Doček Nove godine u Beogradu

Na Dočeku Nove godine na Trgu očekuje se spektakl s Milicom Todorović, Sandrom Afrikom i Breskvicom.

Na Sava Promenadi za doček Nove godine nastupiće ženski sastav Frajle, Sara Jo a vrhunac večeri će biti nastup Dejana Petrovića i njegovog Big Banda.

2024

Uzbuđenje raste dok se Beograd priprema za veličanstveni Doček Nove godine 2024, sa nizom zvezda koje će zabavljati građane i posetioce grada. Nova godina Beograd 2024 će biti bogata raznovrsnim muzičkim nastupima, stvarajući tako nezaboravnu atmosferu za sve posetioce.

Nova godina u Beogradu 2024, kao deo čuvene manifestacije "Beogradska zima", najavljuje nezaboravnu atmosferu ispunjenu raznolikim kulturnim i zabavnim sadržajima. Nikola Nikodijević iz Privremenog organa Grada Beograda potvrdio je organizaciju preko 50 događaja koji će razveseliti kako stanovnike Beograda, tako i brojne posetioce tokom novogodišnjih i božićnih praznika.
Nova godina Beograd

Srce proslave biće Trg republike, nedavno renoviran i savršen za velike događaje. U noći 31. decembra, Trg će oživeti uz nastupe popularnih umetnika kao što su di-džej Mihajlo, Milica Todorović, Anđela Ignjatović "Breskvica", Sandra Prodanović i orkestar Endžija Mavrića. Program počinje u 21.30, a zabava se nastavlja do ranih jutarnjih sati. Od 2. januara, proslava se proširuje na Knez Mihailovu ulicu, koja će se pretvoriti u živopisan bazar, te na Kalemegdan sa dečjim seocem i klizalištem.

Jedna od novina ove godine jesu prenosi iz Narodnog pozorišta, sa operetom "Slepi miš" kao centralnim događajem 4. januara. Osim toga, planirani su i koncerti džez muzike i duhovnih horskih kompozicija, te prenos baleta "Krcko Oraščić". Srpska Nova godina biće proslavljena uz koncert Saše Matića i specijalnog gosta.
Nova godina Beograd

Širom centra grada, Beograd će nuditi različite muzičke programe, uključujući džez, bluz, alternativne bendove, kao i tribjut bendove koji će izvoditi muziku legendarnih grupa EKV, "Atomskog skloništa" i "Električnog orgazma". Biće održan i zimski filmski maraton sa domaćim i stranim filmovima.

Interesantno je da ove godine neće biti vatrometa na Trgu, već će sredstva biti usmerena ka "Zoo higijeni" za izgradnju nove hirurške ambulante, po predlogu udruženja za zaštitu životinja.

S obzirom na popularnost Beograda kao turističke destinacije, grad je pun gostiju iz inostranstva, a hoteli su popunjeni. Ovo povećanje broja turista ukazuje na sve veći značaj Beograda u turističkoj industriji.

Posebno mesto u novogodišnjoj proslavi zauzima Nova godina u Beogradu na vodi 2024 na Sava Promenadi, koja će biti domaćin spektakularne proslave. Muzički program otvaraju Frajle, a nastavljaju Sara Jo i Dejan Petrović sa svojim Big Band-om. Vrhunac večeri biće svetlosno-pirotehnički performans na Kuli Beograd, sa vatrometom i igrom lasera, uz besplatan ulaz za sve posetioce.


Za ljubitelje klupske scene, novogodišnje žurke u Beogradu će biti obogaćene DJ setovima i nastupima poznatih izvođača u najpopularnijim klubovima grada. Beograd Nova godina u restoranima i kafanama će takođe imati svoje specijalne programe, sa živom muzikom i autentičnom atmosferom, pružajući posetiocima priliku da uživaju u tradicionalnom srpskoj gostoprimstvu.

