Anketa Koju muziku odabrati za Novu godinu 2025

Koju muziku odabrati za Novu godinu - anketa

Zlatno pravilo glasi o ukusima ne treba raspravljati, a pogotovo ne o muzičkim. Kada je muzika u pitanju svako od nas ima svoju omiljenu muziku, i ono što voli da sluša kad se opušta u društvu. Muzika je sastavni deo svakog provoda, pa tako i novogodišnjeg. Novogodišnji provod u Beogradu je toliko raznovrstan da doslovno može da se nađe za svakog po nešto. Novogodišnje ponude u glavnom gradu su sve bolje i raznovrsnije i bilo da uživate u klubskoj muzici, narodnom veselju ili se odlučite za nešto treće Beograd Vas neće izneveriti.

Kao i svake godine sa društvom dočekujem Novu godinu u kafani jer volimo da slušamo i uživamo u dobro poznatim kafanskim melodijama za kariranim stoljnjakom. Kako veče odmiče i malo se popije često i zapevamo uz tamburaše omiljene pesme. Za nas nema dobrog provoda bez dobre muzike koja dira u srce i čaše vina. Nekako nije to to ako ne naručimo i zapevamo naše pesme tamo posle ponoći. Naravno u Beogradu je iz godine u godinu sve razvijenija kafanska scena i skoro svaki kraj grada ima neku svoju poznatu, tako da neće biti problem da odaberemo neku sa dobrom atmosferom i ove godine.
Andrej, 26 god.
Koju muziku odabrati za Novu godinu - anketa

Ne volim da eksperimentišem kada su izlasci u pitanju, pa tako se ne kockam ni sa novogodišnjim provodom. Inače sam poklonik elektronskog zvuka i ne želim da slušam drugačiju muziku ni za doček Nove godine. Na vreme se informišem, pregledam ponude, vidim gde nastupa moj omiljeni DJ ili neko koga nisam imao prilike da slušam uživo, a želeo bih i onda rezervišem kartu i za doček uživam u kvalitetnom zvuku. Beograd je poznat po klubovima i splavovima koji puštaju kvalitetnu elektronsku muziku i odlični su domaćini kako stranim tako i našim DJ zvezdama.
Bojan, 29 god.

Nema boljeg provoda za mene i moje drugarice nego kad istražimo gde nam peva omiljena pevačica zabavne muzike koja će sigurno otpevati i po neki hit narodne posle ponoći i tamo budemo za doček Nove godine. Manje više sve naše muzičke zvezde imaju sličan koncept nastupa tako da provoda neće manjkati, to je sigurno. Sve te pevačice pevaju svoje pesme i hitove, a kasnije kako noć odmakne, ili prođu čestitke i ponoć, kad smo već svi pomalo i pijani krene blok pesama narodnjačkih hitova i tada nastane pravo veselje.
Milica, 23 god

Za dobar novogodišnji provod bitni su mi ljudi oko mene, odnosno volim da ispratim staru i dočekam novu godinu sa meni dragim i posebnim ljudima, tako da muzika mi ne znači ništa posebno u tom kontekstu. Šta god društvo odabere, ja pristajem na sve, nisam zahtevna po tom pitanju. Može da svira šta god hoće dok smo svi zajedno. Toliko sam fokusirana na ljude oko sebe, posebno ako ih dugo nisam videla, da mi je muzika poslednja stavka na listi novogodišnjih prioriteta. Želim da se lepo obučem, još bolje našminkam i ispričam sa dragim prijateljima.
Sara, 35 god
Koju muziku odabrati za Novu godinu - anketa

Žena i ja već tradicionalno dočekujemo Novu godinu 5 godinu za redom u komšijskom pabu gde i inače izlazimo vikendom kad ima ko da nam čuva decu. Najčešće nam se pridruže naši kumovi i uz neke grickalice i kriglu piva dočekamo Novu godinu. Ponuda za Novu godinu bude drugačije nego vikendom, ali je muzika ta koja je ista. Pab ima neki svoj fazon i muziku koju pušta ne preglasno, tako da nema nekog specijalnog programa za Novu godinu. Naravno, mi se ne bunimo, nama ta muzika prija, da nije tako ne bi se vraćali svake godine na isto mesto. Opustimo se, ispričamo sa kumovima i popijemo neko kvalitetno pivo, šta ćeš bolje od dočeka.
Mateja, 38 god.

Kad je Nova godina u pitanju ne pristajem ni na šta manje osim na opšte narodno veselje. Smatram da ovaj praznik obiluje euforijom, iščekivanjem bolje godine, i nikako ne želim da se smaram uz neki sentiš. Kakva mi je to Nova godina ako nema trubača u ponoć?! Nekako ti trubači baš dopune novogodišnju atmosferu. Hoću da pevam iz sveg glasa sa drugaricama i da se provedemo za pamćenje, a Nova godina je odlična prilika za to.
Dragana, 19 god.

