Nova godina aplikacija
Android app on Google Play iOS app on App Store
Jelka je visoka 16 metara i postavljena je na platou ispred Ruskog cara. Događaju je prisustvovao, pored Deda Mraza i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je bio u društvu ćerke i sina.

Oni su prvo poslušali "Srećna vam Nova godina" i "Deda Mraze kud te vode snežne staze", koje su pevali dečiji hor "Čarolija" iI Minja Subota.
Manifestacija "Beogradska zima" je poklon žiteljima glavnog grada i njihovim gostima iz zemlje i inostranstva za novogodišnje praznike i sastoji se od programa: Beogradski novogodišnji festival, Trg otvorenog srca, klizalište, Trg bajki, Ulicu otvorenog srca i doček Nove godine.

Mali je izjavio da je novogodišnji program ove godine bogatiji i traje duže nego prethodnih godina. Očekuje se veliki proj aktivnosti, predstava i programa. Gradonačelnik je dodao da je grad ove godine novogodišnju rasvetu uključio ranije nego inače, pa je tako građanima omogućeno da duže uživaju u prazničnoj atmosferi. Grad će izgledati bolje nego ikada i da ćemo u pravom prazničnom raspoloženju dočekati Novu godinu.

Kako su poručili gradski čelnici ideja "Beogradske zime", jeste da se Beograđanima i gostima našeg glavnog grada omogući bogat i raznovrstan program tokom decembra, januara i februara.

Ispred Opštine Zvezdara i Kulturne ustanove "Vuk", će biti postavljen "Trg bajki" gde će od 15. decembra do 15. januara biti prikazivane bajke u zimskoj kućici okićenoj jelkom.

Na Trgu Nikole Pašića biće otvoreno klizalište 16. decembra, a od 18. decembra na Beogradskom sajmu biće održavane predstave za decu, koncerti za starije i ostale manifestacije.

"Trka Deda Mrazova" će se održati 30. decembra, sa velikom binom i najavom dočeka ispred Doma Narodne skupštine.
Ispred Skupštine Srbije, ali i na Trgu Republike 31. decembra biće organizovan novogodišnji doček, dok će u "Sava centru" biti održan koncert klasične muzike.

1. januara, tradicionalno se održava "Ulica otvorenog srca" u Svetogorskoj, koja će se ove godine proširiti i na Skadarliju.

Na Trgu Republike će se održati i tradicionalno lomljenje česnice za Božić.

Beograd se polako priprema za novogodišnje praznike i "najluđu noć" pa će tako u nedelju, 14. decembra gradonačelnik Beograda simbolično pustiti u rad novogodišnje osvetljenje, zajedno sa velikom jelkom.

Novogodišnje manifestacije započeće sredinom decembra, kada će biti otvoren Trg otvorenog srca, na potezu Trga republike i Knez Mihajlove.

Na Trgu će biti postavljen i "Božićni market", koji će raditi svakog dana od 10 do 23 sata, dok će duž Knez Mihailove ulice će biti postavljene tezge koje će biti otvorene do 18 sati. Vikend pred Novu godinu će se, kako se najavljuje, održati i Noć kupovine.

Na Trgu otovorenog srca biće organizovani različiti programi a predviđen su i predstave za decu.

Za sam doček Beograđani, kao i svi ostali posetioci će na ulicama moći da uživaju u nastupima di-džejeva, rok, pop i folk izvođača na tri bine. Jedna bina će biti smeštena na Studentskog trgu, gde će nastupiti di-džejevi. Rok-bina će se nalaziti na Trgu Republike, dok će ispred Skupštine Srbije biti postavljena pop-folk bina.

Ove godine se očekuje i porast turista koji će posetiti prestonicu za vreme novogodišnjih praznika.

Zašto dočekati Novu godinu u Beogradu?
Zbog svega što Beograd pruža Beograđanima i zbog jedinstvene atmosfere koju čine stotine Slovenaca, Hrvata, Grka, ali i Engleza koji dolaze na doček Nove godine u Beograd.
Nova godina Doček Nove godine u Beogradu

Što se tiče smeštaja, Beograd ima spektar hotela za svačiji ukus i džep. Od jeftinih do luksuznih i tradicionalnih, do modernih. Bilo da planirate odmor, poseban vikend, ili poslovni sastanak, Beograd nudi široku paletu smještaja koji odgovaraju različitim potrebama.
Zbog živog noćnog života; ludih dočeka Nove godine i raznovrsne kulturne scene, Beograd je postao omiljena destinacija za bekpekere iz svih krajeva sveta. Hosteli u Beogradu u ponudi imaju jeftini, čist i prijateljski smeštaj, a većina ih se nalazi u centru grada. Mnogi beogradski hosteli su jeftini i otvoreni tokom cele godine za bekpekere.
U Beogradu se tradicionalno doček Nove godine 2015 organizuje ispred zgrade skupštine, gde se postavlja bina (veličina bine i oprema su dostojne nekim evropskim festivalima). Publiku na proslavi zabavlja nekoliko domaćih pop, rock, zabavnih muzičara sa, naravno, nezaobilaznim trubačima u ponoć.Doček Nove godine se svake godine proširi i na Terazije, Knez Mihajlovu, Trg republike.
Iskoristite ovu stranicu kako bi pronašli najveće i najbolje žurke za doček Nove godine 2015.
Novagodina.rs ima najkompletniju novogodišnju ponudu klubova, kafića, restorana, kafana, hotela i splavova u Beogradu.Pogledajte sve ponude za doček Nove godine, pronađite najbolju žurku za vas, kupite ulaznice i uživajte u novogodišnjoj noći.
Doček Nove godine 2015. je najveća žurka u godini, što znači da je treba planirati na vreme jer se ulaznice za najbolje novogodišnje žurke prodaju veoma brzo.
Ulica Otvorenog Srca
Dobar provod u Beogradu se ne završava dočekom Nove godine. To je samo početak...Već 01. januara treba da posetite Ulicu otvorenog srca. Beograd ima veliko srce koje je otvoreno svake godine onima kojima je najpotrebnija ljubav, pažnju, ali i novac. 1. januara od podneva do ranih večernjih sati, u Makedonskoj i Svetogorskoj ulici, glumci i muzičari, akrobati i pevači nude bogati humanitarni program. Manifestacija "Ulica otvorenog srca" organizovana je prvi put 1988, kada su glumci iz obližnjeg pozorišta Atelja 212 želeli da kuvaju hranu u “Srpskoj kafani” i da je služe za sve one koji su ih tu služili tokom ostalih dana u godini.
Ako preživite doček Nove godine i još Vam nije dosta ludog provoda, u velikom broju beogradskih klubova se organizuje i repriza dočeka Nove godine.
I to naravno nije sve što se provoda tiče. Ne zaboravite da ste u Srbiji i da se treba dobro provesti i dočekati srpsku Novu godinu 2017.