Da li je bolje dočekati Novu godinu sam ili u paru anketa

Da li je bolje dočekati Novu godinu sam ili u paru?

Mišljena su često podeljena. Neki više vole da provedu novogodišnju noć u paru, dok drugi vole sami ili sami sa svojim prijateljima, bez devojke/dečka. Da li ste vi razmišljali o ovoj temi? Pitali smo neke mlade ljude, šta misle o ovoj temi, a evo šta su nam oni rekli:

Anketa

Zanimljivo pitanje. Svake Nove godine sam različito raspoložen, pa s tim je moj odgovor dvosmislen. Ukoliko imam neku noviju vezu, koja nije baš duga, više volim da provedem sam novogodišnju noć, tj. sa društvom. Pre dve godine sam imao ozbiljnu vezu od nekoliko godina i naravno da sam Novu godinu slavio sa svojom devojkom. Ove godine sam sam, nemam devojku, tako da ću izaći sa svojim društvom. Očekujem dobar provod, koji će trajati do jutra!
Nemanja

Moje mišljenje je da Novu godinu treba dočekati sa svojim partnerom. Imam dečka već četiri godine i ne mogu da zamislim ovu noć bez njega. Mi više volimo neku romantičniju i laganiju varijantu slavlja. Pretežno je to neki restoran. Uz laganu muziku, hranu i piće, uživamo sami ili sa našim prijateljima. Svako radi onako kako misli, ali ja smatram da je potpuno bezveze slaviti Novu godinu bez partnera, a imate ga, ali dobro, svi smo mi različiti.
Emilija

Oženjen sam već tri godine, tako da svaku Novu godinu dočekujem sa svojom suprugom i našim zajedničkim prijateljima u obližnjem gradskom restoranu. I pre braka sam slavio sa tada svojom devojkom, sadašnjom suprugom. Mislim da bez nje, ne bi bilo to, to. Ona je meni najvažnija osoba u životu, pa je tako besmisleno slaviti bez nje. Mi se odlično slažemo, imamo širok krug prijatelja, tako da je nama pravo uživanje u novogodišnjoj noći.
Dalibor
Anketa: Doček Nove godine - sami ili u paru?

Moj dečko i ja smo možda čudni. Zajedno smo osam godina, ali za svaki doček Nove godine, slavimo samostalno sa svojim prijateljima. On je iz Beograda, a ja iz Kraljeva. Već godinama, od malena, ja u Kraljevu imam krug prijatelja sa kojima slavim Novu godinu, dok dečko slavi sa svojim društvom u Beogradu. Nama je to skroz okej, bitno je da nam je lepo. Za reprizu Nove godine, smo zajedno, ali tradicija je tradicija. Razmišljam, da od sledeće godine, nagovorim i svog dragog da pođe sa mnom u Kraljevo. (smeh)
Ana

Iskreno, ne volim da izlazim za Novu godinu, jer mi je to sve nekako previše i naporno mi je. Ima mnogo ljudi, svuda je gužva, iskreno, previše za moj ukus. Ja sam više za kućnu varijantu, tipa, dva, tri drugara i ja, uživancija. Večeramo, pijemo i zezamo se. Moja devojka je u totalno drugom fazonu. Voli da izlazi, pogotovo za Novu godinu. Nju smara sedenje kod kuće. Tako da slavimo odvojeno Novu godinu. Ona svake godine, izlazi sa drugaricama u neki od obližnjih klubova, pa po povratku iz izlaska svrati i prespava kod mene. Nismo svi isti, različite stvari volimo, što je skroz okej. Nama tako odgovara i to je, to.
Boris

Najviše volim da za doček, izađem sa svojim drugaricama. Pretežno izađem u isti klub, gde je i moj dečko sa svojim drugovima, tako da mi je to odlično. Ujedno sam i sa drugaricama, a i sa dečkom. Svi smo iz istog kraja, tako da nije problem. Bitno je da se svi lepo provedemo i uživamo u najluđoj noći. Srećna svima Nova godina!
Nevena

