Moj najbolji (najgori) novogodišnji poklon anketa

Moj najbolji (najgori) novogodišnji poklon

Nova godina je pravo vreme da poklonite nešto lepo dragim osobama, a takođe, da i vi dobijete nešto lepo. Često govorimo na temu najlepših novogodišnjih poklona, a šta je sa onim najgorim poklonima koje smo dobili, ali o njima ćutimo? Sigurni smo da ste svi bar jednom u životu dobili poklon koji vam se nije uopšte dopao. Kakva su iskustva naših sagovornika, da li češće dobijaju ono što im se dopada ili ipak ne, za Novu godinu, pogledajte u nastavku teksta.

Anketa

Moj najgori poklon za Novu godinu su bile vunene čarape od babe, koja pritom zna koliko ih ne podnosim. Da se dete ne prehladi. Noćnu moru imam od vune i tih čarapa. Ne znam kako neko može da podnese taj osećaj na nogama, kada se takve čarape obuju. Meni su na sam dodir odvratne, kamol da moram i da ih nosim. Baba stvarno ume da iznenadi, ali ovog put je bilo negativno iznenađenje. Kakav novogodišnji poklon. Obožavam svoju babu, uvek je brižna i dobra, ali baš vunene čerape, stvarno mi to nije trebalo. Šta da se radi, čarape stoje u ormanu, nikada izvađenje.
Daliborka

Stvarno, svaki poklon koji dobijem, jednostavno, dopadne mi se. Takva sam osoba. Ne volim da filozofiram i meni je jednostavno kupiti poklon. Šta god mi kupite, dopašće mi se. Mislio sam da ne postoji nešto što ću dobiti, a da mi se nikako ne dopadne. Od jednog druga sam prošle godine za Novu godinu dobio makaze za šišanje žive ograde. Bukvalno sam stao i gledao u onaj poklon, izgubljeno. Prvo, nisam očekivao od njega uopšte poklon i pritom makaze. Mislim da sam u faci bio bled. Ortaci i ja nemamo običaj da kupujemo jedni drugima poklone za praznike, sem za rođendan, ali ovog puta sam se mogu reći, šokirao. Ne znam kako mi se u afektu nije desilo da kažem kako živim u zgradi, šta da šišam sa ovim makazama? Ali, dobro. Bilo je korisno jedino što sam ih prosledio, poklonio sam ih dedi, koji ima dvorište i stalno ga uređuje, njemu su bile korisnije nego njemu. Ima li gore? Ha, ha, ha, ja mislim da nema. Ne znam ko ne bi zanemeo na ovakav poklon, pogotovo što nemam nikakve veze sa poslom u kojem se te makaze koriste. Ali, dobro. Hvala mu na znaku pažnje.
Mateja
Nova godina i anketa o poklonima

Od dečka, svake godine za praznike dobijem neki lepo poklon. Ovog puta, koliko je bio koristan poklon, toliko sam se i razočarala. Naime, imam bar jedno 10kg više nego što bi trebalo. Od dečka sam za Novu godinu dobila spravu za mršavljenje. Okej, hvala mu što misli na mene i na moje zdravlje, ali je u poslednje vreme stvarno preterivao. Stalno mi je govorio kako sam debela, moram da smršam, imam celulit i slično. Nekako sam izgubila samopouzdanje i osećala sam se baš loše. Kao šlag na tortu, poklanja mi spravu za mršavljenje. Katastrofa. Nisam prećutala, drčno sam mu se zahvalila. Ne znam kako biste se vi osećali, ali ja sam se osećala mnogo loše. Drugačije bi bilo da mi nije konstantno prebacivao za višak kilograma, nego da mi je na fin način bio podrška i da mi je pomogao da lakše prebrodim celu tu priču, ali dobro. Trenutno smo dečko i ja u prekidu, ne zbog ovog razloga, tj. ovo je bio još jedan dokaz šta je njemu najvažnije. Pritom, imam problem sa štitastom žlezdom, uopšte nemam problem sa kilogramima zato što mnogo jedem, nego jednostavno, hormoni čine svoje. Dečko to ne želi da razume.
Angelina

