Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu Nova godina 2022

Sve ponude za doček nove godine u Beogradu

Nova godina Beograd 2022
Godina 2020. je po svemu sudeći bila izazovna za sve nas, i svakako neće ostati u lepom sećanju. Usled pandemije korona virusa neće biti organizovan doček Nove godine na Trgu, niti će biti propratnih tradicionalnih manifestacija. Srbija i celi svet se ove godine suočavaju sa nepredvidivom epidemijom virusa koja je primorala mnoge zemlje da primene različite mere i onemoguće kretanje ljudi, a sve u cilju suzbijanja pandemije. Neke zemlje će novogodišnju, najluđu noć provesti pod strogim policijskim časom koji onemogućava kretanje, a neke zemlje imaju popustljivije mere pa su svojim stanovnicima prepustili da procene kako će proslaviti ovaj praznik, da li će to biti proslava ili samo okupljanje u najužem porodičnom krugu. Kako god odlučili ovo će biti prvi doček Nove godine pod ovakvim okolnostima, nimalo atraktivan, glamurozan i pun veselja kako smo inače navikli.
Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu - Nova godina 2022

Tradicionalna proslava Nove godine na Trgu u Beogradu ove godine neće biti održan zbog specifične situacije sa korona virusom. Takođe sve propratne proslave, vatrometi i tradicionalne manifestacije su otkazane, a krizni štab je doneo odluku da svi ugostiteljski objekti 31. decembra rade do 18h. S obzirom na to u kakvoj se situaciji zemlja nalazi očekivana odluka je da neće biti tradicionalnog dočeka Nove godine na Trgu. Ono što se razmatralo poslednjih par dana su online koncerti koji bi se prenosili na televiziji, međutim i od te organizacije se odustalo usled porasta broja zaraženih.

Božićno seoce, Ulica otvorenog srca i Trg bajki takođe su otkazani ove godine, i neće biti uobičajene zabave za najmlađe u toku decembra i januara. U glavnoj ulici, Knez Mihajlovoj, neće biti postavljene tezge gde ste do sada mogli da kupite slatkiše, popijete kuvano vino, ili kupite neki ručni rad. Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, podsetio je još jednom građane Srbije da ove godine Grad nije predvideo budžet za doček Nove godine na Trgu usled pandemije. Prvim rebalansom budžeta u aprilu grad Beograd se odrekao tih para, smanjio budžet za 15 odsto i ukinuo finansiranje svih zabavnih programa koji nisu potrebni za funkcionisanje grada i koji su nepotrebni u doba korona virusa.

Odluka o otkazivanju proslave Nove godine na Trgu neopozivo je doneta kada je Gradski zavod za javno zdravlje preporučio da se sve javne tradicionalne manifestacije ove godine koje su vezane za doček Nove godine otkažu zbog nepovoljne zdravstvene situacije po građane. Nakon svih apela i upozorenja zbog nepovoljne epidemiološke situacije Gradska uprava odlučuje da se sve organizovane proslave otkažu i daje se preporuka da se Nova godina proslavi kod kuće uz porodicu, ili uzak krug prijatelja.
Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu - Nova godina 2022

Stroge epidemiološke mere važe u većini evropskih zemalja koje će takođe ove godine preskočiti doček Nove godine. Svaka zemlja koja je zahvaćena korona virusom našla je odgovarajući mehanizam odbrane i jedan od njih svakako je distanciranje i otkazivanje javnih skupova koji su karakteristični za proslavu kraja godine. Zemlje koje su ozbiljno pogođene korona virusom čak su uvele i zabranu kretanja za svoje stanovnike tokom novogodišnjih i božićnih praznika što srećom nije slučaj sa Srbijom. Došlo je vreme da se okrenete svojoj porodici i najmilijima i napravite proslavu Nove godine uz bogatu trpezu i odabranu muziku kod kuće.

Grad koji je na mapi kultnih evropskih destinacija odavno sinonim za dobar provod - Beograd, spreman je da dočeka sve one koji, kao i toliko puta do sada, hrle u njega kako bi najluđu noć proveli u najboljem okruženju, uz još bolju muziku, savršenu hranu i ljude koji znaju kako da se zabave. Epicentar svih dešavanja i ove godine biće na platou ispred Doma Narodne skupštine. Upravo tu počinje i zagrevanje za ulazak u 2020. godinu. Kao i svaka dobra žurka i ova novogodišnja počeće dan ranije, 30. decembra, a Beograđani i njihovi gosti biće u prilici da se sjajno provedu uz taktove domaćih zvezda, čiji hitovi obaraju rekorde prikazivanja na Jutjub trendingu. Među njima su Stefan Đurić, poznatiji kao Rasta, srpski reper Coby, kao i svima dobro poznato lice malih ekrana Sara Jo, učesnica mnogobrojnih muzičkih takmičenja.