Doček Nove godine u Beogradu 2024 obećava da će biti događaj za pamćenje, sa bogatim programom i raznovrsnim nastupima koji će zadovoljiti sve ukuse. Ulaz na većinu ovih događaja je besplatan, pozivajući sve da budu deo ovog nezaboravnog slavlja u srcu srpske prestonice.

2023

Detaljan program Beogradske zime potražite klikom na link Beogradska zima

Došlo je vreme da razmislite i da se organizujete gde ćete provesti Novu godinu. Iako možda mislite da ima dovoljno vremena, ostalo je manje od tri nedelje i ne ostavljajte svoju odluku za poslednji čas. Kao i svake godine Nova godina u Beogradu će sigurno biti za pamćenje, a bogat muzički program ispred Skupštine biće namenjen za mlađe generacije. Nova godina Beograd slaviće se na dve lokacije kao i prošle godine; prva lokacija je tradicionalna i ona podrazumeva Novu godinu na Trgu, dok je druga lokacija novina, i to je Sava Promenada. Na Savi Promenadi sve posetioce očekuje i svetlosni performans zajedno sa vatrometom.

Kao i svake godine Grad Beograd organizuje spektakularnu proslavu Nove godine ispred doma Narodne Skupštine, s tim što će ove godine posetioci moći da uživaju u izvođačima i muzici novije generacije, a sam program je prilagođen za mlađu publiku. U novogodišnjoj noći publiku će zabavljati Mihajlo Veruović Vojaž, Igor Panić Nući, Teodora Džehverović, Marina Perezović Zera i Gazda Paja.

Ove godine biće postavljena najveća bina do sada koja će se prostirati od MTS Dvorane pa sve do Skupštine grada. Novogodišnji program počinje sa nastupom poznatog DJ Majk Rajda, a Zera nastupa u 21 čas. Nakon sat vremena kreće nastup Gazda Paje, a nakon njega na scenu stupaju Nući i Vojaž od 22 i 30 časova. Kada dočekamo januarsko jutro i poželimo srećnu novu godinu svojim najbližima na Trgu, počinje nastup popularne pevačice, Teodore Džehverović. Uprava Grada učinila je veliki plezir mladim izvođačima što ih je pozvala da pevaju za Novu godinu na Trgu, a na konferenciji za novinare mladi izvođači su istakli kako je velika čast pevati ispred Skupštine.
Nova godina Beograd

Svi koji su prošle godine dočekali 2022. godinu na Beogradu na vodi kažu da nije postojala lepša novogodišnja scenografija za Novu godinu od prelamanja svetlosnih efekata i vatrometa na reci Savi. Upravo Sava Promenada i Kula Beograd predstavljaju novi simbol grada koji vraćaju i ove godine posetioce u Beograd za vreme novogodišnjih praznika. Neponovljiv svetlosni performans koji je najavljen na Kuli Beograd je prvi razlog da dođete na Savu Promenadu, dok je drugi razlog renomirane muzičke zvezde koje će zabavljati posetioce u novogodišnjoj noći. Željko Joksimović, Jelena Tomašević i Marko Louis zabavljaće sve prisutne naplatou pored Starog savskog mosta. Program počinje u 20.30 časova i pripremite se da doživite vatromet i svetlosni performans sa Kule Beograd, novog simbola glavnog grada, koji će sigurno biti dostojan onog sa Burdž Kalife.

Tradicionalna manifestacija Beogradska zima ove godine će trajati od 15. decembra do 15. januara i biće organizovana na više lokacija u gradu kao i uvek. Centralno klizalište ove godine će biti postavljeno u parku Ušće, na Novom Beogradu a dečiji karneval kreće 15. decembra. U gradu će biti postavljena još dva klizališta jedno na Tašmajdanu,a drugo na Adi. Kompletan novogodišnji program koji organizuje uprava Grada je besplatan. Kao i proteklih godina u svih 17 beogradskih opština biće organizovane dečije predstave i kreativne radionice za najmlađe. U saradnji sa Dečjim kulturnim centrom na Zvezdari će biti organizovan Trg Bajki, a na Trgu republike biće predstavljen kulturni program pod nazivom Ljubav i moda.