Obožavam svoju ženu, zaista, ali sam prošle Nove godine od nje dobio užasan poklon. Naime, preko interneta je naručila sebi i meni neke majice, bele boje, različite veličine, sa natpisima. Na mojoj je pisalo da ću uvek da slušam svoju ženu, a na njenoj da voli muža. Da bi stvar bila još gora, naterala me je da obučemo te majice i slikamo se. Bez mog znanja, okačila je na društvene mreže. I dalje sam predmet šale među ortacima. Strašno, tako je to kad imaš tvrdoglavu ženu, strašno. Da mi je bar kupila pivo, pa da se obradujem kao čovek, a ne ove fensi gluposti što se sad svi iživljavaju po društvenim mrežama. U kakvom mi svetu živimo? Bože, Bože, evo, opet sam se iznervirao.
Peđa

Od nazovi drugarice, sa kojom moram da se poštujem zbog prijateljstva mojih i njenih roditelja, pre nekoliko godina za Novu godinu sam dobila neku tuniku, bukvalno za babe. Veličina koju ja nosim je S, a ona mi je kupila XL iako zna koju nosim. Bila je neke narandžaste, dreč boje, ma strašno. Onako, kada vidiš da ti je neko namerno kupio tako odvratnu stvar. Bilo me je sramota i da se zahvalim, nešto sam samo promrmljala i bacila je na krevet. Kada je otišla od mene, spakovala sam je i dala komšinici koja prodaje stvari na pijaci. Rekla sam joj da je proda ako može i bar popije kafu za taj novac, jer za više, ta bluza ne vredi. Ne mogu da verujem da postoje takvi ljudi. Prosto se iznerviram, ja to ne bih mogla nikada da uradim. Stvarno sam se razočarala. Svaki put kad treba da mi dođe u goste, smišljam različite izgovore, kako nisam kod kuće. Takvi lažni prijatelji mi nisu potrebni. Da vas bude sramota što poznajete takve osobe, a kamol da vam budu i prijatelji. Kad god nekome pričam za ovaj slučaj, skroz se iznerviram. Nakon nekoliko dana, komšinica mi je rekla da niko ni ne pita koliko košta ta tunika. Možete onda da zamislite na šta liči, katastrofa! Nemojte nikada biti takva osoba! Ono što ne želite sebi, ne radite drugima! Sveto pravilo!
Mira
Nova godina i anketa o poklonima

Moj najlepši poklon je prvenstveno čudan i neočekivan, a potom najdivniji na svetu. 31.12. smo u popodnevnim časovima, pravili proslavu u firmi povodom Nove godine. Dok smo igrali, pala sam u nesvest. Kolege su brzo pozvale hitnu pomoć i oni su me ubrzo prevezli u obližnju bolnicu. U bolnici su mi vadili krv, vršili različite preglede, da bi na kraju jedan doktor, konstatovao da sam u drugom stanju. Ta vest je za mene najdivniji poklon. Odlučila sam da iznenadim supruga i te večeri mu saopštim divnu vest, na našoj zajedničkoj proslavi u restoranu, gde smo išli na doček Nove godine sa prijateljima. Iznenadila sam supruga i njemu je to bio najlepši poklon, koji je mogao da dobije.
Doloris

Dugo nisam dobio neki poklon koji mi se baš svideo, da ostanem bez teksta, sve do prošle godine. Tu, pred Novu godinu, ortaci su me iznenadili na veoma lep način. Pred sam doček Nove godine, izvadili su mi iz džepa poklon. To su bile karte za jednu važnu utakmicu mog omiljenog fudbalskog kluba. Oduševio sam se. Prijatno su me iznenadili, nisam to očekivamo. Nekoliko dana kasnije smo svi zajedno otišli na utakmicu i proveli se odlično. Vratio sam se kući pun doživljaja. Ne mogu da im se odužim za taj poklon! “
Dejan

Najbolji novogodišnji poklon sam dobila pre dve godine. Dečko i ja smo Novu godinu slavili u restoranu, a u ponoć me je čekalo divno iznenađenje. Dečko me je zaprosio. Prsten je prelep. Uopšte nisam očekivala da će se veridba desiti te večeri, ali sam bila prijatno iznenađenja. Slavili smo do jutra. Najlepša Nova godina i najlepši poklon je bio upravo za doček 2018. godine.
Ana

