Anketa: Vaša poruka za godinu koja je pred nama

Vaša poruka za godinu koja je pred nama

Bliži nam se Nova godina. Polako se opraštamo od stare i trudimo se da zaboravimo ono loše što se dogodilo u ovoj godini, a nosimo ono lepo sa sobom u predstojeću. Razgovarali smo sa nekoliko sagovornika, koja je njihova poruka za godinu koja je pred nama. U nastavku teksta ćete saznati šta su nam oni rekli na ovu temu.

Anketa

Ovo je veoma zanimljiva tema o kojoj se može dugo govoriti. Moja poruka bi bila da bih volela da predstojeća godina, meni i mojoj porodici donese mnogo zdravlja, jer je zdravlje najznačajnije. Želela bih da nam Nova godina donese više slavlja, a manje tuge, da se radujemo svakog dana, a da plačemo samo od sreće. Želela bih da uspem da diplomiram i upišem master studije. Nadam se da će ova godina biti mnogo bolja nego prethodne. Mogla bih i nekog dečka da nađem, red bi bio. (smeh) Nadam se da će i toga biti, ali opet ponavlja, samo zdravlje, pre svega i sebi, i svojoj porodici.
Maša

Ova godina je za mene bila veoma teška i naporna. Izgubio sam osobu koju sam mnogo voleo, na žalost, opaka bolest je bila jača i odnela jedan mlad život. Nadam se da će naredna godina doneti mnogo zdravlja svim ljudima, pa i mojoj porodici. Moja poruka za Novu godinu je da želim da sva bolesna deca i ljudi, ozdrave i da se raduju sa svojim roditeljima, živa, zdrava i srećna. Sve ostalo će doći na svoje, ovo je ipak najbitnije. Želeo bih svima da čestitam predstojeće praznike. Živi mi bili!
Emir

Moja poruka za predstojeću godinu je da bude mnogo uspešnija, nego ova. Da donese mnogo uspeha svim ljudima, na različitim poljima. Nadam se da ću u poslu napredovati mnogo više nego do sada. Druga poruka bi bila da budemo svi zdravi i srećni, što je i najbitnije. Volela bih kada bi se mržnja iz ljudi iskorenila, kada bi sve bilo puno nežnosti i dobrote. Znam da je nemoguće, ali nadajmo se da se svi mi možemo barem malo promeniti i postati bolji ljudi. Ako ne zbog drugih, onda zbog nas samih. Srećni praznici, dobri ljudi!
Nevena
Doček i anketa o poruci za novu godinu

Moja poruka za godinu koja je pred nama je da bih voleo da donese mnogo više zdravlja. Želeo bih da se bolesna deca izleče. Moje dete je teško bolesno i postoji nada da će uspeti da se izbori sa ovom bolešći i izađe iz ove bitke kao pobednik. Želeo bih da naša zemlja dobije mnogo bolje uslove za lečenje dece. Najveća poruka je molba za ozdravljenje, nemam šta drugo da kažem ili poručim. Daj Bože da se moje, kao i sva ostala deca izleče i budu vesela i nasmejana. To su naše zvezdice i naši borci. Nadamo se da će Nova godina doneti zdravlje i blagostanje u naše domove. Sve ostalo je manje važno i dolazi uzgred. Zdravlje je najvažnija komponenta. Borimo se do ozdravljenja! Budite uz nas!
Mladen

Moja poruka bi bila da nam naredna godina donese čudo i sve žene koje žarko žele da dobiju decu, uspeju u tome! Jedna od njih sam i ja. Poručila bih da predstojeća godina bude mnogo uspešnija, nego ove dosadašnje. Nadam se da će i biti tako. Borićemo se zajedničim snagama da u tome uspemo. Volimo decu i borimo se za njih. Oni su prava radost. Neka nam Nova godina donese mnogo beba!
Irena

Poručio bih predstojećoj godini da mi bude mnogo uspešnija u pronalaženju lepše polovine. Ne znam da li je u meni problem, ali jednostavno, ne mogu da nađem devojku koja mi odgovara. Nisam izbirljiv, nego jednostavno, tako je. Nadam se da će ova godina doneti više sreće na planu mog ljubavnog života, jer mi je već prvi voz prošao, a možda i drugi. (smeh). Nada poslednja umire. Samo da se više završi ova stara godina, bila je isuviše naporna, vreme je za neke nove bitke i neke nove pobede. Srećni vam svima praznici!
Miša

