Džiboni Nova godina

Glavna zvezda dočeka Nove godine u Rijeci biće hrvatski muzičar Gibonni.

2024

Grad Rijeka se priprema za spektakularan doček Nove godine, uz nezaboravan provod na otvorenom za sve Riječane i njihove goste. Glavna zvezda večeri biće hrvatski muzičar Džiboni, čiji će nastup sigurno privući veliki broj posetilaca željnih dobrog muzičkog doživljaja i pozitivne atmosfere.
Džiboni Nova godina 2025

Veče će započeti u 22.00 sata nastupom benda Groovers, koji će svojim energičnim performansom postaviti savršenu osnovu za celovečernje slavlje. Kako se približi ponoć, u 23.00 sata, na scenu stupa Džiboni, jedan od najvoljenijih i najpoštovanijih muzičara u regionu. Njegov nastup je posebno značajan s obzirom da Riječani imaju lepe uspomene na prethodni doček Nove godine uz Džibonija koji se održao na Korzu 2017. godine. Sigurno je da će Gibonni, poznat po svojim emotivnim tekstovima, kao i jedinstvenom glasu, još jednom oduševiti sve prisutne i uvesti ih u Novu godinu na najlepši mogući način.

Nakon što Džiboni završi sa svojim nastupom i poželi svima srećnu Novu godinu, zabava ne prestaje. Od 01.00 sat, DJ Voljen Korić preuzima scenu i nastavlja sa žurkom sve do ranih jutarnjih sati. Njegov set obećava raznovrsnu muziku koja će zadovoljiti sve ukuse, od domaćih hitova do svetskih dance numera, čineći ovu noć nezaboravnom.

Zanimljiv detalj ovogodišnjeg dočeka jeste i odluka da se umesto tradicionalnog vatrometa, novogodišnja noć u Rijeci obilježi biorazgradivim konfetima. Ova ekološki osveštena odluka dodatno ističe posvećenost grada očuvanju prirode i promoviše odgovornost prema okolini.

2023

Zlatan Stipišić Džiboni i Dino Merlin biće glavne zvezde ovogodišnjeg dočeka Nove godine ispod starogradskih bedema u Budvi.

To je potvrđeno u Turističkoj organizaciji Budve koja tradicionalno već više od dvije decenije organizuju najekskluzivniji novogodišnji program na ovom Jadrana.

Za Novu godinu noći atmosferu će prvo podići najveće Evrovizijsko iznenađenje, Ana Đurić Konstrakta, koja će održati jednoipočasovni koncert.

Nakon njenog nastupa planiran je nastup na binu će izaći Džiboni, koji će sve goste uvesti u 2023. godinu.

Za reprizu Nove godine, 01.01., publika će moći da uživa u nastupima mlade pop zvezde Sare Jo, a potom pred publiku izlazi i Senidah, jedna od najpopularnijih pevačica na Balkanu. Nakon njenog nastupa, sledi koncert Dina Merlina.

Džiboni Nova godina 2025


2020

Nova godina u Rovinju će se četvrtu godinu za redom obeležiti na Trgu maršala Tita. Ove godine glavna zvezda dočeka biće Zlatan Stipišić Gibonni.

Iz Turističke zajednice grada Rovinja potvrđena je informacija da se i ove godine ordanizuje doček Nove godine, te je nakon Parnog valjka, Tonija Cetinskog i Prljavog kazališta prethodnih godina, izbor pao na Džibonija.

2018

Turistička organizacija Tivat pripremila je bogati novogodišnji program

Tako će u Tivtu sve goste u Novu 2018. godinu svojim pesmama uvesti možda i najveća regionalna pop zvezda, poznati splitski muzičar Zlatan Stipišić Gibonni sa svojim bendom.

Naredne noći, 1. januara na Pinima će pevati Željko Joksimović, dok će 2. januara koncert održati Neda Ukraden.

Džiboni Nova godina 2025

2016

Doček Nove godine u Budvi postao je sinonim za dobar provod, bogat i raznovrstan program koji može da odgovara svačijem ukusu. Tako i ove godine nastupa veliki broj zvezda, uključujući i Džibonija. Veliko je interesovanje brojnih posjetilaca, ali i medija, pa je samim tim to i potvrda da su prethodne proslave organizovane uspešno.

31.12. će nastupiti grupa Perper, a potom i Zdravko Čolić. Program se nastavlja i prvog januara kada će posetioci i ljubitelji klasične muzike moći da uživaju u svečanom popodnevnom koncertu. Večernji program je rezervisan za nastupe Danijel Alibabić i Džibonija.


2011

Zlatan Stipšić Džiboni dlučio je da za doček Nove godine peva u Budvi na Trgu slikara ispred Starog grada.
Doček 2011. je prvi put da će Džiboni pevati u Crnoj Gori, pa se očekuje veliki broj posetilaca. Koncert će biti besplatan, a organizuje ga Turistička organizacija Budve.

Pre Džibonija za doček nove godine će nastupiti i Bojan Marović, grupa “Bittersweet". Ipak, tu se novogodišnji program ne završava.

Za reprizu dočeka Nove Godine osim koncerata klasične muzike, na trgu u Budvi će nastupiti i Milena Vučić, Jovana Nikolić, Aleksandra Radović i bend “Goddamn".

Iako Džiboni nije dolazio u naše krajeve, ove godine se situacija potpuno preokrenula. Osim novogodišnjeg nastupa u Budvi, Džibonija 1. decembra očekuje koncert u Subotici.

Kako nezvanično saznajemo Gibonni narednih godina planira još koncerata u Srbiji, a njegovi fanovi, svakako, sa nestrpljenjem očekuju koncert Džibonija u Beogradu.