Prevoz za Novu godinu u Beogradu

Prevoz za Novu godinu u Beogradu

Nova godina u Beogradu je po mnogo čemu specifična, pa i po samom prevozu koji može da se koristi tokom prazničnih dana. Pored toga što se meštani prestonice poprilično užurbaju kako se praznici približavaju, vremenski uslovi dodatno otežavaju kretanje. Nekoliko dana pre nego što nastupi Nova godina u Beogradu, ulice prekrivaju hiljade i hiljade automobila, koji se kreću u kolonama. Mnogi Beograđani se slažu da je u tim situacijama mnogo isplatljivije koristiti javni gradski prevoz, naročito u deonicama gde on poseduje posebnu traku i gde se ne meša sa ostalim učesnicima u saobraćaju, osim sa taksistima.
Prevoz za Novu godinu u Beogradu

Novu godinu u Beogradu je specifična i po tome što postoji nekoliko lokacija gde se održavaju koncerti i manifestacije, tako da je u tim deonicama nemoguće odvijanje saobraćaja po redu vožnje i po standardnoj ruti. Tako na primer, ispred Narodne Skupštine se 31. decembra, oko 17 časova, zatvara ceo potez do početka Bulevara Kralja Aleksandra. Tu se postavlja velika bina i obično se odvija najveći doček Nove godine u Beogradu. Ako dolazite iz nekih drugih delova grada automobilom, postoji podzemna garaža pored Predsedništva, gde možete da ostavite automobil, ali ako dolazite u kasnim večernjim satima ne bi trebalo da se oslonite isključivo na tu varijantu, zbog ograničenih kapaciteta. Okolne ulice su generalno uvek popunjene automobilima, tako da je traženje parking mesta za Novu godinu u Beogradu prva u nizu avantura. Dolazak sopstvenim automobilom na doček i nije uvek dobra ideja, naročito ako planirate da konzumirate alkohol, tako da mnogi pribegavaju prevozu u vidu taksija.
Prevoz za Novu godinu u Beogradu

Taksi prevoz za Novu godinu u Beogradu je po mnogima i najpopularnija varijanta da dođete sa jedne tačke na drugu. Iako tokom novogodišnje noći taksi prevoz ima drugačije tarife, taj praznik je jednom godišnje, pa ne treba da žalimo da platimo. Taksi prevoz za Novu godinu je naročito značajan za pripadnice lepšeg pola, jer je to noć kada su sve žene doterane i veoma često oskudno obučene, stoga ne bi bilo dobro da se tokom proslave Nove godine prehlade. A tu su i frizure, koje mogu drastično da "ugroze“ vejavica ili ledena kiša. I za kraj, pripadnice lepšeg pola koje slave Novu godinu u restoranima ili mestima gde je dres-kod večernja toaleta, obavezno moraju da obuju i visoke potpetice. Hodanje po snegu ili ledu u salonskim cipelama je definitivno nemoguće. Ko ne veruje, neka slobodno proba! Imajte u vidu da taksi prevoz za Novu godinu može da bude i prezauzet. Pripremite se na malo čekanje ili ga pozovite nekih desetak minuta ranije, kako ne biste kasnili na svečanost.
Prevoz za Novu godinu u Beogradu

Naravno tu je i treća vrsta prevoza, javni gradski prevoz. Beograđani ga rado koriste svakodnevno. Na standardan red vožnje tokom novogodišnjih praznika možete da zaboravite. Režim javnog gradskog prevoza za doček Nove godine u Beogradu svake godine biva izmenjen, a pojedine ulice u centru grada bivaju zatvorene za saobraćaj. Primera radi, linija 26 koja saobraća od Dorćola do naselja Braće Jerković, uvek je izmenjena 31. decembra, zbog održavanja koncerta ispred Narodne skupštine. Gradski prevoz za Novu godinu u Beogradu, iako ima određene izmene, i dalje predstavlja najekonomičniji vid prevoza i povezuje ceo grad. Ukoliko planirate da koristite usluge javnog gradskog prevoza tokom novogodišnjih praznika, savetujemo vam da se obavezno informišete na sajtu Gradskog saobraćajnog preduzeća, kako biste mogli da napravite plan kretanja.
Prevoz za Novu godinu u Beogradu

I na kraju, ukoliko vam je korišćenje taksija skupo, a gradski prevoz za Novu godinu u Beogradu vam ne odgovara, jer ne ide do lokacije koja vam je krajnje odredište, onda vam preostaje odlazak sopstvenim automobilom. Imajte u vidu da se parking ne plaća 1., 2. i 7. januara, stoga možete da odahnete, gde god auto da ostavite.
Ažurirano: Dec 1, 2023 | Izdavač: Nova godina | O nama
Podeli

Magazin

5
A
B
C
D
F
G
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Z