Imate malu decu, a želite na doček Nove godine?

Imate malu decu, a želite na doček Nove godine?

Kako se polako primiču praznici da li razmišljate o dočeku Nove godine, iako imate malu decu, da li pravite strategije unapred kako da to izvedete, ili ste odustali u startu? Kakva će biti situacija ove godine za doček Nove godine u Vašoj kući? Da li ćete rezervisati baba servis ili dadilju na vreme, ili ćete pasti mrtvi umorni na kauč u dnevnoj sobi kada uspavate svoje dete ili decu?! U nastavku teksta možete pročitati nekoliko trikova kako da odete na doček ili proslavite Novu godinu iako imate malu decu.

Da li morate biti za doček sa svojom decom?
Ovo pitanje najviše zavisi od toga kog je uzrasta Vaše dete, jer ako je starije Vi već možete razmišljati gde ćete za doček, sa kim i kako ćete ga provesti. Ako planirate izlazak, ili doček u restoranu ili sali nekog prestoničkog hotela, unapred porazgovarajte sa Vašom decom, pitajte ih šta misle o tome da mama i tata izađu sami da se zabave. Doček Nove godine i provod za praznike ne bi trebao biti problem ako se prethodno dogovorite sa Vašim klincima jer je sve stvar dogovora. Ne bi trebali praviti problem ako su stariji, i ostaju samostalno sami kod kuće ili pristaju na to da ih pričuva neko od Vaših roditelja. Naravno uvek možete igrati na kartu kompromisa i prvi deo večeri provesti sa svojom decom, i onda kasnije sa mužem odete u novogodišnji provod. Naravno ovo je odličan plan ako znate da su Vam deca u sigurnim rukama kada Vi odete u provod.
Kako na doček Nove godine sa decom?

Napravite kućnu žurku
Uvek je odličan plan da napravite kućnu žurku na koju ćete pozvati svoje kumove i prijatelje, i naravno bilo bi poželjno da im kažete da povedu sa sobom svoju decu. Na taj način ubili ste jednim udarcem dve muve, imaćete dovoljno vreme da se posvetite gostima i opustite sa prijateljima a deca će biti zabavljena jer će se zajedno igrati i provesti kvalitetno vreme. Ono o čemu treba da brinete pre kućne žurke su kreveti, odnosno gde ćete staviti decu Vaših prijatelja na spavanje jer će im se sigurno prispavati pre ponoći, pogotovo ako su u pitanju manja deca. Kad decu stavite na spavanje možete uživati u jelu i piću sa Vašim najdražima do ranih jutarnjih časova.
Kako na doček Nove godine sa decom?

Dočekajte Novu godinu sa decom pre ponoći
Ako su Vam deca malena, pogotovo ako ih niste naučili da gledaju na sat, poslužite se malim trikom i dočekajte sa njima ponoć pre ponoći. Oni neće osetiti razliku, biće deo vašeg slavlja, i dobiće svoje dugo očekivane poklone. Kada ih pusti praznična euforija i sreća zbog poklona možete ih uspavati i nastaviti proslavu sa Vašim voljenim. Deca će biti srećna i zadovoljna jer su bila uključena u doček, a Vi ćete kasnije imati dovoljno vremena da se posvetite supružniku i opustite uz čašu dobrog vina. Verujte nam na reč, ovaj trik sigurno pali, a kad izljubite Vaše klince i pre ponoći ostaje Vam dovoljno vremena da uživate u proslavi.

Ko kaže da je proslava samo uveče
Ako ste roditelj malog deteta i ne želite da mu remetite dnevni ritam i miran san, napravite dnevnu žurku. Pa setite se samo Vaše sreće kad ste bili deo neke dnevne novogodišnje žurke. Isti koncept možete da napravite i Vašem detetu, naravno prilagođeno njemu. Odbrojavajte kad god želite, napravite to tako da Vaše dete oseti euforiju iščekivanja. Napravite doček baš po detetovoj meri, kupite mu omiljene grickalice, pustite mu najdražu muziku i igrajte se igara koje mu pričinjavaju zadovoljstvo. Vaše dete će biti ispunjeno i srećno, a Vi ćete imati vreme samo za sebe i svog partnera kada ga uspavate.

Doček za dvoje
Ponekad nije potrebno veliko društvo da biste imali dobru novogodišnju proslavu, dovoljno je da se pobrinete za Vašu decu i prepustite se uživanju sa Vašim partnerom. Ako Vas savlada umor, uvek možete dočekati ponoć na kauču uz neki božićni film na koji nećete ostati ravnodušni. Pre filma možete uživati u romantičnoj večeri u dvoje koju ne morate spremiti ako nemate vremena tog dana, slobodno naručite iz omiljenog restorana i prepustite se gastronomskom ugođaju. Setite se samo kad ste poslednji put jeli sami sa Vašim partnerom i zašto to ne bi bilo baš za doček Nove godine.

Napravite deci proslavu kao da su odrasli
Poznato je da se deca ugledaju na svoje roditelje, imitiraju viđeno ponašanje i žele da proslave Novu godinu kao i odrasli. Možete pribeći malom triku i kupiti klincima dečiji šampanjac, sipati im u neke lepe čaše i sigurno će se osećati kao odrasli. Kupite konfete i ukrasite stan, neka deca dožive radost praznika i toplinu porodičnog doma, a ako tome dodamo haos i nered posle bacanja konfeta budite sigurni da će deca biti oduševljena dočekom Nove godine koji ste pripremili za njih. Stan dekorišite zajedno sa decom, uključite ih u pravljenje zidne dekoracije i kićenja novogodišnje jelka jer nema veće euforije nego kad budu slagali svoje poklone ispod božićnog drveta i čekali momenat kada će moći da ih otvore.
Kako na doček Nove godine sa decom?

Obezbedite dadilju na vreme
Ako ste ipak rešili da ove godine definitivno krenete u novogodišnji provod bez dece, prvo što možemo da Vam predložimo je da obezbedite dadilju na vreme i to iz više razloga. Dadilje su veoma tražene za novogodišnje praznike, tako da budite spremni da će Vam potraga za istom dugo trajati ili biti neuspešna ako ne krenete na vreme. Drugi razlog je taj da će usluge dadilje biti mnogo skuplje ako je rezervišete u poslednjem času. Ako nemate poverenja u dadilje ili iz nekog razloga ne želite da ih angažujete uvek se možete osloniti na baba i deda servis. Zamolite ih da pričuvaju unučiće, a Vi sa dragim pohitajte u provod. Bićete spokojni da su Vam deca dobro i da će se super provesti sa bakom i dekom, i možete se opustiti i provesti odlično u najluđoj noći.

Šta Vi planirate ove godine, ako imate malu decu? Da li ostaje kod kuće i proslaljate na kauču uz TV kad uspavate decu, ili ćete ipak pozvati svoje roditelje da ih pričuvaju, a Vi ćete zbrisati u provod?
Ažurirano: Dec 1, 2023 | Izdavač: Nova godina | O nama
Podeli

Magazin

5
A
B
C
D
F
G
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
Z