Najlepši novogodišni poklon sam dobio od svoje supruge, upravo za doček 2019. godine. Tačno u ponoć mi je rekla da je u drugom stanju. To je bila najdivnija vest i moj najlepši poklon koji sam mogao da dobijem i koji sam ikada dobio. Osećaj je bio neverovatan. Sećam se da sam je zagrlio i podigao pred celim restoranom i tako je nosio. Bio sam presrećan. Sada uživamo sa našom devojčicom Tarom. Tara je pravi mali zvrk i moj najlepši poklon.
Luka

Prošle Nove godine sam od roditelja dobila najlepši poklon. Doneli su mi kutiju, a kada sam je otvorila u njoj se nalazio malo crni pas, sa zavezanom roze mašnicom. Bila sam presrećna. Dala sam mu ime Leon. Od tog dana, Leon i ja se ne odvajamo. On je prava beba i moj najdivniji poklon. Roditelji su znali šta sam oduvek želela i hvala im što su mi ispunili najveću želju. Sada svi zajedno uživamo sa Leonom. On je naš miljenik i velika maza. Ima prelepu crnu dlaku, koja se presijava. Prelep je. Obožavamo ga svi.
Dajana

Pošto mi je rođendan 31.12. najbolji poklon mi je bio ujedno za Novu godinu i za 18. rođendan. Od roditelja sam dobio tog dana automobil. Pošto sam položio vozački ispit nekoliko dana pre punoletstva, ovaj poklon mi je baš dobro došao. Automobil je prelep, baš su me iznenadili. Divan poklon. Mogu reći i rođendanski, i novogodišnji. Pravo je uživanje, voziti se u mom divnom automobilu.
Miloš

2017. godine sam dobio najlepši novogodišnji poklon od svoje devojke Marije. Slavili smo Novu godinu kod mog druga u stanu. Tačno u ponoć, Marija me je poljubila i predala mi kovertu. Malo sam bio zbunjen. Kada sam otvorio, video sam da je unutra vaučer za putovanje na Maldive. Trebalo je da krenemo za pet dana. Oduševio sam se, baš me je iznenadila. Znala je da mi je velika želja da odem na Maldive i eto, ostvarila mi se, zahvaljujući Mariji. Mnogo volimo da putujemo i obilazimo različita mesta, upoznajemo različite narode, kulture i običaje. Prošle Nove godine sam kopirao Mariju i ja sam njoj poklonio kovertu u kojoj se nalazio vaučer za Tajland. Bilo je fenomenalno. Ove godine smo zajedničkim snagama odlučili da odemo u Rusiju i tamo dočekamo Novu godinu. Obilazićemo različite gradove i uživati u savršenosti ove zemlje.
Siniša

Prošle godine sam od supruga dobila neverovatan poklon. Odlučili smo da Novu godinu proslavimo kod kuće sami. Uz večeru, vino i laganu muziku, uživali smo cele večeri. Nekoliko minuta nakon ponoći, suprug mi je uručio ključeve od stana. Bila sam u šoku. Kupio nam je stan, koji se savršen. Ovo je bio moj najlepši poklon. Oduševio me je. Sada uživamo u našem stanu sa našom decom. Sve je tako prelepo.
Suzana

Svako ima neku želju, a moja je bila da Ana, moja mlađa rođena sestra, ozdravi. Tri godine se borila sa opakom bolešći i za mene su to bile tri najgore godine u životu. Bilo je mnogo teško, izgubili smo svaku nadu da će se izboriti i ozdraviti. Doktori nam nisu davali dobre prognoze, ali sam imao bar tračak nade da postoji čudo. Nekoliko dana pre Nove godine, stigli su rezultati da se bolest povukla, nekim čudom. Ana se osećala mnogo bolje. Sada je već zdrava devojka. Od tada je prošlo 6 godina, ali se sećam tih trauma i najlepšeg poklona - poboljšanja, i mogu reći prve nade ka njenom ozdravljenju. Nema srećnijeg brata od mene, samo da smo svi živi i zdravi!
Aleksa

Najgore što je neko mogao da mi pokloni jeste hrčak, a poklonila mi ga je devojka, nije znala da se plašim glodara...
Luka

Najbolji poklon za Novu godinu koji sam dobila, recimo to što sam oduvek htela da posetim neko egzotično mesto i s obzirom da je meni i dečku svakog 28. decembra godišnjica, prošle godine pred doček 2019. me iznenadio kartama za Kubu, te smo tamo proveli i novogodišnju noć.

