Nova godina na Trgu u Zaječaru

Glavno mesto proslave Nove godine u Zaječaru biće Trg Oslobođenja, gde će atmosferu zagrevati Tropiko bend.

Za decu će biti organizovan program "Zaječarolija", sa celodnevnim aktivnostima. Takođe, moći će da se druže i fotografiju sa Deda Mrazom na Trgu Oslobođenja.

Kao deo kulturnog programa proslave, organizovan je koncert Radeta Šerbedžije u zaječarskom pozorištu.

2024

Zaječar se ove godine priprema za nezaboravnu proslavu Nove godine. Glavno mesto dešavanja biće Trg Oslobođenja, gde će atmosferu zagrevati popularni Tropiko bend, dok će u ponoć biti upriličen spektakularan vatromet.

Prednovogodišnji veselja počinju već 25. decembra sa “Novogodišnjim bazarem" na Skveru. Ovaj događaj okupiće rekordnih 140 izlagača iz cele Srbije, nudeći posetiocima šarolik izbor proizvoda i suvenira, idealnih za praznične poklone.

Za najmlađe, pravo praznično iznenađenje je “ZajeČarolija", tradicionalni program koji organizuje Turistička organizacija grada. Održava se 28. decembra, sa celodnevnim aktivnostima koje su posebno osmišljene za decu. Takođe, tokom poslednje nedelje decembra, svake večeri od 17 do 19 sati, na Trgu Oslobođenja najmlađi će imati priliku da se druže i fotografiju sa Deda Mrazom, dodajući još magije prazničnom raspoloženju.

Kulturni segment proslave obuhvata i prijem gradonačelnika u holu zaječarskog pozorišta, zakazan za 29. decembar u 19 sati. Nakon toga, u 20 sati, u sali pozorišta će se održati koncert legendarnog glumca Radeta Šerbedžije, dodajući posebnu notu elegancije i umetnosti ovogodišnjoj proslavi.

Sve u svemu, Zaječar za Doček Nove godine 2024 priprema bogat i raznovrstan program, koji će zadovoljiti sve ukuse i generacije. Dođite i budite deo ovog spektakla, gde će se slavlje, muzika, kultura i praznična radost sjedinjavati na jednom mestu - Trgu Oslobođenja u Zaječaru.

2023

Zaječar Srpska Nova godina

Grad Zaječar će 13. januara, povodom Srpske Nove godine organizovati muzički i prateći program na Trgu oslobođenja.

Program počinje od 14 sati, a planirano je takmičenje ekipa seoskih mesnih zajednica u pripremi svadbarskih sarmi na gradskom trgu. Stručni žiri će potom oceniti sarmu i proglasiti pobednike, a nagrade su obezbedili Turistička organizacija grada Zaječara i veliki broj sponzora.

Nakon proglašenja pobednika, biće održan Novogodišnji festival folklora, u kome će nastupiti 12 seoskih i gradskih kulturno-umetničkih društava sa teritorije grada Zaječara, a početak je predviđen za 19.15.

U nastavku večeri, od 22.30 nastupiće Mira Škorić, a od 23.45 do pola sata nakon ponoći, publiku će uveseliti trubači "Zlatne trube“ iz Knjaževca.

U toku proslave, posetiocima i publici biće posluženo kuvano vino sa karanfilićem, koje će pripremiti i služiti odred izviđača "Đorđe Simeonović“ iz Zaječara.
Nova godina na Trgu u Zaječaru 2025


2020

Zaječarci i svi posetioci ovog grada na Timoku imaće priliku da u novogodišnjoj noći uživaju uz zvuke poznate pop grupe Amadeus band. Pored nastupa ovog poznatog pop sastava na trgu u Zaječaru biće upriličen i bogat kulturno - umetnički program. Leskovački pooznati bend, Amadeus band, pravi sjajnu atmosferu na svojim nastupima i ništa manje se ne očekuje i na trgu u Zaječaru, gde će publika moći da čuje njihove pesme sa poslednjeg albuma Budi svoja, ali i poznate hitove sa njihovim prethodnih sedam albuma.
Nova godina na Trgu u Zaječaru 2025

Ovim pet sjajnih momaka su poznati po tome da su im nastupi toliko energični da će apsolutno svi uživati u muzici, plesati, pevati i oterati zimu sa gradskog trga. Ako želite da uživate uz poznate hitove Kupi me, Ona i ja, Nju ne zaboravljam, Izdajice, sada je pravo vreme da razmislite i organizujete svoj doček Nove godine u Zaječaru, a svi Zaječarci su i više nego dobrodošli da dočekaju magičnu noć na svom gradskom trgu. Ovo je odličan predlog dobrog novogodišnjeg predloga ako ste želeli da Novu 2020. godinu dočekate na otvorenom.

Organizatori dočeka Nove godine u Zaječaru još nisu zvanično potvrdili ove navode, ali na zvaničnom sajtu Amadeus Banda postoji informacija o nastupu za doček Nove godine u Zaječaru.

2019

Za doček Nove 2019. godine na trgu u Zaječaru publiku će zabavljati Nataša Bekvalac. Za sada nije poznato ko će joj društvo praviti u novogodišnjoj noći.

2018

Nakon nekoliko godina, Zaječar će ponovo dobiti pravu proslavu Nove godine kakvu zaslužuje. Dobra muzika, vatromet za pamćenje i osveženje očekuje sve posetioce zaječarskog trga u novogodišnjoj noći.
Nova godina na Trgu u Zaječaru 2025

Kako najavljuje gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, početak programa je predviđen za 22h.

“I ove godine nastavićemo tradiciju koju je grad imao godinama u nazad kada smo bili na vlasti. Velika zahvalnost donatorima koji će finansirati dolazak OK Benda koji će zabavljati zaječarce i timočane na Trgu osobođenja u Zaječaru tokom novogodišnje noći. Kao što smo i obećali Zaječar će stabilizovati finansije, ponovo srediti infrastrukturu, početi dovođenje investitotara, ali i pevati i radovati se! Naglašavam, da ni jedan jedini dinar iz budžeta grada, JP i ustanova neće biti potrošen za ovaj događaj. Očekujem da ove godine gradski trg bude pun zaječaraca i gostiju iz čitave Timočke krajine, ali i iz susedne Bugarske" - rekao je Boško Ničić, gradonačelnik grada Zaječara.

Kako se očekuje, program počinje u 22h gostovanjem OK Benda. U ponoć sledi vatromet, nakon čega će se svojim sugrađanima obratiti Boško Ničić gradonačelnik garada Zaječara. Gradonačelnik će već tradicionalno za ponoć obići granični prelaz i zaječarsko porodilište, gde će podeliti dukate prvim bebama rođenim u 2018. godini. Za sve posetioce biće obezbeđeni topli napici poput čaja, kuvanog vina ili rakije, a ukoliko se budu pronašli sponzori, ove godine na zaječarskom trgu ponovo će zamirisati pečeni vo, koji će biti dat Crvenom krstu ili zaječarskim izviđačima da vrše podelu svim građanima koji na trgu dočekaju Novu godinu.
Ažurirano: Apr 15, 2024 | Izdavač: Nova godina | O nama
Podeli