Doček Nove godine na Trgu u Novom Sadu Nova godina 2023

Sve ponude za doček nove godine u Beogradu

Nova godina Beograd 2023
U Novom Sadu se priprema nesvakidašnji doček Nove godine. Novi Sad je grad koji je sve bliži godini titule Evropske prestonice kulture i za doček kombinuje visoku kulturu sa popularnom i tako je čini dostupnijom široj publici, i to ne samo Novosađanima, nego i turistima

Spajanje vizuelne umetnosti i muzike izdvaja Novi Sad kao grad koji će Novosađanima i gostima grada pružiti jedinstven audio-vizuelni doživljaj 31. decembra i 13. januara. Time Novi Sad povezuje dva računanja vremena i slavi jedinstvo različitosti buduće Evropske prestonice kulture u okviru Dočeka 2020. i 7528. godine.

Od regionalnih i svetskih zvezda u Novom Sadu će nastupiti - Bajaga i instruktori sa kvartetom i horom, Artan Lili, Mahmut Orhan, Let 3, Irkutska filharmonija sa solistima, Božo Vrećo i Camerata Academica, opera za decu "U cara Trojana kozije uši", TAPAN Live Act, Lollobrigida, Elemental, Kralj Čačka, Dado Topić & Time After Time, Goran Trajkoski, Nolah Live, Dejan Petrović sa orkestrom, Svemirko, Biljana Krstić i Bistrik orkestar, predstava trupe Telo kao instrument, KabareBre, Letu štuke, Alitor, Ljubičice, Kinga Glik, Duc in Altum.
Doček Nove godine na Trgu u Novom Sadu - Nova godina 2023

Svi događaji u okviru Dočeka 2020. biće besplatni i trajace tokom čitavog dana, dok će Doček 7528. (pravoslavne Nove godine) biti u zatvorenim prostorima, a ulaznice po promotivnim cenama su u prodaji od 23. decembra.
Iz gradske uprave su naveli da iz budžeta Grada neće biti plaćeni nastupi i taj trošak će pokriti sponzori, dok će angažovanje obezbeđenja i iznajmljivanje dela opreme platiti Grad preko Kulturnog centra Novog Sada i "EPK2021" u iznosu do oko četiri, pet miliona dinara.

Više informacija o dočeku Nove godine u Novom Sadu možete dobiti na www.docek.ns2021.rs
Novi Sad, kao Evropska prestonica mladih i buduća Evropska prestonica culture, predstaviće se regionalnim i svetskim muzičkim zvezdama u novogodišnjoj noći.

Za doček Nove godine na Trgu slobode u Novom Sadu prvo će nastupiti dr Nele Karajlić, potom Robert Pešut poznatiji kao Manjifko i na kraju ruski dvojac poznat po hitu Don’t be so shy – Filatov i Karas.

Autentičan zvuk Balkan-disko-šlagera i specifična energija uz Manjifiko na sceni proneće se Trgom slobode. Hitovi iz filmova "Montevideo, bog te video" i Montevideo, vidimo se!", kao i serije "Senke nad Balkanom" i njegovog poslednjeg albuma "Charlatan de Balkan" učiniće da ovog 31. decembra Novosađani uživaju u sjajnom provodu....

Čovek na čijoj kreativnosti su stasavale generacije, multitalentovani umetnik, koji za sobom ima muzičku grupu, tri knjige, režiju, nebrojeno glumačkih uloga, kompozitor, tekstopisac, umetnik koji je jedan od utemeljivača muzičkog pravca, dr Nele Karajlić ispratiće staru i dočekati sa Novosađanima novu, bolju godinu u atmosferi za pamćenje.

Spajajući elemente visoke kulture sa popularnom i masovnom, otkrivajući nove lokacije, nova zdanja i izvođače, ali i podsećajući na one stare, više od 60.000 ljudi posetilo je prošlogodišnji Doček u Novom Sadu, i to 31. decembra na 4 lokacije u prvom režiranom dočeku i 13. januara na više od 45 lokacija uz više od 150 izvođača.

Dva Dočeka su budući termini svečanog otvaranja i zatvaranja 2021. godine, godine u kojoj će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture.

