Nova godina u Beogradu - hotelski smeštaj Nova godina 2024

Sve ponude za doček nove godine u Beogradu

Nova godina Beograd 2024
Početkom decembra polako počinje da se oseća euforija po ulicama Beograda, koje za vreme zimskih praznika odišu nekom posebnom pozitivnom energijom, glamurom i ekstravagancijom. Nova godina se bliži, a sa njom i ideje gde je dočekati, ili možda kuda otputovati. Nova godina je planetarni praznik i dočekuje se skoro u celom modernom svetu, odnosno u gotovo svim kulturama i svim delovima zemaljske kugle. Zbog vremenske razlike, stanovnici Australije i Amerike nešto ranije od Evropljana dočekuju Novu godinu, što je prirodna pojava koja nam pruža osećaj da slavlje neprekidno traje.
Nova godina u Beogradu - hotelski smeštaj - Nova godina 2024

Nova godina u Beogradu je praznik koji se slavi nekoliko dana. 31. decembar je po zakonu radni dan, ali većina firmi radi skraćeno, kako bi svi stigli na vreme da dođu kućama i pripreme se za doček. 1. i 2. januar spadaju u neradne dane, tako da imate dovoljno vremena da se vratite u normalu, nakon neprospavane novogodišnje žurke. Nova godina u Beogradu podrazmeva mnoštvo pompeznih žurki, koje se odigravaju u gotovo svim restoranima, kafićima i na splavovima. Međutim, ako ste raspoloženi za nešto luksuzniji doček, preporučujemo vam da Novu godinu proslavite u nekom od mnogobrojnih hotela u Beogradu.

Hotelski smeštaj u Beogradu za Novu godinu je nešto što vam svakako preporučujemo, ali imajte na umu da ga rezervišete na vreme. Smeštajni kapaciteti u Beogradu tokom novogodišnjih prazika budu skroz popunjeni i uvek se traži soba više. Stoga hotelski smeštaj u Beogradu za Novu godinu birajte što ranije, već od oktobra, jer su i cene tada nešto povoljnije. Beograd ima veliki broj hotela koji se razlikuju po ponudi i broju zvezdica. Ako želite apsolutni luksuz onda pogledajte hotele poput „Crowne Plaza“-e ili „Hyatt“-a. Takođe, hoteli koji se tradicionalno smatraju dušom Beograda su „Hotel Jugoslavija“, „Hotel Moskva“, „Hotel Balkan“ i slični. A ako preferirate novije i urbane hotele, pravi izbor za vas su: „Square Nine Hotel“, „Metropol Palace“ i drugi.
Nova godina u Beogradu - hotelski smeštaj - Nova godina 2024

Hoteli u Beogradu za Novu godinu mogu da vam reše još jedno značajno pitanje: gde dočekati Novu godinu! Većina ovakvih hotela organizuje doček Nove godine, samo je potrebno da pored rezervacije smeštaja rezervišete i sto u restoranu hotela. Zavisno od ponude hrane, ali i popularnosti benda ili pevača koji nastupa, cene dočeka Nove godine u hotelima u Beogradu variraju. Neke standardne cene su oko 50 evra, ali oni najluksuzniji dočeci se mogu kretati i do 200 evra. Sve zavisi od vaših afiniteta i od količine novca koju ste opredelili da potrošite u najluđoj noći.

Beograd je grad koji svake godine puno uloži u novogodišnju rasvetu i novogodišnje ukrase koji krase ulice. Turisti naprosto uživaju šetajući gradom i razgledajući to šarenilo boja i svetala. Isto tako je ukrašena i većina objekata čije osoblje sa nestrpljenjem iščekuje najluđu noć.

Nova godina u Beogradu može puno da ponudi kako žiteljima ovog prelepog grada, tako i turistima. Pored toga što se organizuje doček Nove godine ispred Skupštine, nekoliko gradskih opština u sopstvenoj režiji organizuju proslave u ponoć. Ovo je odlična ideja, jer stanovnici nešto udaljenijih opština ne moraju da razmišljaju o prevozu, već mogu da se opuste i nedaleko od svoje kuće proslave Novu godinu.

Tokom praznika, na ulicama Beograda možete da sretnete i grupacije uličnih svirača, naročito trubača, koji su tu da dodatno zagreju atmosferu. Srbi su veseo narod koji obožava slavlja, tako da pored dočeka Nove godine 31. decembra, većina restorana i kafića organizuje i reprizu Nove godine. Prvi januar je način da ponovite svoja novogodišnja iskustva i da noć možda završite bolje, ako je to uopšte moguće. Sve u svemu, dajemo vam za pravo da u novogodišnjoj noći uradite nešto što do sada niste i da se osećate drugačije i posebno. Jer ovaj praznik i služi za takve stvari.
Nova godina u Beogradu - hotelski smeštaj - Nova godina 2024

Predlažemo vam da prvo odaberete gde ćete slaviti Novu godinu, a tek onda da birate odgovarajući hotelski smeštaj za Novu godinu u Beogradu. Važno je da vam je hotel u blizini lokacije gde slavite, kako ne biste morali da koristite gradski prevoz ili da plaćate taksi. Kada već plaćate smeštaj, potrudite se da sebi ugodite.

Ukoliko prvi put dolazite u Beograd, verujemo da ćete se ludo zabaviti i provesti. Takođe smo sigurni da ćete iz Beograda otići bogatiji za neko novo iskustvo ili prijateljstvo. Srbi su srdačan i gostoljubiv narod koji zna da ugosti, stoga se ne libite da posetite srpsku prestonicu tokom novogodišnjih praznika. Možda u Knez Mihailovoj sretnete i Deda Mraza, nikad se ne zna!
Nova godina u Beogradu - hotelski smeštaj
Nova godina u Beogradu - hotelski smeštaj
Nova godina u Beogradu - hotelski smeštaj