Moja novogodišnja noć izgleda tako što sedim kod kuće i gledam neki film, u krugu porodice. Ne volim izlaske, pogotovo ne za doček, jer je svuda sve prepuno. Dečko mi je u inostranstvu, tako da nismo u mogućnosti da slavimo zajedno. Iskreno, trenutno mi više prija da se opustim i budem malo sama, u krugu porodice. Student sam, tako da ne dolazim često kući, pa mi onda prija da provedem vreme sa svojom porodicom, koju viđam baš retko.
Doris

Više volim da provedem Novu godinu bez devojke. Još sam mlad, tako da mi je trenutno bolji provod sa društvom. Biće vremena kada ću slaviti sa devojkom. Ove godine, planiramo da odemo u neki klub. Nova godina sa mojom ekipom uvek bude odlična. Jedva čekam doček, a i reprizu, ne zna se kada će biti luđe i zabavnije!
Ivan

Obožavam Novu godinu, jer sam tada obavezno na putovanju sa svojim dečkom. Nas dvoje sami, svake godine, imamo različitu destinaciju za Novu godinu. Prošle Nove godine smo bili u Parizu, a ove godine idemo na Maldive. Bili smo i na Tajlandu, Havajima, Egiptu... Svake godine za doček, isplaniramo neko posebno putovanje i provedemo se odlično. Smatram da je mnogo bolje tako nešto, jer mi obožavamo da putujemo. Zaista je sve čarobno. Posetili smo mnogo zemalja i prosto ne mogu da se odlučim gde je najlepše. Ne mogu da zamislim Novu godinu bez svog dečka. Nas dvoje smo najbolji tim!
Vanja
Anketa: Doček Nove godine - sami ili u paru?

Pre dva meseca sam raskinuo sa devojkom, tako da ću Novu godinu dočekati sam, tj. sa drugovima. Mislim da je tako i bolje. Bolje je dočekati sam, nego sa devojkom. Bar je takvo moje iskustvo, nakon svake Nove godine smo se posvađali oko banalnih stvari, jer je njoj dosadno, bole je noge, spava joj se i slično... Nadam se da ću bar ove godine provesti normalno Novu godinu, bez svađe i rasprave. Iskreno, jedva čekam Novu godinu, da se malo provedem, nisam dugo. Srećna svima Nova godina! Uživajte u praznicima.
Miroslav

Obožavam praznike, a posebno Novu godinu jer se uvek provedem odlično. Ne mogu da zamislim doček bez svog dečka. Kada bismo slavili odvojeno, mislim da nikakav provod ne bi bio. Ovako, mi smo tandem. Svakako smo nerazdvojni, svakog dana smo zajedno, tako da je i ta noć zagarantovano naša. Dočekujemo Novu godinu u klubu sa prijateljima. Svake godine se oslično provedemo, a nakon toga, celo društvo, od nas petnaest, obavezno ode na ćevape kod dobro poznatog čike u Beogradu. Zaista Nova godina ima posebnu čaroliju. Ništa ja tu ne bih menjala. Jedva čekam doček 2020. godine. Biće ludo i nezaboravno, predosećam. Kada smo i navikli da nam svaka Nova godina protekne fenomenalno, ne može da bude drugačije ni ove! Srećna Nova godina svima!
Anica

Bliži se veče koje svi željno isčekujemo čitave godine. Na pragu je ona jedna nezaboravna noć za koju smatramo da menja sve. Novogodišnja noć sa sobom odnosi sve ono što je bilo u prošloj godini, a očekujemo da donosi mnogo toga novog i boljeg.
Kada smo mladi nadamo se svemu najboljem, očekujemo mnogo stvari od svakog sutrašnjeg dana, a posebno želimo mnogo u najposebnijem danu u godini, u prvom danu Nove godine. Kažu da su trenuci novogodišnje večeri nešto posebno i nezaboravno. Takve bitne trenutke treba podeliti sa ljudima koji su nam bliski i koji imaju velikog značaja u našem životu.
Momci i devojke koji su u vezi gledaju, naravno, drugačije na Novu godinu od onih koji su "slobodni“. Mladi koji su u vezi žele da svaki trenutak novogodišnje večeri provedu zajedno. U velikom broju slučajeva Novu godinu provode samo u društvu svoje voljene osobe, na nekom romantičnom putovanju, kada su potpuno posvećeni jedno drugom, za razliku od dočeka koji provode sa prijateljima kada teže tome da se svi zajedno odlično provedu. Takva samostalna proslava može uključiti i opciju romantične večere sa voljenom osobom. Piće, svečana garderoba, dobra muzika, ukusna hrana i zanimljivi pokloni su najčešće sve što je potrebno obezbediti za nezaboravnu novogodišnju noć sa voljenom osobom.