Hmm. Imala bih više poruka za Novu godinu. Prvo bih joj poručila da donese mnogo zdravlja u moju kuću, kako bi moj brat ozdravio. Nadam se da ću jedno jutro ustati i videti ga zdravog. Sledeća poruka bi bila da nam donese više uspeha na fakultetu, da položim što više ispita. Naredna poruka je da donese svim ljudima, pa i mojim roditeljima uspeh na poslovnom planu. Želela bih da mi ljubav sa dečkom i dalje cveta i bude još bolje nego sada. Da imamo vremena da putujemo i uživamo. Nadam se da neće biti suza i tuge, već samo sreće i radosti. To bih poželela svim ljudima na ovom svetu! Zdravlje na prvom mestu!
Darijana

Poruka za predstojeću godinu bi bila da bude mnogo toplija nego ova, da leto duže traje, ali da ne bude suše, kako moj deda ne bi bio nezadovoljan svojom njivom. Nadam se da ćemo svi biti zdravi, veseli i srećni. Voleo bih da moji roditelji budu još uspešniji u svom poslu, a i ja. Želeo bih da mi se devojka zaposli u struci i počnemo zajedno da živimo. Nadam se da će sledeća godina doneti ove novitete i pomoći nam da živimo mnogo bolje. Takođe, želeo bih da ova godina donese svim bolesnim ljudima ozdravljenje. Neka nam ne bude samo tema bolesti i muke, već ozdravljenja i sreća.
Mihajlo
Doček i anketa o poruci za novu godinu

Šta bih poručio sebi i ostalima za godinu koja je pred nama? Ovo je malo teško pitanje, ali opet mislim da je najbitnije zdravlje. Protekle godine sam imao nekih zdravstvenih problema i tek sam sad shvatio koliko je zdravlje ustvari bitno. Zdravlje je najbitnije u životu, jer kada nismo zdravi ostale stvari nisu ni bitne. Sve ovo možda zvuči kao kliše, ali je živa istina. Kada nismo zdravi nisu bitne ni pare, ni izlasci, ništa materijalno. Znate ono kako kažu da zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu, a to je da ozdravi. E pa ja sam shvatio da je to toliko istinito. S jedne strane mi je žao što sam morao to da iskusim na svojoj koži da bih shvatio, ali sa druge strane mi je drago jer sam naučio mnogo toga i sada znam kako ću se ponašati sledeće godine i prema sebi i prema svom zdravlju, ali i prema drugih ljudima iz svog okruženja. Ono što imam da poručim svima i onima koje poznajem i onima koje ne poznajem je da brinu o svom zdravlju i da im to bude najveći prioritet. Idite redovno na kontrole i pregledajte se, pa makar mislili da vam ništa ne fali. Brinite o sebi jer niko to neće moći bolje od vas samih i podsećajte svoje najbliže da i oni brinu o sebi i svom zdravlju. Volite sebe i svoje telo i nemojte da ga uništavate, jer bez njega ne možete.
Marko

Moja poruka za godinu koja je pred nama je da treba svi da udovoljavamo sebi. Ja znam da ću to raditi sledeće godine više nego što sam radila ove godine. Ove godine sam toliko radila da prosto nisam imala dovoljno vreme ni za sebe, ni za porodicu, ni za prijatelje, ni za svog partnera i tek sad vidim koliko je to ustvari loše. Naravno bitno da je budemo vredni i da dajemo svoj maksimum na poslovima koje imamo, ali shvatila sam da je bitno i usporiti i naći vremena samo za sebe i one stvari koje nas usrećuju. Da li je to šetnja, večera sa dragim, druženje sa prijateljima i porodicom, šta god da volite radite to koliko god da ste u mogućnosti. Za sledeću godinu sam odlučila da više posvetim vremena sebi, svom partneru, bliskim ljudima. Hoću da putujem što više budem mogla, da odmaram, uživam u prirodi u radim sve ono što nisam uspela da radim ove godine. Naravno i dalje planiram da bude vredna i da radim svoj posao najbolje što mogu i da dam svoj maksimum, ali mislim da ću se ove godine mnogo bolje organizovati i da ću tako uspeti da imam mnogo više slobodnog vremena za sve ono što želim da radim zbog sebe. Bitno je ugađati nama samima i udovoljavati jer tako pazimo na sebe i brinemo sami o sebi, stres je na svakom koraku što na poslu, što u nekim drugim životnim sferama, pa je od velikog značaja da se opustimo i uživamo što više možemo. Mislim da ako ovo budem uradila, da ću biti mnogo bolja osoba, biću produktivnija i zadovoljnija, a samim tim će onda i ljudima oko mene biti mnogo bolje, svi ćemo biti srećniji. Tako da, poručujem svima da se što više posvete sebi i svojim željama, jer onda kad ste zadovljni sami sobom i svojim životom, svima oko vas će biti mnogo bolje i lepše.
Katarina