Turisti, od kojih u prazničnim danima vrvi Beograd, a koji se ove godine očekuju u još većem broju nego prethodnih, tog 30. decembra, đuskaće i uz numere ostalih učesnika MC Stojana, Senidah, Angeline, Milija i Gazda Paje. Zabava će se nastaviti, a publiku će kroz pretprazničnu noć voditi di-džej Đuka.
Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu - Nova godina 2022

Već uzavrela novogodišnja atmosfera koju će nastupi ovih učesnika dodatno zagrejati kulminiraće 31.12.2019.
Fenomenalnu žurku u novogodišnjoj noći, nastupom u 21 čas započeće Maja Berović, pevačica čije pesme će definitivno “podići” publiku. Nakon njenog nastupa, prema programu organizatora u 22.45, na scenu će stupiti žena čije ime je u folk muzici obeležilo prethodne decenije. Ona je najveća balkanska folk diva, poznata i priznata u celom regionu pa i šire, ona je Lepa Brena. Kao i svaki put kada se pojavi na sceni, očekuje se da će Brena “zapaliti” Beograd svima dobro poznatim numerama i na najbolji mogući način, uz neizbežno odbrojavanje, uvesti Beograđane i njihove goste u Novu godinu.

Na istoj sceni ona je bila i pre tri godine u društvu Stivena Sigala i Željka Joksimovića, kao i grupe “Van Gogh”. Brena će definitivno privući posetioce iz Bugarske, Rumunije i drugih zemalja u okruženju u kojima se njeni stari hitovi ni danas ne zaboravljaju. I dok se bude đuskalo uz stare melodije i nove Brenine pesme, tačno u ponoć počeće čuveno, neizbežno odbrojavanje poslednjih sekundi stare godine koju će svi oni koji dođu u Beograd ispratiti na najbolji mogući način – pesmom!
Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu - Nova godina 2022

Tačno u ponoć, nad nebom iznad glavnog grada, rasplamsaće se raznobojna svetla tradicionalnog vatrometa dok se ispod kiše svetlosnih kapljica bude nazdravljalo za novi početak. Pola sata posle ponoći, ukoliko to publika bude dozvolila na glavnoj bini, će Brenu zameniti fenomenalni Kiki Lesandrić i njegovi “Piloti” koji će publiku zabavljati do dva sata iza ponoći.

Sudeći po listi zabavljača, na trgu će biti za svako po nešto, a za neke sve što im treba. Proverena muzička imena u novogodišnjoj noći, kao pevači koji su obeležili 2019. godinu, veče pred veliko finale, zadovoljiće svačiji muzički ukus.
Najveće klizalište koje će biti postavljeno u blizini spomenika Knezu Mihajlu, u ponedeljak i utorak, 30. i 31. decembra, biće otvoreno do 16 časova.

Dobra zabava sa trgova tokom cele večeri prelivaće se u okolne kafiće i restorane koji nude takođe raznovrstan program i sjajnu zabavu. U kafićima akcenat je na odličnoj muzici i bogatoj ponudi pića, dok su restorani rezervisani za ljubitelje dobrog zalogaja, po čemu je Beograd kao i ostatak Srbije prepoznatljiv u celom regionu. Ono što će i ove godine privući more posetilaca je svakako najbolja zabava na Balkanu. Kažu da će turista biti za čak deset odsto više nego na dočeku 2019. godine. I nije slučajno da je tako. Srdačnost, gostoprimstvo, sjajno raspoloženi Beograđani koji sa osmehom i iskreno prihvataju sve koji zapute put njihovog grada najbolja su reklama. Iskustva sa prošlih dočeka se prepričavaju godinama, a dobre vesti se brzo šire. Zato nije ni čudo da baš u novogodišnjoj noći upoznamo nekog sa drugog kraja planete. Ništa manje nasmejani stranci jedva čekaju da probaju naše specijalitete, osete delić atmosfere sa beogradskih splavova, nazdrave toplim kuvanim vinom na nekom od beogradskih trgova i o svemu tome izveste svoje najbliže po povratku kući sa najluđeg dočeka u životu. Jednostavno, Beogradom struji dobra energija, pozitivne vibracije raspaljuju atmosferu u klubovima, pabovima, na ulici... Niko ne može da ostane imun na prazničnu euforiju koja lebdi u vazduhu i opija sve koji se tu nađu. Na inostranim sajtovima mogu da se nađu i korisna uputstva kako se pripremiti za doček Nove godine u Beogradu, koji je kao grad već uvršten među one destinacije koje se nikako ne propuštaju. Stranci savetuju da se u provod krene kasnije jer zabava traje do ranih jutarnjih sati. I u pravu su. Sve popularnije dnevne žurke izmame mnoge u provod već oko podne. Tako se u mnogim beogradskim kafićima uveliko nazdravlja u vreme kada drugi još uveliko nisu počeli sa pripremama.

