Kako da napravite savršenu novogodišnju sliku za Instagram

Kako da napravite savršenu novogodišnju sliku za Instagram

Ako saberemo koliko se objava o našim privatnim životima svakodnevno pojavi na društvenim mrežama, možemo gotovo sa sigurnošću reći da se nešto nije desilo ukoliko vest o tome nismo objavili na Fejsbuku, Instagramu ili nekog drugoj sličnoj platformi. Shodno teme, objava koja će da objasni i svetu pokaže kako smo se proveli u najluđoj noći sigurno je jedna od top pet objava u toku godine. Dakle, ako ste osmislili gde ćete za Novu godinu, šta ćete obići, koga povesti, ako ste rezervisali ulaznice i obezbedili sve sto vam je potrebno, vreme je da počnete da razmišljate i o tome kako ćete ceo taj događaj i medijski ispratiti. To praktično znači da je vreme da razmišljate o novogodišnjem selfiju. Ako niste preterano kreativni, a sa zavišću gledate selfije vaših poznanika evo nekoliko praktičnih saveta kako da izdominirate u novogodišnoj noći i na instagramu i pokupite stotine lajkova, srca i poljubaca.

Fotka u ramu
Specijalno za novogodišnje veče društvene mreže nude sjajne frejmove za vaše fotografije. Dovoljno je da izaberete onaj koji će u potpunosti odgovarati vašem stajlingu i scenografiji i da to bude pun pogodak. Ovo je ujedno i najjednostavnija opcija, koja iziskuje najmanje truda ali i vremena. Međutim, ukoliko imate imalo dara ili volje da se posvetite potrazi za idealnom kombinacijom frejma i fotografije možete napraviti sjajan posao, a vaša fotografija izgledaće kao da je satima nameštao profesionalni fotograf.
Kako da napravite savršenu novogodišnju sliku za Instagram

Rekviziti
Nije uvek neophodno da rekvizite za vaše fotografije kupujete unapred, trošite novac i vreme za vaš savršen selfi. Budite domišljati i iskoristite deo novogodišnje scenografije iz kluba ili restorana u kojem se nalazite. U tu svrhu mogu odlično da posluže na primer baloni u obliku brojeva koji predstavljaju godinu koju tako željno čekate. Pozjmite ove balone iz lokala u kojem se nalazite samo na kratko vodeći računa da to ostali gosti ne primete kako ne bi imaliu situaciju da se na društvenim mrežama pojavi na desetine sličnih fotografija. Balone neprimetno prenesite u hol ili prostor koji nije previše prometan. To može da bude i toalet ako je veći ili ima veliko ogledalo. Neka svako iz društva uzme po jedan balon, osmeh je obavezan, a pozadina u ovom slučaju može da bude zamagljena i eto savršene fotografije za novogodišnji selfi.
Kako da napravite savršenu novogodišnju sliku za Instagram

Scenografija
Nekada je dovoljna samo dobra scenografija za selfie na kojem će vam svi drugi zavideti. Odaberite lepu pozadinu koja podrazumeva neke tipične novogodišnje objekte poput jelke, ukrasa, sveća, pahuljica ili grana četinara, izberite neki detalj dovojno atraktivan i upečatljiv koji će naizgled biti u prvom planu, a vi se onda uklopite u ostatak. Obavezno zamglite neke delove fotografije jer će joj dati dodatni i preko neophodni šarm. Provucite je kroz filtere i eto ga savršen selfi. Ako imate sreće da Novu godinu dočekate negde gde ima snega vač posao kao scenografa biće značajno lakši. Dok se sa najboljom drugaricom, drugom ili voljenom osobom nameštate ispred restorana nađite nekoga ko će vas u trenutku kad kamera škljocne obasuti snegom i dobićete najromantičniju novogodišnju fotografiju koja ce vam ostati kao draga uspomena na ovaj scenografski poduhvat. Provereno dobri selfiji su oni koji se prave dok ležite u snegu dok ste oko sebe iscrtali trag u obliku srca ili pahulje. Nije loša kombinacija za fotkanje napolju da ponesete elegantne vinske čase sa obaveznom stopicom i u sjajnoj toaleti nazdravite na snegu za uspešan pocetak nove godine.

Zabavni selfi
Ako vam nije cilj da na fotografiji izgledate kao zvezda sa crvenog tepiha, a pri tom ste okruženi društvom raspoloženim za fotkanje, eto prilike da pokažete svu svoju kreativnost, sjajno se zabavite i nasmejete. U ovom slucaju imate više opcija. Možete se jednostavno kreveljiti svako kako najbolje zna i ume, a mozete svoj stajling “dopuniti" novogodišnjim šeširima, naočarama, brkovima ili perikama koje uvek predobro izgledaju na fotkama a izazivaju salvu smeha kako kod onih koji se fotkaju tako i kod svih onih koji će videti nastale fotografije.

Selfi - tri drugarice
Ovakvih selfija ima toliko na instagramu ali ne gube na atraktivnosti. U kadru su obicno tri drugarice koje zauzimaju poze kao da se fotografišu za modni časopis. Nijedna od njih ne gleda u kameru već nešto radi. Jedna popravlja šminku, druga priča telefonom, a treća fotografise. Naizgled spontane, uhvaćene u pokretu ove fotografije su uvek zanimljivije i lepe.
Kako da napravite savršenu novogodišnju sliku za Instagram
Podeli

Magazin

5
A
B
C
D
F
G
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Z
Dj