Pored toga, veoma često parovi vole da se organizuju sa svojim nabližim prijateljima i Novu godinu dočekaju na kućnoj žurci u nečijem domu ili zajednički odlaze u neki klub/kafić na žurku gde uživaju u zajednčkom provodu.

Moje mišljenje uključuje obe opcije, podjednako su mi lepe i proslava samo sa voljenom osobom, i proslava sa voljenom osobom i najbližim prijateljima. Nikome ne bih poželela da Novu godinu dočeka sam, jer sam sigurna da za svaku osobu na ovom svetu postoji neko ko na nju misli i želi joj sve najbolje.
Danica
Anketa: Doček Nove godine - sami ili u paru?

Ja sam u jako dugoj vezi i naravno da je meni bolje dočekati Novu godinu u paru. Jako volim svog dečka i ne mogu da zamislim da proslavljamo Novu godinu odvojeni, stvarno ne znam kako bi to izgledalo da sam sama za doček. Svaki novi doček koji proslavljamo zajedno je sve bolji i bolji i svaki put uspemo da nađemo zanimljivije mesto gde ćemo ga proslaviti. Ove godine će to biti sedmi zajednički doček, sada kada ovo kucam ne mogu da verujem kako je sve tako brzo proletelo. Kao da smo juče proslavljali naš prvi doček u jednom prelepom beogradskom restoranu. Nekad slavimo sami, nekada sa prijateljima, nekad idemo u restorane, a nekad se ipak odlučimo za neka življa mesta. Svaki put nam je bitno da muzika bude dobra i najbolje je kada je to živa muzika i bend. Jer opet, gde god bili bitno je da smo nas dvoje tu i provod je zagarantovan. Jedva čekam ovogodišnji doček i da vidim da li smo dobro izabrali, ali verujem da će sve biti odlično i da ćemo se super provesti.
Irina

Nisam u vezi bio čini mi se jedno četiri godine i ovo će biti peti doček koji ću proslaviti solo. Sada kada razmislim šta je bilo bolje kada sam bio u vezi ili sad kad sam sam i koji doček je bio bolji, moram reći da su to ipak oni kad sam sam. Možda se to u budućnosti promeni kada nađem onu pravu, devojku koja će moći da me isprati u svemu, ali za sad ipak mi se više sviđa kada sam sam za doček. Kao što sam rekao ovo je peti doček koji ću proslaviti sam i biću sa svojim društvom. U društvu ima i parova, ali i onih koji su sami i svi se uvek ludo provedemo, jer je društvo veliko. Verujem ja da je i parovima lepo, ali mislim da je meni lepše. Obično proslavljamo doček u beogradskim klubovima, a oni su puni solo devojaka i to je uvek prilika da upoznam neku zanimljivu devojku u najluđoj noći. Videćemo kako će to biti ove godine, a verujem da će biti odlično!
Nikola

Decembar mi je jedini mesec u godini koji ne treba nekako da provedeš sam, isto to mislim i za novogodišnju noć. Ukoliko imaš partnera, svakako je mnogo lepše i zabavnije da te poslednje minute stare i prve minute nove godine provides sa nekim, u nečijem zagrljaju.
Sanja

Najbolje je sa ortacima. Mislim da sam mlad još uvek za doček u paru, biće vremena i za to, ali mi trenutno ne zvuči previše zanimljivo i ne privlači me...
Igor