2022

U Beogradu će biti organizovana dva novogodišnja koncerta i to na razdaljini od kilometar.

U centru grada nastupiće pevačice Jelena Karleuša, Marija Šerifović i Sara Jovanović, poznata kao Sara Jo.

Gradski čelnici su izjavili da tri pevačice nastupaju bez honorara i da im je čast što nastupaju u glavnom gradu

Na promenadi kod novog naselja Beograd na vodi, nastupiće muzičar Goran Bregović, jedan od pevača nekadašnje grupe Bijelo dugme Mladen Vojčić Tifa, kao i Saša Kovačević, Angelina i Cobi.

Manifestacija "Beogradska zima“ počinje 10.12. i trajaće do 31. januara 2022. godine, a uključiće bogat kulturno-umetnički i zabavni program.

Program je u velikoj meri namenjen deci, od "Trga bajki“ koji će trajati od 10. do 30. decembra na trgu ispred opštine Zvezdara, preko "Novogodišnjeg dečjeg karavana“ u okviru kojeg će prvi put dečji program biti na 25 lokacija, do "Trga otvorenog srca“ i "Dečjeg novogodišnjeg karnevala“, kao i koncerta na istoj lokaciji 16. decembra.

"Starogradska zima“ će biti organizovana u Parku vojvode Vuka i klizališta će raditi dva meseca od 25. decembra na Trgu republike i drugim lokacijama u gradu.

1. januara će biti realizovana i "Ulica otvorenog srca“ duž Svetosavske i Makedonske, ali i u drugim gradskim opštinama, kao i dva rok koncerta 29. i 30. decembra na Trgu Nikole Pašića.

U okviru Beograda na vodi 31. decembra će biti osvetljena Kula "Beograd“ i organizovan koncert Gorana Bregovića, dok će ispred Doma Narodne skupštine nastupati, između ostalih, Jelene Karleuša, Marija Šerifović i Sara Jo.

Sva beogradska obdaništa će dobiti jelku s busenom, koju će samostalno okititi, a posle će biti organizovana sadnja u dvorištima ili na najbližim lokacijama.

2020

Za sve one koji su već doneli odluku da “najluđu" noć dočekaju u srpskoj prestonici, objavljena lista izvođača koji će publiku zabavljati na otvorenom, neće razočarati, a one koji tu odluku još uvek nisu doneli svakako će naterati da se predomisle i rezervišu mesto u nekom od ugostiteljskih objekata sa dugačke liste beogradske sjajne ponude. Svi ovogodišnji programi organizovani su pod okriljem manifestacije “Beogradska zima" na 18 lokacija u gradu.
Nova godina Beograd

Beograđani i svi oni koji se nađu u Beogradu u vreme praznika i za doček Nove godine, osim sjajnih izvođača, domaće i strane muzičke scene, biće u prilici da na više lokacija uživaju u grandioznim klizalištima, projekcijama filmova. Ova manifestacija objediniće muzičke, scenske i filmske programe koji su besplatni kako za Beograđane tako i za posetioce glavnog grada. Manifestacije će biti organizovane u svim delovima grada tako da posetioci gde god se nalazili mogu da ponesu lepe uspomene i ponovo se vrate gradu velikog srca. Novina je klizalište na Trgu republike koje je dovoljno veliko da primi sve one koji imaju želju da uživaju u ovom čarobnom zimskom sportu. S druge strane, prava poslastica pripremljena je za ljubitelje filmova u Kombak areni. Tamo će radnim danimaod 9 do 15 časova biti prikazivane besplatne filmske projekcije. Pripremljene su i različite sportske manifestacije, tako da će svi oni koji budu bili u mogućnosti da koji dan duže ostanu u Beogradu imati prilike da uživaju u različitim aktivnostima. U isto vreme, ako ste domaćin nećete imati problem s tim gde da povedete vaše goste i kako kvalitetno i zabavno da provedete slobodno vreme. U novogodišnjoj noći to će verovatno biti jedno od onih mesta na kojima je zabava zagarantovana, a atmosfera sjajna tokom cele godine, a naročito u večeri kada ispraćamo staru godinu. Ukoliko se odlučite za beogradske splavove, ponuda je više nego bogata. Za goste iz inostranstva, doček Nove godine u Beogradu na reci je uvek posebno iskustvo, naročito ako imamo u vidu sjajnu atmosferu koja nastaje kao miks onoga što nude gostujući pevači i di-džejevi i dobre energije “lokalaca". U luksuznom i toplom ambijentu poznati splavovi nude pogled na Zemun, Dunav i Beograd. Drugi se reklamiraju kao broj jedan mesta za najbolji noćni provod u Evropi i omiljenu destinaciju svih klabera.