Poželela bih svim dobrim ljudima zdravlja i sreće, pre svega, sve ostalo će samo doći...
Gordana
Doček i anketa o poruci za novu godinu

Mladima poručujem da završe školu i hrabro grizu ka svom cilju, starijima želim manje stresa, a više uživanja u narednoj godini.
Ivana

Svojoj generaciji, dakle svim mladim ljudima, bih želela da poručim da se trgnu iz svoje zone komfora i urade ono što su oduvek želeli, a nisu smeli do sada iz nekog razloga. Deci bih rekla da maksimalno uživaju u svom detinjstvu iako, znam, ponekad izgleda strašno teško ili dosadno. A starijima bih rekla da malo više štede sebe, da se manje nerviraju i više vremena provode sa svojim porodicama.
Nataša

Što više pročitanih knjiga, što više dobre muzike, dobre hrane i pića, dobrih prijatelja i što više kvalitetnog vremena provedenog sa porodicom.
Borko

Voleo bih da poručim svim mladim ljudima da ne daju na sebe i da ne odustaju od svojih snova tek tako. A ostalima koji su probližno mojih godina, a šta znam, šetajte češće svoje unučiće i tako ih odvojite od telefona i kompjutera. A prijaće i vama, takodje.
Đorđe

Želim svima puno zdravlja, puno sreće i puno uspeha u Novoj godini, na svim životnim poljima.
Sofija

Usmerite svoju energiju za korisne stvari i budite pozitivni, sve loše ostavite u ovoj godini koja je prošla.
Bojana

Rešite se toksičnih veza i odnosa. Odstranite iz života ljude koji vas guše na svaki mogući način i sputavaju u bilo čemu. Okružite se pozitivnom energijom i ljudima koje volite, uz koje ste slobodni da vi budete vi.
Una

Bolesnima bih poželeo da što pre ozdrave. Neostvarenim roditeljima da se ostvare u toj ulozi. Starijim ljudima bez unučadi da dočekaju unuke. Nezaposlenima da se zaposle. Zaposlenima da to što rade bude njihov posao iz snova. Gladnima da budu siti. Onima koji se smrzavaju da se utople... ma poželeo bih svima da budu srećni, jer svako to zaslužuje.
Saša

Poželela bih svima zdravlja i sreće u Novoj godini, pre svega, ali i malo više empatije i obzirnosti prema planeti i životinjama.
Dragana

Volite se ljudi, ljubav je najvažnija, ona sve pokreće. Kada nju imaš, sve ostalo samo dolazi vremenom.
Sanja

Volite i budite voljeni. Čuvajte one koji vam znače i stvarajte što više novih uspomena, jer su uspomene najveći dokaz da smo postojali i živeli. I pustite ponos kada su vama dragi ljudi u pitanju, nemojte da vam on bude glavna smetnja.
Ivan
Doček i anketa o poruci za novu godinu