Novosađane će u novogodišnjoj noći zabavljati Darko Rundek, Plavi orkestar i SARS, najavljeno je na konfereciji za novinare u Gradskoj kući, gde je predstavljen program dočeka Nove godine.

Na glavnom novosadskom trgu nastupiće Plavi orkestar, S.A.R.S i Darko Rundek, dok će na Trgu republike biti koncerti bendova različitih žanrova, od tamburice do džeza, ali i veliki broj animatora, akrobata i žonglera.

Muzički program na Trgu republike upotpuniće lokalni restorani sa svojom gastronomskom ponudom, kao i lokalni proizvođači zanatskog piva i domaćih pića sa Fruške gore.

Ljubitelji elektronske muzike uživaće i ove godine uz neke od najboljih domaćih i stranih izvođača u Studiju M i to na dve bine, dok će bajkovita Ledena šuma u Dunavskom parku biti zimska radost za najmlađe uz poseban dnevni program sa animatorima, nastupima dečjih horova i brojnim drugim sadržajima.


Novosađani i njihovi gosti će Novu godinu na gradskom trgu dočekati uz Zdravka Čolića.

Čolić je rekao da je ove godine rado prihvatio poziv novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića i zbog toga što je Novi Sad proglašen za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, navodeći da će pevati za honorar koji će biti značajno manji nego prethodnih godina.

Grad Novi Sad je kupio preko "Zavoda za izgradnju grada" nove ukrase za gradske ulice vredne 12,5 miliona dinara, čime je ovogodišnja proslava Nove godine postala jedna od najskupljih u skorijoj istoriji grada.

Pored novih svetiljki, koje je grad nabaljvao i prošle, ali i pretprošle godine, dodatnih 11 miliona dinara iz gradske kase već je otišlo na organizovanje manifestacija "Winterfest" koja se održava u centru grada i otvaranje klizališta "Ledena šuma" u Dunavskom parku, čije se korišćenje naplaćuje.

Novi Sad će ove godine, za doček Nove godine, imati proslavu sa najvećim brojem muzičara i to na četiri lokacije u gradu.

Pored Zdravka Čolića 31. decembra na četiri bine u gradu nastupiće i Drum'n'Zez, Bojana Stamenov, Novosadski Big bend, Irie FM, Zemlja gruva, Ana Perišić, Josipa Lisac te još oko 100 izvođača.

Za srpsku Novu godinu, na Trgu slobode, sviraće duvački Orkestar Bobana Markovića i Simfonijski orkestar Novi Sad 2021.

Proslavu dve najluđe noći, platiće sponzori i Grad, ali niko do sada nije otkrio koliko će to da košta.

Kao i prošle godine gradonačelnik Miloš Vučević nije želeo da kaže ko su sponzori i koliko će tačno novca da daju za dve najluđe noći.
Doček Nove godine na Trgu u Novom Sadu - Nova godina 2023

Na Trg Slobode se vraća rock'n'rol i to za doček Nove godine. U noći između 31. decembra i 1. januara nastupiće jedan od najuticajnijih bendova na našim prostorima, Partibrejkers, kao i Van Gogh, po mnogima najbolji rock bend uživo na ovim prostorima.

Pored ova dva benda, na Trgu Slobode, Novosađani će za Novu godinu moći da uživaju i u nastupu kultnog benda Love Hunters.

Na velikoj bini nastupiće i preko 50 članova banjalučke Rock Simfonije, koja predstavlja svojevrsni spoj rok instrumenata, hora i orkestra.

U novogodišnjoj noći nastupiće i ženski bend u usponu, Štikle i Vikleri, a u Katoličkoj porti će tokom celog dana i večeri biti organizovani nastupi disk džokeja, za sve ljubitelje savremene i elektronske muzike.
Doček Nove godine na Trgu u Novom Sadu
Doček Nove godine na Trgu u Novom Sadu
Doček Nove godine na Trgu u Novom Sadu
Doček Nove godine na Trgu u Novom Sadu

Gde se organizuje doček Nove godine u Novom Sadu?

Doček će biti na Trgu slobode

Ko nastupa u Novom Sadu za doček?

Nastupa veliki broj izvođača, a najpopularniji su Bajaga i instruktori sa kvartetom i horom

Koliko traje doček?

Svi događaji u okviru dočeka Nove godine traju tokom celog dana (31.12.)