Za starije sugrađane i njihove goste restorani kojih Beograd ima u izobilju dobitna su kombinacija za opušteno, veselo i ispunjeno veče. U svakom delu Beograda možete naći kvalitetno mesto koje može ispuniti svačija očekivanja. Restorani su deo tog posebnog šarma koji Beograd poseduje. Prijatna atmosfera, spontano i raspoloženo osoblje koje nudi sjajnu uslugu dobitni su sklop za fenomenalan provod. Posebna stavka je raznovrsna ponuda hrane, od tradicionalne do egzotične kao i alkoholnih pića najboljih domaćih i stranih destilerija.
Nova godina Beograd

Posebno simpatična mesta koja nude odličan novogodišnji provod su kafići u kojima su organizovane klasične ili tematske žurke, a vrsta usluge koju nude se razlikuje tako da svako ko želi u malo intimnijem ambijentu da dočeka Novu 2020. godinu može da izabere ono što mu prija.

I na kraju, ne najmanje važni, tu su i klubovi. U njima je broj mesta često trostruko veći u odnosu na restorane i kafiće, cena je fiksna i podrazumeva neograničenu konzumaciju pića. Tu su i striptiz klubovi koji nude nezaobilazne deda mrazice koje zabavljaju posetioce tokom čarobne noći. U drugima su glavni aduti već poznata imena naše muzičke scene.

Za one koji su prvi put u prestonicu vreme praznika, najbolje je da uzmu od svega pomalo. Beograd je jednako lep danju kao noću. Ne treba propustiti šetnju centrom grada koji blješti okićen novogodišnjom rasvetom, pojesti nešto “s nogu", popiti kafu, čaj ili piće u nekom od lokalnih kafića, probati izvrsnu domaću kuhinju beogradskih restorana, a veče ostaviti za druženje sa prijateljima i slavlje. Grad posebno zrači tog 31, decembra, kada se reke ljudi sliju u sam centar. Nasmejani, raspoloženi, svi žele da zaborave ostave iza sebe sve ono loše iz godine kojoj sad već uveliko okreću leđa i okrenu se dobrim, pozitivnim novim iskustvima. Najveći broj posetilaca u novogodišnjoj noći je, kao i prethodnih godina u centru gde nestrpljivo čekaju nastupe najavljenih izvođača.