Moj najbolji novogodišnji poklon je to što mi je devojka rekla, da. Zaprosio sam je na planini, gde smo slavili Novu godinu. Ona je moj najlepši poklon...
Stefan

Ja sam oduvek htela da imam psa, ali mi roditelji nisu dozvoljavali, mislili su da nisam spremna da brinem tako o nekome. Najlepši novogodišnji poklon mi je bio baš taj, kada su mi oni kupili psa, lepog, belog samojeda, jer ih podseća na sneg. Definitivno je pas moj najbolji novogodišnji poklon.
Jelena

Moj najbolji novogodišnji poklon mi je priuštio brat. Obožavam tetovaže i već dugo sam htela da se istetoviram pa sam zbog toga skupljala novac, kad sam mu to pomenula u razgovoru, jer je pronašao teglu za novcem na kojoj piše, tetoviranje, rešio je da mi plati prvu tetovažu.
Kristina
Nova godina i anketa o poklonima

Moj najgori novogodišnji poklon mi je godišnja članska karta za teretanu koju sam dobila od, sada već, bivšeg dečka... nije zbog toga bivši.
Katja

Najbolji i najvažniji novogodišnji poklon mi je to što su ocu rekli da više nema rak, da ga konačno pobedio i da je sada zdrav.
Saša
Najgori poklon koji sam dobio je od žene, ručni sat. Znate onu staru da se sat nikada ne poklanja nikome da se ne biste posvadjali? E pa ja sam sujeveran i verujem u to, iste večeri sml se posvadjali nismo razgovarali naredne 2 nedelje. Znam da je imala lepu nameru, da me obraduje, ali to je nešto jače od mene...
Radovan

Najlepši novogodišnji poklon bila je dijamantska ogrlica koju sam dugo priželjkivala i na kraju je dobila od supruga.
Ceca

Možda ne najgori, ali najdosadniji novogodišnji poklon mi je bila neka knjiga o kapitalizmi, ne sećam joj se ni imena, deda mi je poklonio, nikada je nisam otvorio, iskreno...
Bogdan

Svaki poklon koji dobijem od svoje dece je meni najlepši, blizanci su i imaju po 5 godina. Poslednji put sam dobila kesicu bombona koju su sakrile i papir na kome su nacrtale našu porodicu.
Natalija

Dugo sam tražila knjigu koja se više ne stampa i ne proizvodi, obišla sam sve moguće antikvarnice u gradu, pročitala sve oglase i nje jednostavno nike bilo, dok mama nije ušetala u sobu sa novogodišnjim paketićem, a u paketiću knjiga. Kupila je od svog poznanika kojem knjiga nije bila tako važna kao meni. Nekome to nije ništa posebno, ali eto, meni je to najbolji poklon koji sam dobila.
Elena

Najgori poklon kratka šljokičava roze haljina, koja mi je uz to bila baš tesna, dobila sam je od mame svoga dečka... verovatno je želela nešto da mi poruči.
Ivana

Najgori novogodišnji poklon je bio džak krompira i džak crnog luka koji su moji roditelji doneli sa sela i bili su ozbiljni kada su rekli da je to poklon od babe i dede.
Nevena

Najgori novogdišnji poklon koji sam dobio od ortaka bila je lutka na naduvavanje, jedva sam se opravdao pred majkom jer je slučajno videla kada mi je praznila ranac.
Lazar

Najgori poklon sam dobila od svoje najbolje drugarice, malo, belo mače, jer se njena mačka omacila. Volim ja mačke, jedini problem je što sam alergična na njih, a ona to nije znala...
Iskra