Za one koji Novu godinu žele da dočekaju malo drugačijoj atmosferi, ljubitelje klasične muzike u Velikoj dvorani Sava centra publici će se predstaviti 200 muzičara iz zemlje, kojima će se pridružiti ekskluzivni gosti iz inostranstva. Oni će izvoditi hitove klasične muzike, a na sceni u foajeu ispred Velike sale publika će uživati uz latino, afro i rege program popularnog muzičara Igora Vincea.

Odbrojavanje je uveliko počelo, a svaki dan meseca decembra podseća nas da smo korak bliže najluđoj noći. Raskošno okićeni lokali, bajkovito ukrašeni i darovitim rukama umetnika oslikani izlozima restorana, uzavrela atmosfera kafića i pabova, kao i završne pripreme na beogradskim splavovima, nedvosmisleno govore da je prestonica spremna da dočeka sve one koji su u bukingu prvo upisali ime destinacije koja se ne propušta 31.12, a to je grad koji je sinonim za dobar provod, mesto svih dešavanja, naravno Beograd.

Praznična atmosfera je već počela pod okriljem manifestacije “Beogradska zima”. Kako su organizatori najavili programi će se održavati na 18 lokacija u gradu, a neće biti zapostavljene ni rubne opštine. Biće koncerata, besplatnih projekcija filmova, klizanja. Manifestacija je počela 1. decembra i trajaće do 15. februara. Programi su namenjeni deci i odraslima, a kao i prošle godine ispred Opštine Zvezdara organizovan je “Trg bajki”.
Beograd je spreman, da li ste vi?

Program: ponedeljak, 30.12. 2019.
20.00–20.30 - Vuk Mob
20.30–21.00 - Angelina
21.00–21.30 - Gazda Paja
21.30–22.00 - Sara Jo
22.00–22.30 - Mili
22.30–23.00 - Senidah
23.00–23.45 - Cobi
0.00–1.00 - Rasta
1.00–2.00 - MC Stojan

Program: utorak, 31.12. 2019.
21.00-22.30 - Maja Berović
22.45–0.30 - Lepa Brena
0.45– 2.00 - Kiki i Piloti

Beograd je dobio svoje novogodišnje ukrase, 15. novembra je zasijala i praznična rasveta, od 1. decembra pa sve do sredine februara trajaće Beogradska zima, festival dobre zabave na nekoliko lokacija u prestonici, a glavna zabava se očekuje na Trgu Nikole Pašića.

Beograd se uveliko sprema za najluđu noć, praznično raspoloženje se oseća u vazduhu, a kao i svake prethodne, tako se i za doček 2020. očekuje sjajna i nezaboravna atmosfera.

Iako je bilo najava da bi doček mogao da se vrati na renovirani Trg republike, od ovag se ipak odustalo, prvenstveno jer će u blizini Spomenika knezu Mihailu biti postavljeno najveće klizalište na otvorenom.

Doček Srpske Nove godine će ove godine biti proslavljen pred Domom Narodne skupštine. Beograđane, a i njihove goste će 13. januara zabavljati Leksington bend. Tradicionalno, pred Hramom Svetog Save najavljen je vatromet u ponoć, a posetioci će moći da se ugreju uz kuvano vino.

Ponuda za doček Srpske nove godine u klubovima, hotelima, restoranima, kafanama i kafićima je slična kao i za doček 31. decembra, s tim što su cene znatno niže.

Za doček Srpske Nove godine u nekim od najpoznatijih beogradskih hotela cene su od 30 do 40 evra, sa uključenom hranom i pićem, a najavljuju se nastupi pevača pop i folk muzike.