Zvezda ovogodišnjeg slavlja na platou ispred Doma Narodne skupštine je niko drugi do Lepa Brena, pevačica koja od osamdesetih godina hara Balkanom i regionom. Ona na čijim hitovima su odrastale starije generacije, a jednako se vesele i oni mlađi. Žena koja zna da napravi sjajnu atmosferu gde god da se pojavi. Nema sumnje da će 31. decembra napraviti najbolju žurku na Balkanu i da će baš zbog njenog nastupa u Beograd pohrliti posetioci iz okolnih država, s namerom da prisustvuju pravom spektaklu kakav će se u Beogradu sigurno dugo spominjati. Osim Brene, sa kojom će Beograđani odbrojavati poslednje trenutke stare godine, veče će otvoriti atraktivna Maja Berović za čiji koncerti su za dan rasprodati i čiji hitovi se neprekidno vrte na svim radio stanicama. Muzički deo večeri biće završen nastupom Kikija Lesandrića i “Pilota"koji na binu izlaze posle ponoći i sviraju do dva sata. Za sve one koji ranije stignu u Beograd sa namerom da tu provedu novogodišnje praznike, organizatori dočeka su se pobrinuli da zabava počne nešto ranije.

Tradicionalno zagrevanje će početi 30. decembra, takođe na platou ispred Doma Narodne Skupštine gde će beogradsku publiku i sve prisutne goste zabavljati plejada pevača čiji spotovi imaju na milione prikaza na Jutjubu. To su Cobi, Rasta, Mili, Senidah, Angelina, Gazda Paja, Vuk Mob, Sara Jo. U pauzama njihovim nastupa svi oni koji te večeri dođu na trg biće u prilici da čuju i đuskaju uz muziku di-džej Đuke. Za goste iz regiona svakako će biti interesantni koncerti koje će u vreme novogodišnjih praznika u Sava centru održati legenda rok muzike Momčilo Bajagić Bajaga.

Ko je imao njuha da namiriše gde će na najbolji način dočekati Novu godinu, taj će 31.12. svakako biti u Beogradu. Ljubav koju ovaj grad nudi 365 dana u godini, najjača je i nesebično se izliva u “najluđoj" noći na sve koji mu ukažu poverenje. Beograd je poseban jer ima sve što je potrebno za dobar provod i savršen užitak i to nesebično deli sa drugima.

2019

Haris Džinović, Bajaga i instruktori, Saša Kovačević i Dejan Petrović Big bend nastupiće 31. decembra na dočeku Nove godine na bini ispred Doma narodne skupštine.
Doček Nove 2019. godine na beogradskim trgovima ulepšaće domaće estradne zvezde.

30. decembra će nastupiti sastavi "Rudimental", SARS i britanski sastav "Stereo MC s".

Za reprizu Nove godine, tj. 1. januara, pred Narodnom skupštinom nastupiće Aleksandar Sedlar sa Beogradskim simfoničarima i gostima, među kojima su solisti Beogradske opere, te Aleksandar Eraković, Bojana Vunturišević, Leontina Vukomanović sa horom "Čarolija“ i Ana Stanić. Na istoj bini uveče će nastupiti Senidah, Rasta, Gramofondzie i "Disciples“.
Nova godina Beograd


2018

Aca Lukas zabavljaće Beograđane u najluđoj noći, kako najavljuju mediji.

Doček Nove 2018. godine obeležiće hitovi Željka Samardžića, Ace Lukasa, kao i grupa "Riblja čorba", "Zana", "Van Gog", "Ortodoks Kelts" i "Ničim izazvan"
Ove godine, novogodišnja žurka će trajati nedelju dana. Grad će biti ukrašen i sa dve mega jelke, jelka na Trgu republike koja će biti visoka 18 metara a druga će se nalaziti na Slaviji.

25. decembra počeće koncerti na Trgu republike i trajaće do 28. decembra. Nastupaće pop sastavi, hip-hop bendovi, di-džejevi kao što su IrieFm, Ana Stanić, Danijel Čehranov, Ilija Đoković, Prti BG i drugi. 29. decembra je predviđeno da se program preseli na Sava promenadu gde će nastupiti "Ortodoks Kelts" i "Ničim izazvan", dok će 30. decembra ispred Doma Narodne skupštine nastupiti "Zana", "Van Gog" i Željko Samardžić.
Za sam doček, 31. decembra očekuju nas "Balkanika", "Riblja čorba" i Aca Lukas.
Za ljubitelje klasične muzike i džeza i ove godine će biti pripremljen besplatan koncert u Sava centru.