Bez veze mi je skroz ovo da kažem, ali najgori novogodišnji poklon ikada sam dobio od svoje devojke pre par godina. I dalje smo zajedno i svih narednih godina je uspela da ubode super poklone, ali taj jedan put je stvarno promašila. Ne znam odakle joj uopšte ideja da bi se meni tako nešto svidelo, ali eto šta da se radi. Čak mislim da je ona ustvari kupila nešto što se njoj sviđa, a da uopšte o meni nije ni razmišljala. Ipak to nam je bio prvi zajednički doček i prva Nova godina zajedno, a pre toga smo bili zajedno samo par meseci, pa joj je oprošteno. Nego da se vratim na poklon i zašto je bio najgori poklon ikad. Kupila mi je knjigu za Novu godinu i to i nije tako loše, pošto ponekad volim da pročitam neku dobru knjigu, ali opet nisam neki ljubitelj istih. Kad čitam to su obično istorijske knjige ili neki krimići, a ona mi je kupila ljubavni roman. I to pravi ženski ljubavni roman, koji evo do sad nisam pročitao. Probao sam da ga čitam, ali verujte mi to je meni toliko dosadno, da nisam mogao da se nateram. Ali zato ona ga je pročitala dva puta do sad i njoj se baš sviđa, što govori o tome da je ona to ustvari kupila zbog sebe. Čak taj roman stoji sad na njenoj polici zajedno sa njenim knjigama. Ali eto sledeće godine sam dobio nešto mnogo bolje i svake godine su pokloni sve bolji, jer se nas dvoje sve bolje i bolje poznajemo.
Miloš

Najbolji novogodišnji poklon sam dobila od svog dečka prošle godine, a dobila sam putovanje u Veneciju. Da li možete da zamislite moje oduševljenje ovim poklonom. Vrištala sam od sreće. Putovanje nije bilo novogodišnje, jer za Novu godinu volimo da budemo u Beogradu i da proslavljamo doček ovde, jer se oboje slažemo da su novogodišnja putovanja naporna. A put u Veneciju je bio za vreme karnevala. Ja ne mogu da opišem koliko je to bilo prelepo iskustvo. Prvi put u životu sam doživela tako nešto, prisustvovala karnevalu takvih razmera, a i prvi putsam bila u Veneciji. Venecija je čarobna sama po sebi, a karneval je nešto neverovatno. Sve one povorke, sjajni kostimi, prelepe maske, stvarno jedno predivno iskustvo. Ja sam cele ove godine samo o tome pričala i dalje ne mogu da verujem šta sam doživela. A ne mogu da verujem ni da se dečko dosetio tako nečeg originalnog i zanimljivog. Svakome bi preporučila da poseti karneval, ali isto tako ako volite da putujete i ako vaš dečko/devojka vole da putuju poklonite im putovanje za Novu godnu. Naravno ne mora da bude novogodišnje putovanje, ako delite naše mišljenje da je to naporno, može da bude nešto ovako ili možda čak i neko putovanje na proleće ili leto. Putovanja su poseban doživljaj i nešto što nam pruža bogato životno iskustvo, pa mislim da su zato upravo ona savršen poklon.
Jelica

Pre tri godine 31.12. smo bili u Kotoru. Moj dečko, njegova dva drugara sa devojkama i moja najbolja drugarica. Hteli smo da Novu godinu provedemo što dalje od kuće, da bude drugačija od ostalih i tako posle mnoštva predloga, nedelju dana pregovora izbor je pao na Kotor. Većina je bila za to, i meni je bilo simpatično jer sam čula pozitivne utiske ljudi koji su bili tamo. Počele su pripreme. Najteže od svih pitanja kada se kreće na put je šta mi sve treba. Nisam znala šta da obučem, treba li mi zimska jakna, fen je bio prevelik za kofer, a bukirali smo apartmane u jednoj od kuća na obali pa nisam bila sigurna imaju li sve što mi je potrebno. Stvari za put gomilale su se na kauču, dok se datum polaska približavao. Moj momak nije tip koji voli da priča te sa njim nisam mogla da delim euforiju koja me je obuzela. Bili smo zajedno tek dva meseca i sve je među nama bilo još sveže. Ovo putovanje će biti prvi zajednički odlazak negde gde ćemo biti sami. Trebalo bi da nam bude lepo. Nisam očekivala neki spektakl, samo da se fino provedemo, upoznamo nove ljude, zaboravimo na napornu svakodnevicu. Godina je bila teška. Za mene baš naporna. Radila sam nekoliko poslova, ostajala u kancelariji do kasno. Pravo je čudo da sam uopšte našla momka. Istina, i njega sam upoznala na poslu. Gde bih drugo? Želela sam da se izopštim iz tog ambijenta koji me polako gušio. Da udahnem vazduh, predahnem na kratko. More je bilo idealno rešenje. Nekoliko dana pred put, sve je već bilo spakovano pa i novogodišnja toaleta, cipele, fiagro za lokne u slučaju da ne bude fena. Išli smo kolima i kretali u petak posle posla. Trebalo je da u subotu zoru dočekamo na moru. Tako je i bilo. Svi su bili raspoloženi, krenuli smo oko pet sati, uzbuđeni, srećni i raspoloženi za avanturu koja je pred nama. Čak je i Darko, moj momak bio vidno uzbuđen. Šalio se više nego uobičajeno, setio se da sastavi plej listu za put tako da smo dobar deo putovanja proveli sjajno, onaj drugi deo smo prespavali. U Kotoru smobili u cik zore. Ispred nas se otvorilo prvo nebo, pa zatim i more. Bile su nam pune oči lepote.