Sama, bar znam da neću morati nikoga da vodim kući jer je pijan...šalim se, ali sama definitivno, jer nisam taj tip osobe, ne volim tu novogodišnju romantiku i sve to što ide uz nju.
Isidora

Ako imam partnera u tom trenutku, onda mi je potpuno normalno i prirodno da za doček Nove godine budem sa njim, s kim bih drugim bila?
Ana

Meni su najlepše Nove godine bile sa mojom suprugom. Zato uvek glasam za to da je bolje dočekati je u paru, nego sam. Sam možda trenutno zvuči zabavno, dok si mlad i lud, ali neće zauvek biti tako.
Uroš

U paru, naravno. Muž i ja volimo čak i da se osamimo, da otputujemo negde i provedemo je potpuno sami, bez dece, prijatelja i sve te gradske buke i žurbe.
Ivona

Ja sa svojom devojkom imam poprilično drugarski odnos, prvo smo prijatelji pa tek onda par, tako da ne vidim razlog zbog koga bi mi bilo bolje da sam bez nje, sam. Ne branimo ništa jedno drugome, ne ograničavamo se, ne uskraćujemo neke stvari, tako da nam je udvoje samo veće uživanje nego kada smo razdvojeni.
Damir

Ja više volim sam. Odnosno sa društvom, ali bez devojke, dosta sam opušteniji tako, ne moram da razmišljam da li joj je dosadno i ako jeste kako da je zabavim.
Milutin

Dok sam bila mladja mislila sam da je, kul" slaviti je sam sa prijateljima, bez dečka, smarala me je kao sva ta novogodišnja euforija. Otkako nas je troje, radije biram da svaku Novu godinu provedem sa svojim mužem i detetom i nijedne sekunde mi ne bude dosadno ili naporno.
Ema
Anketa: Doček Nove godine - sami ili u paru?

Na doček ne ne bih otišao sa devojkom ni da mi plate. To je kao da u najbolji izlazak sa ortacima povedeš devojku. Svi se provode, a ona ti na uvce drži pridike koga si pogledao, kako si pogledao, koliko si popio. Njoj je naravno dosadno, a ja treba da je zabavljam. E, pa neće moći. Meni su drugovi uvek na prvom mestu. Da budem potpuno iskren, devojke se menjaju, a ortaci ostaju. U paru mogu da idem u bioskop, na večeru, na klizanje ali u provod i to najluđi provod u godini da budem zauzet to ne dolazi u obzir. Volim da se opustim, prepustim i uživam dvesta posto. Novogodišnja noć puna je izazova (ako znate na šta mislim). Treba se odgovorno suočiti sa njima. Još ako su to zgodne devojke, same i željne provoda. A ja sa devojkom. Ah, kako da ne. Taj scenario nećete gledati u mom filmu. Da se razumemo, niko od nas iz društva to ne bi uradio. Takva smo ekipa. Može se reći da smo sami sebi dovoljni, a i lakše je tako. Devojke se brzo naljute, osetljive su. Ne razumeju naše šale. Ceo svet mora da se vrti oko njih. A mi smo opušteni momci i nismo baš spremni na ugađanja. Beograd grmi 31. uveče. Prepun je prelepih devojaka. One su sređene, same i željne provoda - pa šta ćeš lepše. Zato uvek sami nikad u paru, to je najbolji recept za dobar provod.
Marko

Na doček idem sa momkom. Zajedno smo već dve godine i ovo nam je drugi zajednički doček. On je imao ideju da ide sa svojim društvom, a ja sa drugaricama ali sam se ja usprotivila. Ne razumem tu mušku logiku, imaš devojku cele godine i onda je ostaviš u najlepšem trenutku pod izgovorom da želiš da budeš sa društvom. Posle duže rasprave morao je da prizna da sam u pravu i da je normalno da budemo zajedno. Rezervisala sam nam mesta u restoranu na reci. Biće kao u bajci. Samo nas dvoje, večera uz sveće u prelepom ambijentu. Posle možemo otići do trga da vidimo vatromet, a zatim ćemo kući. Idealan doček ako mene pitate. Biće to kruna našeg zabavljanja.
Jelena

