Kako odoleti prazničnoj euforiji za Novu godinu?

Kako odoleti prazničnoj euforiji?

Nova godina u Beogradu se gotovo ni po čemu ne razlikuje od najsvečanijeg praznika u Evropi i svetu. Svedoci smo da se opštine utrkuju koja će bolje dekorisati svoje trgove i ulice, pri tom čineći to već u novembru, kako bi se kod građana što pre probudili praznično raspoloženje i euforija. Na trenutak zaboravljamo poslovne i privatne probleme. Osećaj sreće koji u to doba godine obuzme mnoge od nas često je povezan sa očekivanjem poklona, novogodišnjim rasprodajama, kićenjem stana, druženjem i izlascima. Nova godina u Beogradu dočekuje prodavce spremne, pa se zimske kolekcije garderobe, sportske opreme i nakita šepure ponudama sa nestvarnim popustima. S obzirom na to da se u Beogradu nalaze predstavnici skoro svih svetskih brendova konfekcije i kozmetike, nije teško da se proslava Nove godine u Beogradu predstavi kao period u kome nam je duša puna radosti, ali novčanik baš i nije. Kako odoleti prazničnoj euforiji i ne podleći kupoholizmu?
Saveti za izbegavanje praznične euforije

Najčešći razlozi prekomernog trošenja sredstava vezuju se za našu želju da usrećimo one koje volimo. U tim situacijama nije lako odgovoriti na pitanje - kako uštedeti za Novu godinu u Beogradu? Problem leži u tome što naša lična percepcija idealnih poklona to ne mora da bude za osobu kojoj smo ih namenili. Ako naše dete želi nerealno skup poklon, pronaćićemo jeftiniji. Treba pregledati što više prodavnica, što više ponuda, kako onlajn, tako i u gradu. Svaki put kad se vraćate sa posla iskoristite da obiđete neku od prodavnica koje su vam usput. Budite pažljivi naročito ako kupujete poklon za supružnika, jer će vaše prekomerno odsustvo od kuće izazvati podozrenje i pokvariti iznenađenje. Nema ništa gore nego kada se nekoliko dana uoči Nove godine sazna šta ste kupili, ili kada glavni poklon za Novu godinu bude pronađen. Ponekad je rešenje i u tome da zamolite nekog da kupi poklon u vaše ime. Takođe, ne dozvolite da vaše dete želi određenu igračku, bicikl ili igricu samo zato što je imaju i svi ostali. To samo znači da će ona biti skupa, jer je potražnja za njom velika.
Saveti za izbegavanje praznične euforije

Prenebregnite novogodišnje želje koje će vas neminovno suočiti sa monopolizmom trgovaca. Postoje igračke za decu ili delovi tehničke opreme koje će rado sadržati lista želja za Novu godinu, ali koje mogu da se nabave samo na jednom mestu, zbog čega im je cena nesrazmerno velika. Možda ti isti artikli mogu da se nabave jeftinije u inostranstvu ili posle proslave Nove godine. Nakon što Nova godina u Beogradu prođe, neverovatna količina artikala se prodaje budzašto, dovodeći nas do ludila zbog toga što smo sav novac koji imamo već potrošili. Međutim, oni koji su uspeli odoleti novogodišnjoj euforiji, biće nagrađeni za svoje strpljenje. Nevolja je jedino u tome što Srbi poznaju i kategoriju zvanu Srpska Nova godina u Beogradu, za koju je takođe poželjno imati poneku sitnicu u džepu, a to samim tim znači da će i popusti uslediti tek nakon 15. januara.
Saveti za izbegavanje praznične euforije

Barem petina poklona koji se kupe ne zadovolje onoga kome su namenjeni, i to ne samo zato što nismo pogodili veličinu, boju ili model, već i zato što prodavci mogu da nas dovedu u zabludu. Ali ako smo dobro raspoloženi, ni pogrešan poklon ne bi trebao da naruši našu unutrašnju harmoniju. E zato je Nova godina u Beogradu praznik nad praznicima, upravo što pozitivno raspoloženje i euforija svakako idu ispred depresije, zabrinutosti i nezadovoljstva. Dobrog raspoloženja, osmeha i humanosti nikad nije dovoljno, usled čega treba da se motivišemo i podstičemo i druge oko nas da uživaju. Nova godina je prilika za novi početak, pa je i Nova godina u Beogradu period radosti i velikih očekivanja. Ne zaboravite, više od bilo kakvog poklona osobe koje volite obradovaće vaša pažnja, šale, osmesi, sveukupno dobro raspoloženje, kojim ćete im pokazati da je u vašem društvu lepo i prijatno biti, da vam je stalo i da ih volite.
Saveti za izbegavanje praznične euforije
Ažurirano: Mar 11, 2024 | Izdavač: Nova godina | O nama
Podeli

Magazin

5
A
B
C
D
F
G
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Z