Dan je bio vedar, gotovo idealan. Do devet smo već bili raspakovani i pili kafu u starom delu grada. Sunce, koga inače u ovom gradu zbog geografskog položaja nema tokom celog dana, je obasjavalo naš sto, a mi smo ćutali i uživali u zaista čudesnom trenutku. Darko mi je stegao ruku, bio je romantičan, zagonetan, a ja zaljubljena kao nikada pre. Te noći je bio doček. Kotor slavi na ulicama pa je dogovor bio da se muvamo po gradu, obiđemo kafiće, nešto pojedemo i prepustimo se atmosferi da nas vodi. Oko devet sati uveče bili smo napolju spremni da iskusimo provod o kojem smo do tada samo slušali priče naših poznanika koji su već bili ovde. Svratili smo u jednu konobu na večeru. Jeli smo ribu i pili vino. Bila sam već ozbiljno rumena u obrazima kad smo krenuli dalje. Veče je bilo lepo, oko nas se vrzmalo na stotine ljudi. Neke od njih smo i upoznali. Bilo je manje od sat vremena do ponoći kada je Darko predložio da odemo na neko mesto, ali nije hteo da kaže gde nas to vodi. Znam da je u Kotoru bio nekoliko godina na letovanju i da ima neku ekipu iz grada sa kojom je ostao u kontaktu pa sam pomislila da idemo na žurku kod nekog od njih. Pitala sam ga da ali mi nije ništa odgovorio. Samo se smeškao i rekao da mu verujemo. Izašli smo iz starog dela grada i krenuli da se penjemo po nekom brdu. Bilo je mračno i jezivo. Raspoloženje je splasnulo. I ostali su postali sumnjičavi iako su ga poznavali mnogo duže od mene. Devojke su počele da kukaju kako će ponoć dočekati u nekoj nedođiji i da nisu zbog toga prevalili 500 kilometara. Ako mene pitate, bile su u pravu. I sama sam se plašila ali sam ćutala. Tešilo me je jedino to što smo tu svi zajedno. U mraku na nekom crnogorskom brdu. Užas. Šta mi sad vredi frizura i ova haljina kad ne vidim ni spostveni prst tik ispred oko. Nekoje rekao da je pet minuta do ponoći. Sve je bilo izgubljeno. I poslednja nada da ćemo stići do nekakve vile nekog dobrostojećeg crnogorca i otvoriti šampanjac u ponoć, umrla je. U minut do dvanaest Darko je rekao da smo stigli.
Nova godina i anketa o poklonima