U restoranima takođe nude svečanu večeru, ali i ol-inkluziv paket pića, a cene su od 18 do 25 evra. Za muziku i atmosferu biće zaduženi pevači, kao i poznatiji bendovi

Ulaz u najeksluzivnije klubove, gde se za doček 31. decembra plaćalo i do 50 evra, sada se neće naplaćivati. Za ljubitelje boemskog provoda uz tamburaše tu su neke od starih beogradskih kafana u srcu prestonice, gde će ulaz takođe biti besplatan, a ponuda hrane i pića raznovrsna.

Ako više volite provod na otvorenom, gradski čelnici najavili su nastup Leksington benda ispred Doma Narodne skupštine.

Program za doček Nove godine u Beogradu trajaće tri dana, od 30. decembra do 1. januara. Koncipiran je tako da 30. decembar nastupe imaju di-džejevi, 31. decembra program je prilagođen mladima, tu će biti najveće zvezde koje će i privući najviše publike, a 1. januara će biti organizovan koncert klasične muzike.
Manifestacija pod sloganom „Zaokruži Beograd”, traje od 1. decembra do 31. januara 2019.

Za doček Nove godine ispred Narodne skupštine nastupiće „Bajaga i instruktori”, Haris Džinović, Saša Kovačević i Dejan Petrović, dok će 30. decembra nastupiti sastavi „Rudimental”, SARS i britanski sastav „Stereo MC s”

Biće organizovan nastup i 1. januara kada će se od 14 sati predstaviti Aleksandar Saša Sedlar u okviru koncerta klasične muzike. Među njegovim gostima će biti solisti Beogradske opere, Aleksandar Eraković, Vunturišević, Leontina Vukomanović sa horom Čarolija i Ana Stanić. Uveče za reprizu Nove godine očekuju se nastupi Raste, Gramofondžija, Senidah i Disciples.
Takođe, u okviru manifestaciije „Beogradska zima” očekuju se nastupi „Nevernih beba”, Lene Kovačević i drugih izvođača.

Novogodišnja proslava će biti još kvalitetnija i atraktivnija nego prethodnih godina.

Od decembra počinju aktivnosti oko proslave Nove godine. Biće organizovane dečje predstave, koncerti, Božićno seoce kod Hrama Svetog Save, na Trgu Nikole Pašića će biti klizalište oko čitave fontane, gejming zona i po prvi put sankalište sa šest metara visine i dva metra širine.

Tradicionalno, prvog januara će biti organizovana Ulica otvorenog srca u Svetogorskoj i na još devet lokacija, kao i mnoge druge aktivnosti.
Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu - Nova godina 2022

Folk pevač Aca Lukas zabavljaće Beograđane u najluđoj noći, prenosi domaća štampa.

Doček Nove 2018. godine obeležiće hitovi Željka Samardžića, Ace Lukasa, kao i grupa "Riblja čorba", "Zana", "Van Gog", "Ortodoks Kelts" i "Ničim izazvan"

Najviše novca iz gradskog budžeta će biti izdvojeno za nastup Ace Lukasa, čak 50.000 evra. Skoro trećinu manje, odnosno oko 35.000 evra, vredi slavlje uz hitove "Riblje čorbe", a nastup Željka Samardžića i pratećeg benda procenjen je na oko 25.000. Sledi grupa "Van Gog" (oko 17.500 evra), "Zana" (oko 7.500), dok će najskromniji budžet pripasti grupama "Ortodoks Kelts" i "Ničim izazvan", ukupno oko 8.300 evra.