Nova godina - novi je ponedeljak. U mojoj glavi to je neka prekretnica. Pretpostavljam da je tako i kod drugih. Vreme kada imamo potrebu da donesemo neke životne odluke, da se promenimo, pokažemo i sebi i drugima da možemo biti bolji, pametniji, mudriji, mršaviji, sposobniji - šta god. I ceo taj decembar je, negde, mesec u kojem dozvoljavamo sebi da još malo budemo onakvi kakvi zapravo jesmo, da se opustimo, budemo poročni, lenji...I uvek odlažem tu odluku o promeni. Što je odlaganje duže, zadovoljstvo je veće. Kako se bliži datum promene tako entuzijazam da se ona desi splašnjava. I kad sudbonosni datumkonačno dođe ništa se ne desi. Odloganje se nastavlja do sledeće godine. Toliko je potrebno da se umiri savest. Zato je najvažnija moja poruka za narednu godinu - bez velikih odluka jer nisu one tako beznačajne. I pored toga što ne čine štetu, a ni korist, donose neko razočaranje, koje se manifestuje kao nezavodoljstvo. Još jednom smo pokazali da nismo uspeli. Još jednom se pred nama jasno razotkrila slabost našeg karaktera. I ovo je prva godina u koju ulazim bez velikih odluka. Umesto toga postaviću sebi ciljeve, jasne, precizne, ostvarive. Mislim da je dovoljno da se svako od nas zapita šta zaista želi. Da sagleda šta je to štoje radio i čime se bavio u prethodnoj godini što iz nekog razloga ne bi voleo da ponovi. Ko su ljudi čije prisustvo mu je prijalo, a čija blizina ili saradnja sa kim ga je uznemiravala. Većina nas ima običaj da pred Novu godinu pospremi kuću i tako čisto je dekoriše za novogodišnje praznike. Mislim da na isti način treba da pospremimo i sebe. Kada razjasnimo šta hoćemo, a šta ne, možemo formulisati ciljeve i osmislimo korake kako do njih da dođemo. Nešto slično piše u svakom amaterskom psihološkom priručniku i to će vam reći svaki, kako se to danas popularno kaže, lajf kouč. I nije to nikakva mudrost koju sam ja izmislio. Ono što je teža strana priče je biti dosledan. Zato da bih naterao sebe, lenjoga, inertnog, bez inicijative i želje za akcijom da uradi ono što je zacrtao napravio sam plan. Plan je da nema plana. I to je moja poruka svima koji čekaju neku magičnu recepturu za ulazak u novu godinu. Ako želite da u godini pred vama budite drugačiji nego do sada, postavite dugoročan cilj. Zatim, osmislite sve korake koji vas do njega vode. I opišite ih. Nabrojte ih, budite detaljni. Ostavite ih da odleže neko vreme pa ih razmotrite posle nekoliko dana. Kada posle više čitanja i vraćanja na sipsak onoga što vi očekujete od sebe u novoj godini budete sigurni da niste preterali u željama, da su one u skladu sa vašim mogućnostima idete korak dalje u ostvarenje zadatog. Počnite od malih stvari, Naterajte sebe da uradite neke naizgled nebitne stvari koje će vas odvesti do onoga što zaista želite.

Promenite društvo
Ako ste prethodnih godina trpeli ljude oko sebe koji vam konstantno “idu na živce", jednostavno ih se klonite. Okrenite se ljudima koji vam prijaju, provodite više vremena sa njima. Upoznajte ih bolje. Oni će u vama pokrenuti onu dobru energiju, možda vas motivisati na neka dobra dela ili vas inspirisati svopstvenim primerom.

Nađite vreme za opuštanje
Nije važno da li je to sat, dan, minut ili ceo vikend. Ako stalno radite i konstantno ste pod stresom vaš učinak će biti lošiji, a samim tim i vi nezadovoljniji. Zato se posvetite sebi i dozvolite predah. To može da bude ritual uz neku šoljicu omiljenog zimskog napitka, dobru knjigu, muziku koja vas opušta. Isto tako to može da bude i šoljica kafe poijena u miru i tišini. Ako svakog dana budemo sebi obezbedili takav trenutak, možemo biti zadovoljniji, na poslu učinkovitiji, sa prijateljima strpljiviji.

Oslobodite se nepotrebnih stvari
Danas svi žive brzo, trudeći se da isprate taj nenormalno zahtevan tempo planete na kojoj se nalazimo. Ono što nas znatno usporava i što nam oduzimo preko neophodnu energiju je briga o stvartima kojima smo pretrpani. Ako pred ulazak u novu godinu napravimo “generalku" i zaista se trajno oslobodimo viška stvari, težeći ka minimalizmu stvari kojima smo okruženi, imaćemo mnogo više vremena za sebe. Oslobodite se viška posuđa, garderobe, posteljine, peškira, knjiga, svesaka...Ako se pitate kakav će biti rezultat i dali će vam nedostajati nešto od toga, odgovor je samo jedan. Neće!

Budite humani!
Čovek koji pomaže drugom čoveku je dobar čovek, ali ne samo to. Biti human, pomoći drugome, pruža osećaj zadovoljstva, ispunjenosti, sreće. Zašto onda češće ne čini dobra dela? Zadajte sebi cilj. Jednom nedeljno ću usrećiti nekoga. Dobročinstvo se umnožava i vraća na najlepši mogući način. Ne verujete? Probajte, i videćete koliko vas to malo koje budete dali učini velikim.

Budite zahvalni
Za sve ono što imate. Na taj način cenićete mnogo više jednostavne stvari koje vas čine srećnim. Sunčan dan, prohladno jutro, kafu koju vam je skuvao neko od kolega, šetnju po kiši. Što više pozitivnog budete primetili u svom kruženju to će vaš stav biti zdraviji i ispravniji. Na njega neće iticati nikakva ozlojeđenost i ogorčenost.
Nemanja
Ažurirano: Dec 1, 2023 | Izdavač: Nova godina | O nama
Podeli

Magazin

5
A
B
C
D
F
G
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Z