Gde dočekati Novu godinu u Srbiji najlepše destinacije

Gde dočekati Novu godinu u Srbiji

Beograd
Kada pomislimo na doček Nove godine u Srbiji, prva asocijacija nam je Beograd, odnosno prestonička dešavanja u najluđoj noći. To nije slučajno jer zaista najbolja i najbogatija ponuda se i nalazi u našem glavnom gradu posledneg dana stare godine. Ovaj više milionski grad može da pruži provod doslovno za svačiji ukus i svačiji džep. U mnoštvu kafića, restorana, kafana, hotela i klubova teško da ćete ostati kod svoje kuće i da nećete naći baš ništa po svojoj volji. Čak i ako želite da dočekate Novu godinu na otvorenom, na Trgu, Beograd uvek ima najbolju listu izvođača koja se okupi da uveseljava narod do ranih jutarnjih časova.

Novi Sad
Sledeća asocijacija na doček Nove godine u Srbiji ide svakako Novom Sadu, koji se sve više pozicionira na gastronomskoj i ugostiteljskoj mapi naše zemlje. Sve je više kafića, restorana i hotela, pa i kafana u Novom Sadu koje mogu parirati prestoničkim po sadržaju, usluzi i zabavi. Takođe svake godine Novi Sad ima bogat kulturno- umetnički program koji je predviđen za celu porodicu na Trgu, dok u najluđoj noći sve posetioce centra grada zabavlja neka od velikih srpskih muzičkih zvezda.

Kad već pominjemo Novi Sad i Vojvodinu ne možemo a da ne spomenemo salaše i novogodišnje proslave na njima. Salaši su karakteristični ugostiteljski objekti za sever naše zemlje, i ako volite etno ambijent i atmosferu koja odiše spojem više kultura ovakav tip dočeka je baš za Vas. Priznajte čim ste pročitali salaš, odmah Vam je u glavi zasvirala poznata Čolićeva melodije - jedne proste vojvođanske zime, na salašu prijatelja mog- Jednostavno ako želite zimsku čaroliju, još ako i prognoza ne zakaže pa bude i sneg padao, nema boljeg dočeka Nove godine.

Subotica
Salaš, sneg, tamburaši, kuvano vino i voljena osoba- prava novogodišnja romantika. Salaši su inače odlični prostori za sva Vaša slavlja, ne samo za doček Nove godine jer je hrana odlična, začinjena, nesvakidašnja, a porcije su velike. Za dezert očekujte gomboce, kuglof, šnenokle ili neki kolač koji će Vas instant teleportovati u kuhinju Vaše bake, a mirisi će asocirati na detinjstvo. Tamburaši su najčešći muzički izbor svih vojvođanskih salaša, i oni donose odličnu atmosferu sa pesmama narodne muzike i ponekog evergrina. Subotica u svojoj neposrednoj blizini ima nekoliko odličnih salaša sa vrhunskim novogodišnjim ponudama, samo se informišite na vreme. Ako pak želite na sever zemlje, a ne zanimaju Vas salaši onda uvek možete provod pronaći u nekom od subotičkih restorana, kafića i pivnica, ili na Trgu uz prigodan novogodišnji program.

Doček Nove godine na planini
Još jedan od boljih predloga za doček Nove godine je sigurno beg iz grada i odlazak na neku od naših poznatih planina u Srbiji. Našoj zemlji ne manjka prirodnih lepota i planina tako da za koju god da se odlučite sigurno ćete se odlično provesti, jer zimski odmor nije ništa bez snega i planine, a nekako i praznici nam tada dođu slađi. Pored zimske idile, snega, skijanja preko dana, na planini možete uživati i u etno selima jer je taj tip turizma razvijen. U etno selima možete potražiti i smeštaj, a ne samo ukusnu hranu, a često se desi da tamo možete pronaći i rezervisati i organizovanu proslavu dočeka Nove godine. Što se tiče gastronomskog ugođaja tamo očekujte stara jela i recepte bazirane na kajmaku, jajima i mesu. Kada je muzika u pitanju nemojte se iznenaditi ako trubači budu deo proslave jer je to deo provoda na planini.

Nemojte ni jednog trenutka pomisliti kako su planine u Srbiji dosadne i kako se nećete provesti za doček Nove godine jer su naše planine sve modernije, bolje organizovane i smeštajno opremljene. Sve više je dobrih smeštaja i hotela čija je ponuda odlična, tako da pored skijanja možete uživati u bazenu i spa dodacima, masažama i različitim sportskim aktivnostima. Skoro svi hoteli na planinama sada imaju bilijar, stoni tenis i kuglanje tako da će Vam vreme proleteti. Takođe skoro svi hoteli na srpskim planinama imaju novogodišnje ponude, tačnije imaju ponudu za doček Nove godine i za reprizu Nove godine. Ako ostajete na planini više dana obavezno se informišite i obiđite okolinu, sigurno na par kilometara od smeštaja ima neki vidikovac, manastir ili jezero da se vidi.

Kopaonik i Zlatibor su prve asocijacije kada pomislite na srpski planinski turizam, pogotovo ako volite življi i bogatiji zimski odmor, dok za mirnije planinske destinacije u Srbiji definitivno preporučujemo Taru i Staru planinu.

Kopaonik
Kopaonik je bez sumnje naša najatraktivnija planina sa najviše sadržaja koji može biti pružen jednom turisti. Svi hoteli na Kopaoniku imaju novogodišnji program, i za doček Nove godine, i sutradan za reprizu, posebnu ponudu hrane i pića i vrhunsku muzičku zabavu. Hoteli na Kopaoniku već godinama angažuju najveće zvezde narodne i zabavne muzike koje uveseljavaju goste do dugo u noć. Pored standardne ponude očekujte i vatromet u ponoć jer je to sad već deo tradicije. Skoro svi hoteli na Kopaoniku imaju bazene i wellnes i spa program, tako da možete posle skijanja sebi pokloniti masažu ili odmor u đakuziju.

Zlatibor
Za Zlatibor se može reći da je omiljena destinacija srpskog turiste kada je planinski odmor u pitanju. Lako i brzo se stiže do Zlatibora, prepuna je planina sadržaja kako za odrasle, tako i za decu, a skoro svi hoteli i veći smeštajni kapaciteti organizuju proslavu Nove godine. Svi hoteli na Zlatiboru su poznati po bogatoj ponudi za novogodišnje praznike, a na Kraljevom trgu uvek nastupa neka balkanska zvezda koja dodatno privuče još više posetilaca. Otvorena bina na Kraljevom trgu nalazi se tik uz jezero tako da je atmosfera vrhunska, još ako se desi da padne sneg prizor je prelep. Kuvano vino koje se prodaje pored samo doprinese dobroj atmosferi, a u ponoć Vas očekuje veličanstven vatromet koji se ispaljuje iznad jezera. Mnogi hoteli na Zlatiboru imaju bazene i wellnes program tako da možete uživati nakon šetnje ili skijanja, a svoje putovanje možete dopuniti i obilaskom Mokre Gore, ili Stopića pećine koja je impresivna. Naravno ne treba da zaboravimo i etno selo Sirogojno i vodopad Gostilje.
Ažurirano: Dec 11, 2023 | Izdavač: Nova godina | O nama
Podeli

Magazin

5
A
B
C
D
F
G
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Z