25.12. počeće koncerti na Trgu republike i trajaće do 28. decembra. Nastupaće pop sastavi, hip-hop bendovi, di-džejevi kao što su IrieFm, Ana Stanić, Danijel Čehranov, Ilija Đoković, Prti BG i drugi.
Program će se odvijati na čak 15 lokacija u gradu. Na Trgu Nikole Pašića, Trgu republike, na platou ispred Skupštine Srbije, na Tašmajdanu, ispred TC „Rajićeva“, gde će biti promovisan novi gradski plato i na još mnogo drugih mesta...
Trg otvorenog srca biće otvoren u subotu, 2. decembra u 18 časova, kao i „Trg bajki” ispred Opštine Zvezdara.
Ove godine će prvi put biti otvoren Park budućnosti (Future Park) na Beogradskom sajmu, koji će biti izgrađen na 6.000 kvadratnih metara. Park je namenjen svim uzrastima i obuhvataće interaktivne igre, internacionalni gejming turnir, virtuelna realnost i drugo. Park će biti otvoren od 10 do 21 čas svakog dana od 15. do 24. decembra, u Hali 4 Beogradskog sajma.
Takođe će se prvi put organizovati bal za penzionere u UK „Vuk Stefanović Karadžić”
Ispred Hrama Svetog Save biće prvi put organizovano Božićno seoce kod hrama
Četiri klizališta će biti postavljena na Trgu Nikole Pašića, Adi Ciganliji, Tašmajdanu i ispred Muzeja savremene umetnosti na Ušću. Za najmlađe će biti organizovan Novogodišnji dečji festival na Kalemegdanskoj tvrđavi.
Naravno, neće izostati ni Ulica otvorenog srca, humanitarna manifestacija po kojoj je srpska prestonice poznata decenijama.

Beograđani, kao i gosti srpske prestonice će i ovu Novu godinu moći da dočekaju na otvorenom. Glavna bina će biti ispred Narodne skupštine, gde 30. decembra nastupaju „Bijelo dugme” i Aca Lukas, a za sam doček i dobar provod će biti zaduženi „Plavi orkestar“ i Bajaga.

Trg otvorenog srca i klizalište na Trgu Nikole Pašića otvaraju se u četvrtak, 15. decembra. Prvi put će biti organizovani program na Savskoj promenadi, gde 29. decembra sviraju Kiki Lesendrić i „Piloti” i „Tropiko bend”.

Drvene kućice zanatlija kod kojih će posetioci moći da kupe specijalitete i igračke, biće tradicionalno postavljene na Trgu otvorenog srca od 1. decembra do 1. februara.
I velika gradska jelka naći će se na najomiljenijem sastajalištu u gradu, gde će sedmog januara, na Božić, biti organizovano i lomljenje božićne česnice.

Ove godine, 1. januara Ulica otvorenog srca osim u Svetogorskoj, održava se i na Čukarici, Savskom vencu, u Rakovici, Surčinu, Mladenovcu i Obrenovcu.

Dečja Nova godina održaće se na Sajmu, gde će najmlađi imati priliku da se zabavljaju učestvujući u nekom od 39 programa.

Grad će i ove godine omogućiti radnim danima od 11 časova besplatne predstave za decu, uz prevoz do Sajma za klince iz vrtića. Zbog velikog interesovanja prošle godine, programi na Sajmu će se organizovati i u popodnevnim časovima. U Dečjem kulturnom centru 21. i 22. decembra biće organizovani besplatni koncerti sa izvođačima koji su ove godine učestvovali na obnovljenom Dečjem beogradskom proleću.

Po završetku novogodišnjeg programa, gradski čelnici obećavaju da će izaći sa zvaničnim izveštajem o tome koliko je koštala Nova godina.

Kako najavljuju gradske vlasti, Lepa Brena, Stiven Sigal sa bendom, kao i Tropiko bend nastupiće u novogodišnjoj noći ispred Skupštine, dok će dan kasnije građani i njihovi gosti moći da uživaju u nastupu Harisa Džinovića.

Goran Vesić, gradski menadžer je najavio da će na proslavi dočeka Nove godine, od 29. decembra do 1. januara biti ukupno četiri koncerta.

Ispred Doma Narodne skupštine organizovaće se četiri koncerta. U utorak, 29. decembra Beograđani i svi posetioci će imati priliku da uživaju u koncertu grupe Miligram, dok će u sredu 30. decembra nastupiti grupa Van Gog i Željko Joksimović, izjavio je Vesić, predsednik Odbora za proslavu Nove godine u Beogradu.

Za reprizu dočeka Nove godine, 1. januara, će nastupiti Haris Džinović.

Kako kaže Goran Vesić ove godine smo uspeli da organizujemo spektakularan doček, pa se tako i očekuje da ćemo privući više turista nego prethodnih godina.

Prošle godine smo u okviru novogodišnjih i božićnih praznika ugostili oko 60.000 gostiju iz zemlje i inostranstva, pa je tako grad, računajući i privatan sektor, zaradio oko 17 miliona evra. Jedan od ciljeva je i da se produži prosečan boravak posetilaca u glavnom gradu sa sadašnjih dva ili tri, na četiri dana, a to će doneti dobrobit kako gradu, tako ugostiteljima i hotelijerima.