U daljini ispred nas svetlele su zidine drevnog grada, a tik uz njega svetlucala se tamna površina mora koju je nesebično obasjavao mesec zracima dugim poput laserskih. Svi smo zanemeli od lepote. Bio je to jedan od onih intimnih trenutaka koji se pamte celog života. Zaboravili smo na bol u nogama, prljave cipele, neizvesnost koja nas je sve izluđivala. Zagrlila sam ga. Odjednom se nebom prolomio pucanj. Okrenula sam se i gledala u vatromet koji je bio toliko blizu da sam mogla da ga dotaknem. Bilo je nestvarno. Nešto slično videla sam samo u crtanim filmovima kao dete. Kockice su se složile. On je hteo da me iznenadi. I uspeo je. Bio je to najlepši novogodišnji poklon koji mi je neko pripremio. Dok smo se vraćali u grad pričao mi je kako je sve osmislio. Naravno, bila je tu umešana i ona skupina Crnogoraca. Oni su mu predložili lokaciju. Jedva je je pronašao put po mraku i sam se sve vreme plašio da iznenađenje ne propadne. Učinio me je najrećnijem devojkom na svetu. Bila sam dirnuta i ponosna na njega. Raspoloženje se vratilo, a mi smo se spustili u grad i nastavili da slavimo do sledeće zore.
Olga

Još samo malo vremena je ostalo, i počinje odbrojavanje. Ulična rasveta je već postavljena, a uskoro će i svi krenuti da raspravljaju o provodu za najluđu noć. Izlozi prodavnica polako kreću sa novogodišnjim popustima, i teško je izbeći potrošačku groznicu, pogotovu sada kada se svi razmišljamo šta pokloniti ove godine, a da ne bude isto kao za rođendan ili kao prošle godine. Svi se raduju poklonu, bili stari ili mladi. Kao što reče Duško Radović "pokloni su retki i jeftini, a sve ostalo je podmićivanje“, tako da nema potrebe trošiti se puno, nego je bitan znak pažnje.

Koji je najbolji poklon za Novu godinu? Šta kupiti, a da je originalno, upečatljivo i sasvim u skladu sa osobom kojoj je poklon namenjen? Potpuno tačan odgovor na ovo pitanje nije tako lako naći, ali potrudiću se da objasnim šta ja najviše poštujem, kada je novogodišnji poklon u pitanju. Ne samo za Novu godinu, rođendan, već za bilo koji drugi povod pre svega mi je važno da je poklon poklonjen srcem, uz iskrene najlepše želje. Nije toliko važno da li je to parče papira na kom je neki crtež ili nekoliko reči, da li je to jedan cvet ili neko lepo putovanje, šta god to bilo, ukoliko se oseti da osoba nešto poklanja od srca poklon kao takav i nije toliko važan, samo poklanjanje preuzima veći značaj. To je znak pažnje, ljubavi i poštovanja. Naravno, veoma je važno i od koga se poklon dobija, da li je to član porodice, voljena osoba, dobar prijatelj ili kolega/kolegenica sa posla. Isti poklon neće uvek imati isto značenje ukoliko je na primer poklonjen od roditelja i od voljenje osobe.

Ni malo nije jednostavno izdvojiti jedan novogodišnji poklon kao najbolji, jer me svaki od njih podseti na lepe trenutke sa proslave te Nove godine. Pošto sam ja jedan od najvećih fanova naše najveće muzičke zvezde, Zdravka Čolića, reći ću da mi je karta za njegov koncert među najboljim novogodišnjim poklonima do sada. Za taj nezaboravan trenutak pobrinuli su se moji najdraži, članovi moje porodice, jer su znali koliko je moje poštovanje i ljubav prema tom pevaču.

E sada, što se tiče najgoreg poklona, pitanje je još teže. Koliko poklon treba da bude loš ili od pogrešne osobe, da bi se nazvao "najgorim novogodišnjim poklonom“? Za ovu kategoriju ne bih izdvojila jedan poklon, jer mislim da to i nema neku ponetu. Naglasiću samo da bih u tu grupu mogla ubrojati samo poklone koji su dati "reda radi“, bez grama emocija i bez razmatranja želja i interesovanja osobe kojoj se poklanja. Izuzetno mi je drago da takvih, "manje važnih“ poklona, nije bilo toliko puno.

Za sam kraj, da sumiramo sve u jednu rečenicu. Ukoliko najdražim osobama poklonite svoje vreme, sreću, ljubav i uz to možda dodate i neku sitnicu za koju znate da bi jako obradovala baš tu osobu, nijedan takav poklon ne može biti loš, niti pogrešan.
Miljana
Podeli

Magazin

5
A
B
C
D
F
G
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Z
Dj