Najviše novca iz gradskog budžeta će biti izdvojeno za nastup Ace Lukasa, čak 50.000 evra. Skoro trećinu manje, odnosno oko 35.000 evra, vredi slavlje uz hitove "Riblje čorbe", a nastup Željka Samardžića i pratećeg benda procenjen je na oko 25.000. Sledi grupa "Van Gog" (oko 17.500 evra), "Zana" (oko 7.500), dok će najskromniji budžet pripasti grupama "Ortodoks Kelts" i "Ničim izazvan", ukupno oko 8.300 evra.

Aca je najavio da mu nije problem da peva cele noći za svoju publiku. U repertoar će dodati dvadesetak pesama drugih izvođača, kao što su Džiboni, Oliver Dragojević, Prljavo Kazalište i drugi. Njegov nastup će "prekinuti" tradicionalni vatromet u ponoć, nakon čega će Aca nastaviti da peva.

Kompletna "Beogradska zima" i novogodišnji nastupi trebalo bi Beogradu da donesu oko 24 miliona evra kako je rekao gradonačelnik.

Program će se odvijati na čak 15 lokacija u gradu. Na Trgu Nikole Pašića, Trgu republike, na platou ispred Skupštine Srbije, na Tašmajdanu, ispred TC "Rajićeva“...
Klizališta će biti postavljena na Trgu Nikole Pašića, Adi Ciganliji, Tašmajdanu i ispred Muzeja savremene umetnosti na Ušću. Za najmlađe će biti organizovan Novogodišnji dečji festival na Kalemegdanskoj tvrđavi.

Trg otvorenog srca biće otvoren u subotu, 2. decembra kao i "Trg bajki" ispred Opštine Zvezdara.
Ove godine će prvi put biti otvoren Park budućnosti (Future Park) na Beogradskom sajmu. Park je namenjen svim uzrastima i obuhvataće interaktivne igre, internacionalni gejming turnir, virtuelna realnost i drugo. Park će biti otvoren svakog dana od 15. do 24. decembra, u Hali 4 Beogradskog sajma.
Takođe će se prvi put organizovati bal za penzionere u UK "Vuk Stefanović Karadžić"
Ispred Hrama Svetog Save biće prvi put organizovano Božićno seoce kod Hrama
Naravno, neće izostati ni Ulica otvorenog srca, humanitarna manifestacija po kojoj je srpska prestonice poznata decenijama.

2017

Doček Nove 2017. godine u Beogradu će, ako je sudeći prema najavama gradonačelnika, biti spektakularan, jer se do sada nije desilo da Beograd ima toliko događaja i toliko izvođača za proslavu Nove godine. Veliki broj regionalnih zvezda će biti u Beogradu, poput Ace Lukasa, Plavog orkestra, Bajage i instruktora, Tropiko benda, ali i još nekoliko zvezda koje se za sada čuvaju u tajnosti.

Za sam doček Nove godine će nastupati Plavi orkestar i Bajage i instruktori, dok će veče pre dočeka nastupiti Aca Lukas i Bijelo dugme.

Prvi čovek Beograda, Siniša Mali, tvrdi da će "kao najosvetljeniji grad u ovom delu Evrope Beograd ispratiti 2016. godinu" i naglasio da novogodišnje osvetlenje u trajanju od 90 dana košta oko dva miliona dinara.

Mali je iskoristio priliku da pozove građane Beograda, Srbije, ali i čitavog regiona, od Banjaluke, Bijeljine, Temišvara, Zagreba, Tirane ili Skoplja, da dođu u Beograd i nezaboravno se provedu.

Sjajna atmosfera i provod će biti zagarantovani uz mnoštvo događaja na kojima će svako moći da pronađe odgovarajući sadržaj. Sve to se radi zajedno sa Vladom Republike Srbije, jer je zajednički cilj da što veći broj turista dođe u Srbiju.