A koliko će grad koštati četvorodnevni zabavni program, saznaćemo, kako obećavaju iz vlasti, čim se završe novogodišnji i božićni praznici i svede računica. Tada će biti objavljena i visina honorara izvođača, kao i to da li se neko od muzičara odrekao svoje zarade, što je bio slučaj i prethodnih godina.

Beograđani će ove godine imati proslavu Nove godine za pamćenje jer će, kako saznajemo, proslava trajati čak dva dana i noći 30. i 31. decembra.

Svi oni koji se odluče da dočekaju Novu 2022 godinu u gradu imaće priliku da biraju između tri bine sa različitim vrstama muzike, od rokenrola do didžejeva.
Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu - Nova godina 2022

Ispred Narodne skupštine nastupaju Vlado Georgiev, Emina Jahović, Mira Škorić i Nikola Rokvić, a program počinje u 22 sata i trajaće do tri sata posle ponoći.

Na bini koja će se nalaziti na Trgu republike nastupiće Balkanika, Neverne bebe, Alisa, Kiki Lesendrić i Kraljevski apartman.

Na DJ bini, ispred Filozofskog fakulteta program počinje u 21 sat i trajaće do tri sata posle ponoći, a Beograđane i njihove goste će zabavljati Marko Nastić, Lea Dobričić i Marko Milošević.

Prvi put se proslava organizuje i 30. decembra, kada će na Trgu republike pevati Haris Džinović. Koncert će trajati do ponoći.

Polovinom meseca prestonica će zasijati u prazničnom sjaju. Grad će biti specijalno okićen i zbog rekordnog broja turista koji se očekuje u našoj prestonici za Novu godinu, kao i zbog građana koji su odlučili da provedu novogodišnje praznike u Beogradu.

Još jedno iznenađenje za Beograđane biće i velika okićena jelka koja će biti postavljena u centru grada, kao i veličanstveni vatromet koji će trajati, po ugledu na svetske prestonice, nekoliko minuta.

Ove godine ćemo imati Trg otvorenog srca, već od 15. decembra na Trgu republike, kao i bazare sa slatkišima i božićnim kolačima duž Knez Mihailove. Tradicionalna ulica otvorenog srca, koja je prerasla u “Grad otvorenog srca” biće organizovana 1. januara, a za sada se za učešće prijavilo sedam opština. Sve ovo je organizovano kako bi privukli što više ljudi iz regiona i podigli doček Nove godine u našem gradu na viši nivo.

Sve veći broj turista dolazi na doček Nove godine u naš grad, a biće im ponuđen bogat program sa velikim brojem sadržaja i veličanstven doček uz vatromet i muziku.

Ove godine će se, umesto kod Narodne skupštine kakva je do sada bila praksa, gradski doček 2013. organizovati na Trgu republike. Na koncertu će nastupiti Električni Orgazam, Marčelo i Filteri, orkestar Dejana Pejovića, Jela Cello Power Symphony Orcestra i drugih.


Budžet za doček Nove godine 2013. je prepolovljen u odnosu na prošlu godinu, ali provod neće biti ništa lošiji od dosadašnjih dočeka.
Na Trgu republike već je otvoren Trg otvorenog srca u okviru kojeg Beograđani mogu da uživaju u raznim zabavnim programima, ali i dobrotvornim akcijama za prikupljanje pomoći ugroženoj deci.

Praznična atmosfera počeće par dana ranije 29. i 30. decembra, kada će biti organizovan Beogradski novogodišnji vikend.

Planira se zabavan program na centralnim gradskim ulicama, ustanove kulture će biti otvorene, a na ulicama će posetioce zabavljati svirači i igrači.
Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu
Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu
Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu
Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu
Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu
Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu
Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu
Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu
Beograd Trg - Doček Nove godine na Trgu

Koliko dana traje proslava Nove godine na trgu?

Program traje dva dana i počinje 30.12., a završava se 01.01. nakon ponoći i nastupa Kikija i Pilota

Gde se nalazi bina?

Doček Nove godine se organizuje ispred Narodne skupštine, na Trgu Nikole Pašića

Ko su najpoznatiji izvođači?

Lepa Brena je glavna zvezda dočeka, a detaljan spisak izvođača potražite u tekstu

Kada počinje koncert za doček Nove godine

Program 31.12. počinje u 21h, nastupom Maje Berović

Da li se organizuje repriza dočeka?

Ove godine nema reprize