije opuštenu atmosferu. Ni u ovoj varijanti vam ne treba novac za outfit, a za prevoz se snađite. Uvek ima bar jedna osoba iz ekipe koja ne planira da pije. Pogađate, baš taj neko će sedeti za volanom i pobrinuti se da stignete bezbedni sa tačke A na tačku B. Sličan provod, takođe za malo novca možete očekivati i u klubovima sa bilijar stolovima, pikado aparatima i drugim mestima koja nude slične vidove zabave.

Žurka kod vas u stanu
Ako vam je budžet za doček Nove godine tanak, a živite relativno pristojnom prostoru, uvek možete da ga ponudite prijateljima s tim da oni investiraju u piće i hranu. Tako vas novogodišnje slavlje neće puno koštati (ako ne računate svoj angažman u sređivanju stana posle zabave) a provod može da bude sjajan.

Muvanje po gradu
Za one koji ne mogu da zamisle sebe kako 31. decembra sede kod kuće u bilo kojoj varijanti, ono što može biti šansa za dobar provod je neobavezno muvanje po gradu. Ovo veče svakako je najdinamičnije, od svih u godini i prosto je nemoguće učiniti ga lošim osim ako nam to nije namera. Uvertira takvog dočeka uvek počinje kod kuce kratkim “zagrevanjem" posle čega se jednostavno ode do grada i promuva po ulicama i kafićima koji su te večeri otvoreni za sve koji žele da dođu.

Padobranac na žurci
I na kraju uvek ostaje ta opcija da sa flašom pića odete na privatnu žurku. Za dobar provod uvek je jedino važno bilo dobro raspoloženje i opuštena atmosfera. Najlepše stvari se dese kad ih najmanje očekujemo, a novac nikada nije bio prepreka dobrom provodu. Na najskupljim i najekskluzivnijim mestima možemo se osećati usamljeno i biti nesrećni i ako smo baš za tu vrstu provoda dali najviše para. S druge strane, najluđi provodi se dešavaju kadim se najmanje nadamo. Novac s tim nema nikakve veze.
Ažurirano: Dec 3, 2023 | Izdavač: Nova godina | O nama
Podeli

Magazin

5
A
B
C
D
F
G
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Z