Želimo da popunimo kapacitete naših hotela i restorana i tako zaradimo novac, izjavio je Mali. Sve to se odnosi na 29, 30. i 31. decembar, a mi već od 1. decembra krećemo sa najintenzivnijim mogućim programom za poslednji mesec u godini - rekao je prvi čovek Beograda.

Uveliko se radi na sređivanju fasada, koje će ubuduće morati da budu dekorativno osvetljene.
- Već sada imamo skele na prvih devet zgrada u Karađorđevoj ulici, sledi još devet za desetak dana. Usvojili smo odluku na Skupštini grada prema kojoj svaka nova fasada mora da ima dekorativno osvetljenje. Želimo da naš grad ne bude mračan, već da bude osvetljen i da bljesne novim sjajem. Sve nove fasade će biti bele ili bež boje, jer želimo da zadržimo taj istorijski aspekt - naglasio je Mali.

2016

Jelka visoka 16 metara postavljena je na platou ispred Ruskog cara, a događaju je prisustvovao pored Deda Mraza, i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je bio u društvu ćerke i sina.

Oni su prvo poslušali "Srećna vam Nova godina" i "Deda Mraze kud te vode snežne staze", koje su pevali dečiji hor "Čarolija" iI Minja Subota.
Manifestacija "Beogradska zima" je poklon žiteljima glavnog grada i njihovim gostima iz zemlje i inostranstva za novogodišnje praznike i sastoji se od programa: Beogradski novogodišnji festival, Trg otvorenog srca, klizalište, Trg bajki, Ulicu otvorenog srca i doček Nove godine.

Mali je izjavio da je novogodišnji program ove godine bogatiji i traje duže nego prethodnih godina. Očekuje se veliki proj aktivnosti, predstava i programa. Gradonačelnik je dodao da je grad ove godine novogodišnju rasvetu uključio ranije nego inače, pa je tako građanima omogućeno da duže uživaju u prazničnoj atmosferi. Grad će izgledati bolje nego ikada i da ćemo u pravom prazničnom raspoloženju dočekati Novu godinu.

Kako su poručili gradski čelnici ideja "Beogradske zime", jeste da se Beograđanima i gostima našeg glavnog grada omogući bogat i raznovrstan program tokom decembra, januara i februara.

Ispred Opštine Zvezdara i Kulturne ustanove "Vuk", će biti postavljen "Trg bajki" gde će od 15. decembra do 15. januara biti prikazivane bajke u zimskoj kućici okićenoj jelkom.

Na Trgu Nikole Pašića biće otvoreno klizalište 16. decembra, a od 18. decembra na Beogradskom sajmu biće održavane predstave za decu, koncerti za starije i ostale manifestacije.

"Trka Deda Mrazova" će se održati 30. decembra, sa velikom binom i najavom dočeka ispred Doma Narodne skupštine.
Ispred Skupštine Srbije, ali i na Trgu Republike 31. decembra biće organizovan novogodišnji doček, dok će u "Sava centru" biti održan koncert klasične muzike.

1. januara, tradicionalno se održava "Ulica otvorenog srca" u Svetogorskoj, koja će se ove godine proširiti i na Skadarliju.

Na Trgu Republike će se održati i tradicionalno lomljenje česnice za Božić.

2015

Beograd se polako priprema za novogodišnje praznike i "najluđu noć" pa će tako u nedelju, 14. decembra gradonačelnik Beograda simbolično pustiti u rad novogodišnje osvetljenje, zajedno sa velikom jelkom.

Novogodišnje manifestacije započeće sredinom decembra, kada će biti otvoren Trg otvorenog srca, na potezu Trga republike i Knez Mihajlove.

Na Trgu će biti postavljen i "Božićni market", koji će raditi svakog dana od 10 do 23 sata, dok će duž Knez Mihailove ulice će biti postavljene tezge koje će biti otvorene do 18 sati. Vikend pred Novu godinu će se, kako se najavljuje, održati i Noć kupovine.