Drugarice su bez mog znanja rezervisale mesta na jednom poznatom beogradskom splavu. Nisam imala ništa protiv kad su mi rekle, ali je moj momak itekako imao. Planirao je da budemo zajedno i da me izvede na večeru. Da budem iskrena, samo sam jednom sa dečkom dočekala Novu godinu i nisam se baš sjajno provela. Nije bilo opušteno kao što je to sa društvom. Obećala sam tada sebi da to više neću raditi i ove godine ć u u održati to obećanje. On ima sa kim da bude. Nije mi ga žao. Nama će biti sjajno, kao i svake godine. Obožavam nove godine u Beogradu jer je ponuda šarolika i noć ne može da bude loša. Moje prijateljice su opuštene, znamo se od fakulteta i jedva čekam da se opet sastanemo. Mislim da ćemo obići sve što radi u novogodišnjoj noć i bez obzira na rezervaciju. Ne drži nas mesto i volimo da obilazimo lokale. Tako će biti i ove godine. Nije Nova godina za držanje za ruku. Kad si u paru uvek postoji rizik da dođe do nesuglasica i da veče olako pođe nizbrdo. Zato ne rizikujte - idite sami.
Sanja

Ove godine slavim sa društvom, ali će tu biti i moja devojka. Ne smem da je pustim da ide sama, ljubomoran sam i ta mi se ideja ne dopada. Ova opcija u paru i u društvu po meni je najbolja. Neće nam biti dosadno, oko nas je ekipa koju znamo, a u ponoć će moja voljena biti pored mene. Ne može biti bolje. I ne volim da sam sam u novogodišnjoj noći.
Slaviša

Nikada ne slavim sa momkom. To je neka vrsta okova koje ponesete sa sobom. Nisam tip devojke koja gleda okolo ali cenim slobodu više od svega. Nova godina je rezervisana za društvo. Dugo je planiramo i imamo nepisano pravilo - nema parova. To znači nema ljubakanja, maženja, tepanja, ljubomornih scena - samo zezanje. Šta da vam kažem, mi igramo na sigurno. Do sada nam je uvek bilo fenomenalno. Izrodile su se neke ljubavi u toj novogodišnjoj noći ali to je već neka druga priča. Mi uvek idemo na splav, volimo suvu komercijalu. Privuku nas aktuelna imena naše Jutjub scene jer svi imamo svoje kanale. Sve je isplanirano, od autfita do toga šta ćemo piti. Mi smo jedan organizovana ekipa, ne mnogo romantična. Romantiku ostavljamo za reprizu. Tada oni koji su u vezi imaju priliku da se pokažu. Ja trenutno nisam i super mi je. I za reprizu idem sa društvom. Obožavam pune lokale, ludilo na ulicama, celu tu euforiju novogodišnje noći. Volim i vatromet i slavlje na trgu. Volim jutro i doručak u nekom od objekata brze hrane. Volim i duge telefonske razgovore dan kasnije kada do detalja analiziramo sve što se desilo u novogodišnjoj noć i. I nikako u toj priči ne vidim momka, dečka, partnera...šta god. Možda samo nije naišao onaj pravi koji će da me ubedi u suprotno. Možda ga baš upoznam u novogodišnjoj noći.
Nataša

sve praznike pa i Novu godinu volim da dočekam u paru. Posebno zbog toga što je Nova godina vreme kada se čovek preispituje šta je postigao i šta želi. Nije neuobičajena ni novogodišnja depresija i od nje pate uglavnom oni koji su sami. Zato ja ne volim da rizikujem i najsreć niji sam kad sam s devojkom. Pamtim i nove godine koje sam dočekivao sam, s društvom. Kad ih uporedim mogu reći da je s devojkom mnogo bolje, romantičnije, nežnije, lepše. Nadam se samo da i ona deli moje mišljenje.
Filip
Ažurirano: Dec 1, 2023 | Izdavač: Nova godina | O nama
Podeli

Magazin

5
A
B
C
D
F
G
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Z