Da li manjak u novčaniku utiče na zadovoljstvo dočeka u Beogradu?

Da li manjak u novčaniku utiče na zadovoljstvo dočeka u Beogradu?

Jedan od najlepših perioda u godini je svakako period oko Nove godine i praznični period. Porodica, prijatelji, svi su na okupu, dolaze čak i ljudi sa raznih strana sveta i Beograd postaje jedno od najlepših mesta gde možete biti. U gradu su svuda neka dešavanja, praznični duh i euforija se osećaju na svakom koraku, svi su veseli i srećni. Ali ipak nije sve tako savršeno kao što se čini.
Da li manjak novca utiče na zadovoljstvo dočeka?

Ovaj period u godini može da bude dosta naporan i stresan za mnoge, jer praznici zahtevaju više novca nego inače. Kupuje se dekoracija, kupuju se pokloni porodici, prijateljima, kupuju se namirnice za praznične trpeze. Kupuju se praznične toalete, dodatno se troši novac na frizere, šminkere, nakit i razne dodatke. Sve ove kupovine mnogima znaju da naprave jednu veliku rupu u budžetu. A manjak novca i tokom drugih dana u toku godine zna da napravi tenziju, nezadovoljstvo i opšte loše raspoloženje.

Pa kako onda preživeti doček i sve praznike bez dovoljno novca? Da li je to uopšte moguće i da li manjak novca može da utiče na zadovoljstvo dočeka u Beogradu?

Odgovor je da može, ali ne mora. Najbitnije je kako se vi postavite prema svemu. Ako sve dobro isplanirate i to na vreme, a kada kažemo na vreme mislimo na to da mnogo više pre dočeka, pa čak i neko vreme pre nego što počne čitava praznična euforija, počnete da razmišljate o prazničnom budžetu. Postoje mnogi načini kako možete lako sačuvati svoj praznični budžet, uštedeti i imati dovoljno novca za doček Nove godine u Beogradu.

Kako da do manjka u novčaniku uopšte ne dođe

Razmislite dobro koliko imate novca i koliko ste spremni da potrošite, pa onda stavite na papir na šta sve planirate da potrošite novac u toku praznika. Napravite spisak kome treba da kupite poklone i šta bi ti pokloni mogli biti. Ako su neki pokloni previše skupi i dodatno bi oštetili vaš već slab budžet, potrudite se da nađete neku alternativu. Na sniženjima možete naći fenomenalne stvari koje bi se svakome svidele, a ako ste kreativni možete i vi sami nekome napraviti poklon. Takođe nije loša ideja da već krajem leta ili početkom jeseni, ako naiđete na nešto što mislite da bi bio savršen poklon za vama dragu osobu to i kupite. Tako kada dođu praznici, vi ćete imati pripremljen poklon i nećete morati trošiti novac iz novogodišnjeg budžeta.
Da li manjak novca utiče na zadovoljstvo dočeka?

Sve nas lako ponese praznična euforija, prelepo okićen grad, izlozi i prodavnice koje su prepune praznične dekorcije, šljaštećih ukrasa i treperavih sijalica. Pre nego što kupite nešto od praznične dekoracije, razmislite dobro da li vam zaista treba. Pre toga kući nađite sve one kutije pune ukrasa na koje ste i zaboravili, pregledajte ih i ako vam baš nešto fali onda to i kupite. Ili da se ne bi osećali izostavljeno nađite jedan lep ukras koji ćete kupiti i tako radite svake godine. Svake praznične sezone kupite samo jedan nov ukras, jer tako i štedite novac, a i ne gomilate nepotrebne stvari. To što neko ima prelepo okićenu kuću, kao iz časopisa, ne znači da vi morate da potrošite pola svog mesečnog budžeta da bi i vi imali tako okićenu kuću ili stan.

U celom svetu, pa i kod nas, praznične trpeze su uvek tradicionalno bogate. Bogata trpeza iziskuje dodatnu kupovinu svih potrebnih namirnica, a složićete se da u poslednje vreme nije tako lako uštedeti prilikom kupovine svakodnevnih namirnica, a kamoli tokom praznične kupovine. Pre odlaska u kupovinu prvo pogledajte u kuhinji, frižideru, špajzu i na svim ostalim mestima gde držite hranu. Pogledajte šta sve to imate, kako ne biste bespotrebno potrošili novac na nešto što već imate. Takođe isplanirajte ono što ćete praviti po tome šta već od namirnica imate u kući i dokupite samo ono što je stvarno neophodno. Uporedite cene u prodavnicama, pa kupujte u onoj u kojoj vam cene najviše odgovaraju. Obratite pažnju, jer možda baš ono što vam treba uspete da nađete na nekoj akciji ili sniženju. I zapamtite da za bogatu i kvalitetnu trpezu treba malo više mašte i kreativnosti, nego novca.

Još jedna od bitnih stavki na koje se troše nenormalne svote novca je toaleta za doček Nove godine . Kako ne biste i ove godine napravili rupu u svom novčaniku zbog toalete koju ćete obući samo jednom i nikad više, pogledajte prvo šta imate u svom ormaru. Iznenadićete se šta se sve krije u njemu, a možda baš nađete nešto što će vam savršeno odgovarati, a totalno ste zaboravili na taj komad odeće. Ako baš morate nešto da kupite, bacite pogled na sniženja i rasprodaje.
Da li manjak novca utiče na zadovoljstvo dočeka?

A šta ako je manjak u novčaniku neizbežan?

Ako i pored ovih saveta vi i dalje nemate dovoljno novca za doček u Beogradu , nemojte previše da brinete. Dobra strana Beograda je to što je ovo velik grad i to što vas zabava čeka na svakom ćošku, ali bukvalno na svakom. Beograd živi i nikad ne spava, pa je upravo zbog toga on idealan izbor za proslavu Nove godine.

U Beogradu postoje mnogi klubovi, kafići, barovi, restorani, hoteli i svako može naći nešto za sebe. A najbolje od svega je što velik izbor znači da možete naći idealnu proslavu za sebe čak i ako imate manjak u novčaniku. Tako da isti, ne mora nužno da znači i loš doček Nove godine. A pored svega toga tu su uvek i dobre stare kućne žurke i dešavanja na trgu, a za takav doček skoro da vam ni ne treba novca.
Da li manjak novca utiče na zadovoljstvo dočeka?

Da biste se dobro proveli nisu vam uvek potrebne prevelike količine novca. Opustite se, razmišljajte o tome sa kim slavite doček Nove godine, a ne gde i provod će vam biti zagarantovan. Dobra ekipa i dobro praznično raspoloženje su već pola provoda.

A za sledeću godinu počnite da razmišljate i planirate na vreme, kako ne biste imali glavobolje i sebi nabijali nepotrebni stres tokom praznika. Koliko je dobra organizacija bitna generalno u životu, toliko je bitna i kod dočeka Nove godine. Tako da, ako želite fenomenalan doček za sebe unapred ga dobro isplanirajte.
Podeli

Magazin

5
A
B
C
D
F
G
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Z
Dj