Na Trgu otovorenog srca biće organizovani različiti programi a predviđen su i predstave za decu.

Za sam doček Beograđani, kao i svi ostali posetioci će na ulicama moći da uživaju u nastupima di-džejeva, rok, pop i folk izvođača na tri bine. Jedna bina će biti smeštena na Studentskog trgu, gde će nastupiti di-džejevi. Rok-bina će se nalaziti na Trgu Republike, dok će ispred Skupštine Srbije biti postavljena pop-folk bina.

Ove godine se očekuje i porast turista koji će posetiti prestonicu za vreme novogodišnjih praznika.

2014

Zašto dočekati Novu godinu u Beogradu?
Zbog svega što Beograd pruža Beograđanima i zbog jedinstvene atmosfere koju čine stotine Slovenaca, Hrvata, Grka, ali i Engleza koji dolaze na doček Nove godine u Beograd.

Što se tiče smeštaja, Beograd ima spektar hotela za svačiji ukus i džep. Od jeftinih do luksuznih i tradicionalnih, do modernih. Bilo da planirate odmor, poseban vikend, ili poslovni sastanak, Beograd nudi široku paletu smještaja koji odgovaraju različitim potrebama.
Zbog živog noćnog života; ludih dočeka Nove godine i raznovrsne kulturne scene, Beograd je postao omiljena destinacija za bekpekere iz svih krajeva sveta. Hosteli u Beogradu u ponudi imaju jeftini, čist i prijateljski smeštaj, a većina ih se nalazi u centru grada. Mnogi beogradski hosteli su jeftini i otvoreni tokom cele godine za bekpekere.
U Beogradu se tradicionalno doček Nove godine 2015 organizuje ispred zgrade skupštine, gde se postavlja bina (veličina bine i oprema su dostojne nekim evropskim festivalima). Publiku na proslavi zabavlja nekoliko domaćih pop, rock, zabavnih muzičara sa, naravno, nezaobilaznim trubačima u ponoć.Doček Nove godine se svake godine proširi i na Terazije, Knez Mihajlovu, Trg republike.
Iskoristite ovu stranicu kako bi pronašli najveće i najbolje žurke za doček Nove godine 2015.
Novagodina.rs ima najkompletniju novogodišnju ponudu klubova, kafića, restorana, kafana, hotela i splavova u Beogradu.Pogledajte sve ponude za doček Nove godine, pronađite najbolju žurku za vas, kupite ulaznice i uživajte u novogodišnjoj noći.
Doček Nove godine 2015. je najveća žurka u godini, što znači da je treba planirati na vreme jer se ulaznice za najbolje novogodišnje žurke prodaju veoma brzo.
Ulica Otvorenog Srca
Dobar provod u Beogradu se ne završava dočekom Nove godine. To je samo početak...Već 01. januara treba da posetite Ulicu otvorenog srca. Beograd ima veliko srce koje je otvoreno svake godine onima kojima je najpotrebnija ljubav, pažnju, ali i novac. 1. januara od podneva do ranih večernjih sati, u Makedonskoj i Svetogorskoj ulici, glumci i muzičari, akrobati i pevači nude bogati humanitarni program. Manifestacija "Ulica otvorenog srca" organizovana je prvi put 1988, kada su glumci iz obližnjeg pozorišta Atelja 212 želeli da kuvaju hranu u “Srpskoj kafani" i da je služe za sve one koji su ih tu služili tokom ostalih dana u godini.
Ako preživite doček Nove godine i još Vam nije dosta ludog provoda, u velikom broju beogradskih klubova se organizuje i repriza dočeka Nove godine.
I to naravno nije sve što se provoda tiče. Ne zaboravite da ste u Srbiji i da se treba dobro provesti i dočekati srpsku Novu godinu 2025.
Ažurirano: Apr 15, 2024 | Izdavač: Nova godina | O nama
Podeli