Novogodišnji program za najmlađe u Beogradu

Novogodišnji program za najmlađe u Beogradu

Nova godina je praznik radosti i novog početka. Malo koga ne raduju pokloni. Tada se budi dete u nama. Neretko ćemo uhvatiti sebe kako sedimo na tepihu ispod novogodišnje jelke i zajedno sa našom decom otvaramo poklone, pokušavajući u sebi da pogodimo sa čime je voljena osoba planirala da nas iznenadi. Često će nas u tim situacijama najviše obradovati upravo naša deca, koja će nam pripremiti poklone skladno svom uzrastu - crteže, kolaže, fotografije i druge rukotvorine. Ali Nova godina u Beogradu je prilika da i mi obradujemo njih, jer deca su naše najveće bogatstvo.
Novogodišnji program za decu u Beogradu

Pokloni ispod jelke su ono čemu se dete najviše raduje. Međutim, njih bi trebalo i da zaradi. Recite sinu i ćerki da Deda Mraz donosi poklone samo dobroj deci, koja su se trudila tokom cele godine, slušala roditelje, vredno učila, pomagala u kući. Time ćete pomoći i njima i sebi, vaspitati ih i doprineti tome da se dobro osećaju kad dobiju bogate i vredne poklone. Pomirite se s tim - ionako ćete im poklonite kupiti, a ovo je način da nešto dobijete zauzvrat…

Nova godina u Beogradu može vašem detetu biti prava avantura, nešto na čemu bi trebalo da poradite, da osmislite, tako da novogodišnji pokloni budu kruna, ali nikako jedino čemu će vaši klinci da se obraduju. Jer deca pre svega traže, žele i očekuju roditeljsku pažnju i ljubav, pa tek onda materijalne stvari. Kako bismo vam pomogli da osmislite dobre zanimacije za svoje najmlađe, daćemo vam nekoliko ideja.
Novogodišnji program za decu u Beogradu

Ulica i trg otvorenog srca polako postaju sinonim za Novu godinu u Beogradu. To su manifestacije u centru grada, na Trgu republike i u Skadarliji, koje predstavljaju zbir drvenih kućica zanatlija, slatkišara, prodavnica nakita, igračaka, suvenira. Idealna prilika za zaljubljene da se zagreju na hladnoj zimi vrućim čajem, kafom, vinom, kolačem, pljeskavicom. Biće toliko privlačno i vašoj deci, da dobro prekontrolišete sadržaj svog novčanika pre nego što se uputite u ovom smeru. Na trgu je postavljena bina gde horovi i glumačke ekipe neprekidno zabavljaju decu predstavama, pesmom, nastupima mađioničara, klovnova. Nedaleko odatle, Deda Mrazovi dele paketiće, uz obavezno fotografisanje.

Novogodišnji sajam u Beogradu, odnosno novogodišnji festival, održava se u halama Beogradskog sajma, svake godine, od sredine do kraja decembra. Ulaz je besplatan, ali se parking naplaćuje. Prilika je za kupovinu raznih stvari i poklona, ali i zabavu. Decu čekaju klizalište, luna park, predstave, druženje, animatori, ukusna hrana. Odrasli će imati priliku da pazare po nešto nižim, promo cenama.
Novogodišnji program za decu u Beogradu

Klizalište na Trgu Nikole Pašića je prilika za decu da nauče da klizaju. Otvara se sredinom decembra, nebitno da li je dovoljno hladno i da li okolo ima snega, jer se led održava veštačkim sistemima. Dovoljno je veliko da svako pronađe svoje mesto. Iznajmljivanje klizaljki kojih ima svih veličina nije skupo. Upravo ova Nova godina u Beogradu kao idealna prilika da vaše dete nauči nešto novo... Oni koji su malo bliže Tašmajdanu, trebalo bi da se odluče da posete klizalište na Tašu, jer će ih osim leda, tu dočekati i nastupi mađioničara, muzički nastupi i predstave, ali i tematska muzika u kojoj će da uživaju odrasli. Od prošle godine otvoreno je i klizalište na Voždovcu, u Vojvode Stepe, tako da mališani u tom kraju ne moraju da idu u centar grada kako bi se zabavljali.

Trka Deda Mrazova za Novu godinu, koja je humanitarnog karaktera, jer se tom prilikom prikupljaju novčani prilozi ili daje krv onima kojima je to najpotrebnije, održava se poslednjeg vikenda u decembru, a može biti zanimljiva vašim klincima. Ne viđa se svaki dan nekoliko stotina Deda Mrazova i Baka Mrazica kako trče po snegu, zar ne?
Novogodišnji program za decu u Beogradu

Od sredine decembra do sredine januara, Nova godina u Beogradu biće obogaćena manifestacijom Trg bajki na platou ispred Vuka. U drvenoj kolibi postavljenoj ispred Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić“ svakodnevno će se igrati predstave po motivima stranih i domaćih bajki. Pored toga, tu će biti postavljene i tezge sa rukotvorinama i lutkarsko pozorište.

Obratite pažnju na novogodišnje predstave. Veliki broj pozorišta izbacuje novogodišnji repertoar namenjen najmlađima, tokom kog mogu da se upoznaju sa svetom glume i našim najpoznatijim glumcima. Obiđite pozorišta ili potražite na internetu predstavu za koju mislite da bi se vašem detetu najviše dopala. Običaj je da se svaka predstava završi dodelom paketića.

Istražujte i potrudite se, jer ima bezbroj načina da Nova godina u Beogradu za vaše najmilije bude nezaboravno iskustvo, a njihov osmeh će vam biti najlepša nagrada.
Ažurirano: Dec 1, 2023 | Izdavač: Nova godina | O nama
Podeli

Magazin

5
A
B
C
D
F
G
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Z