Prošle godine momak i ja smo imali najlepše iskustvo kada smo slavili Novu godinu u vrhunskoj sali jednog renomiranog beogradskog hotela. Hotel se besprekorno pobrinuo za sve počev od dekoracije, preko hrane, pa sve do muzike. Hotel se potrudio da dovede jednu od najpoznatijih regionalnih muzičkih zvezdi koja je napravila noć za pamćenje. Počev od svog repertoara i hitova, a zatim i hitova nekih drugih izvođača jednostavno provod je bio vrhunski. Nekako je sve bilo tako dobro isplanirano, a mi smo uživali u zabavnoj i narodnoj muzici kao da smo platili karte za koncert u Areni.
Sofija, 26. god.
Koju muziku odabrati za Novu godinu - anketa

Obožavam da dočekam Novu godinu na Trgu, jednostavno ne smeta mi hladnoća, obožavam miris kuvanog vina, i još ako padne sneg prava praznična idila. Kako ne mogu da utičem na muzički odabir gradskih čelnika, muzika mi nije toliko ni bitna, ali svake godine organizacija dočeka je sve bolja i zaista za svakog bude po nešto, jer bude veliki broj izvođača. Izvođače biraju tako da bude iz svake kategorije po neko, i za mlađu i za stariju populaciju, nekako ove moderne izvođače ili stave na početak ili na kraj programa za mlađu publiku, dok zabavna i narodna muzika bude centralni deo programa. U svakom slučaju neka svira ko god hoće, praznična atmosfera u Beogradu je magična tako da je provod na Trgu svakako zagarantovan.
Dejan, 33 god.

Inače moje društvo i ja izlazimo vikendom po beogradskim klubovima, i tu naviku ne menjamo čak ni za doček Nove godine, a klubska muzika je nešto što nam prija i ne želimo da slušamo neke gluposti u najluđoj noći. Dogovorimo se samo koji klub ćemo odabrati ove godine i rezervišemo sebi mesto. Muzika nam je mnogo bitna, mnogo bitnija od hrane na primer, tako da ostajemo verni zvuku koji i inače slušamo jer zašto bismo pravili kompromis, čak i kad je doček Nove godine u pitanju.
Saša, 27 god.

Uvek se okupljamo na gajbi kod ortaka koji ima najviše prostora, a i živi relativno blizu centra što nam je nešto kao savršena lokacija za početak. Specijalno za tu priliku pravimo plej listu koja s godinama trpi neznatne izmene. To su uglavnom neki svima poznati latino ritmovi koji treba da opušte razgale. Taj prvi set obavezno presečemo nekim aktuelnom muzičkim hitom koji nas razmrda ne dopuštajući da se previše uljuljkamo dok pijuckamo aperitive i pripremamo se za izlazak. Odatle idemo u lokalni pab gde je inače naša ekipa i gde dolazimo cele godine. Tu je atmosfera već razmrdana i puštaju se isključivo hitovi, samo vesele “stvari", a i mi smo zagrejani i “žurka" se polako zahuktava. Kad razmenimo sve potrebne informacije, popijemo po piće, idemo dalje. Nijedne godine ne propuštamo trg, što iz radoznalosti, što iz navike. Tamo upoznamo gomilu stranaca, zezanje je super, a muzika nije toliko važna. Bitno da je veselo i da nešto gruva! Na trgu uvek bude neko iz samog vrha domaće muzičke scene. To je sjajno iz više razloga, poznati hitovi ne dozvoljavaju ti da se umrtviš i teraju na ples, atmosfera je pozitivna, a i uživo čuti nekoga ko je velika zvezda uvek prija. Posle trga idemo u klub, uvek isti jer nam je drugi deo ekipe tamo. Ulaznice su unapred rezervisan, kao i nas separe i tu veče posle odličnog uvoda, sjajnog zapleta doživljava kulminaciju u vidu aktuelnih tehno hitova sa ponekom numerom domaće pop scene. Atmosfera se dovodi do usijanja, i uz čuveno odbrojavanje ulazimo u prve sate nove godine. Pred jutro obavezan je neki after parti na nekom od splavova. Tenzija je tada već opala, svima nam je potreban predah, tako da biramo one na kojima muzika dozvoljava da jedni drugima prenesemo utiske večeri koja je za nama.
Nikola i Nataša

Marija i Jelena su Vojvođanke koje ne mogu da zamisle doček Nove godine bez kvalitetnog tamburaškog orkestra. Samo da je na uvce, kaže Jelena koja ceo repertoar starogradske muzike drži u glavi i uvek je spremna da izvuče nekog “keca iz rukava". Njih dve preferiraju kafanice u kojima je večito domaćinska atmosfera, dobro vino, a tamburica veze sitno. Kao dodatni začin na takvu atmosferu tu su i bećarci koji uvek razvuku osmeh i zbog kojih se dižu posebne zdravice. Ko voli tamburaše i ceni kvalitetno vino ne treba ni da pomišlja da eksperimentiše kad je muzika u pitanju. Bar ne u novogdišnjoj noći.
Marija i Jelena

Darko i njegovo društvo su tek prešli dvadedesetu i ne mogu da zamisle da se provode uz tamburicu ali zato naizust znaju plej listu izvođaca koji se puštaju i nastupaju po klubovima.
Uvek splav ili klub, to je naša kombinacija. Pratimo gde ko nastupa i volimo da smo u centru zbivanja. Ima nas nekoliko u ekipi i nikad ništa ne propuštamo. Partijanje je dobar i mnogo važan deo naših života. Za Novu godinu imamo posebne dogovore ili bolje reći pregovore gde idemo. To mora da bude poznato mesto, vrhunski izvođači, mnogo lepih devojaka i vrhunska atmosfera. To su mesta gde se puštaju izvođači koji su trenutno aktelni i koji pune hale i klubove. Svako od nas ima nekoga ko mu je omiljen i ponekad se teško dogovaramo. Na kraju se uvek usaglasimo i veče bude nezaboravno.
Darko
Ažurirano: Mar 11, 2024 | Izdavač: Nova godina | O nama
Podeli

Magazin

5
A
B
C
D
F
G
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Z