Nova godina na Trgu u Zaječaru Nova godina 2024

Sve ponude za doček nove godine u Beogradu

Nova godina Beograd 2024
Zaječar Srpska Nova godina

Grad Zaječar će 13. januara, povodom Srpske Nove godine organizovati muzički i prateći program na Trgu oslobođenja.

Program počinje od 14 sati, a planirano je takmičenje ekipa seoskih mesnih zajednica u pripremi svadbarskih sarmi na gradskom trgu. Stručni žiri će potom oceniti sarmu i proglasiti pobednike, a nagrade su obezbedili Turistička organizacija grada Zaječara i veliki broj sponzora.

Nakon proglašenja pobednika, biće održan Novogodišnji festival folklora, u kome će nastupiti 12 seoskih i gradskih kulturno-umetničkih društava sa teritorije grada Zaječara, a početak je predviđen za 19.15.

U nastavku večeri, od 22.30 nastupiće Mira Škorić, a od 23.45 do pola sata nakon ponoći, publiku će uveseliti trubači „Zlatne trube“ iz Knjaževca.

U toku proslave, posetiocima i publici biće posluženo kuvano vino sa karanfilićem, koje će pripremiti i služiti odred izviđača „Đorđe Simeonović“ iz Zaječara.
Nova godina na Trgu u Zaječaru - Nova godina 2024

Zaječarci i svi posetioci ovog grada na Timoku imaće priliku da u novogodišnjoj noći uživaju uz zvuke poznate pop grupe Amadeus band. Pored nastupa ovog poznatog pop sastava na trgu u Zaječaru biće upriličen i bogat kulturno - umetnički program. Leskovački pooznati bend, Amadeus band, pravi sjajnu atmosferu na svojim nastupima i ništa manje se ne očekuje i na trgu u Zaječaru, gde će publika moći da čuje njihove pesme sa poslednjeg albuma Budi svoja, ali i poznate hitove sa njihovim prethodnih sedam albuma.
Nova godina na Trgu u Zaječaru - Nova godina 2024

Ovim pet sjajnih momaka su poznati po tome da su im nastupi toliko energični da će apsolutno svi uživati u muzici, plesati, pevati i oterati zimu sa gradskog trga. Ako želite da uživate uz poznate hitove Kupi me, Ona i ja, Nju ne zaboravljam, Izdajice, sada je pravo vreme da razmislite i organizujete svoj doček Nove godine u Zaječaru, a svi Zaječarci su i više nego dobrodošli da dočekaju magičnu noć na svom gradskom trgu. Ovo je odličan predlog dobrog novogodišnjeg predloga ako ste želeli da Novu 2020. godinu dočekate na otvorenom.

Organizatori dočeka Nove godine u Zaječaru još nisu zvanično potvrdili ove navode, ali na zvaničnom sajtu Amadeus Banda postoji informacija o nastupu za doček Nove godine u Zaječaru.
Za doček Nove 2019. godine na trgu u Zaječaru publiku će zabavljati Nataša Bekvalac. Za sada nije poznato ko će joj društvo praviti u novogodišnjoj noći.
Nakon nekoliko godina, Zaječar će ponovo dobiti pravu proslavu Nove godine kakvu zaslužuje. Dobra muzika, vatromet za pamćenje i osveženje očekuje sve posetioce zaječarskog trga u novogodišnjoj noći.
Nova godina na Trgu u Zaječaru - Nova godina 2024

Kako najavljuje gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, početak programa je predviđen za 22h.

“I ove godine nastavićemo tradiciju koju je grad imao godinama u nazad kada smo bili na vlasti. Velika zahvalnost donatorima koji će finansirati dolazak OK Benda koji će zabavljati zaječarce i timočane na Trgu osobođenja u Zaječaru tokom novogodišnje noći. Kao što smo i obećali Zaječar će stabilizovati finansije, ponovo srediti infrastrukturu, početi dovođenje investitotara, ali i pevati i radovati se! Naglašavam, da ni jedan jedini dinar iz budžeta grada, JP i ustanova neće biti potrošen za ovaj događaj. Očekujem da ove godine gradski trg bude pun zaječaraca i gostiju iz čitave Timočke krajine, ali i iz susedne Bugarske” – rekao je Boško Ničić, gradonačelnik grada Zaječara.

Kako se očekuje, program počinje u 22h gostovanjem OK Benda. U ponoć sledi vatromet, nakon čega će se svojim sugrađanima obratiti Boško Ničić gradonačelnik garada Zaječara. Gradonačelnik će već tradicionalno za ponoć obići granični prelaz i zaječarsko porodilište, gde će podeliti dukate prvim bebama rođenim u 2018. godini. Za sve posetioce biće obezbeđeni topli napici poput čaja, kuvanog vina ili rakije, a ukoliko se budu pronašli sponzori, ove godine na zaječarskom trgu ponovo će zamirisati pečeni vo, koji će biti dat Crvenom krstu ili zaječarskim izviđačima da vrše podelu svim građanima koji na trgu dočekaju Novu godinu.
Nova godina na Trgu u Zaječaru
Nova godina na Trgu u Zaječaru
Nova godina na Trgu u Zaječaru
Nova godina na Trgu u Zaječaru

Ko nastupa u Zaječaru za Srpsku Novu godinu?

Za doček nastupaju Mira Škorić i trubači „Zlatne trube“ iz Knjaževca. Pored muzičkog programa održava se i Novogodišnji festival folklora

Gde se organizuje Srpska Nova godina u Zaječaru?

Program za Srpsku Novu godinu se organizuje na Trgu oslobođenja